Kiváló
vélemény a

Válogatás zongoratanárokból

Voir plus de professeurs

5,0 /5

Zongora magántanáraink átlagosan 5,0 csillaggal és több mint 14 véleménnyel rendelkeznek.

5466 Ft/óra

Tanáraink 98%-ának az első órája ingyenes! Zongora órák átlagosan 5466 Ft-ba kerülnek.

3 h

Tanáraink átlagosan 3 óra alatt válaszolnak vissza.

Soha nem volt még ilyen egyszerű tanárt találni

2. Szervezzétek meg az órát

Üzenj tanárodnak, hogy meghatározd igényeidet és elérhetőségeidet. Ütemezd be az órákat, és fizess értük biztonságosan a platformon keresztül.

3. Élj át új élményeket

Fedezd fel az összes tanárt korlátlanul keresgélhetsz, amíg meg nem találod a megfelelőt ✨.

Gyakori kérdések

💰 Mennyi egy Zongora óra átlagos ára?

Egy Zongora óra átlagos ára 5466Ft


Számos tényezőtől függ:


  • zongora tanár tapasztalata
  • a tanfolyam helye (online vagy otthon) és az elhelyezkedés
  • az órák időtartama és gyakorisága

A tanárok 97%-ának ingyenes az első órája


Fedezd fel a közeledben lévő tanárok árait .

💡 Miért érdemes Zongora órát venni?

Egy tapasztalt tanárral gyorsabban fejlesztheted tudásod Zongora tantárgyból.


Te választhatod ki a tanárt és szabadon tervezheted meg az órákat!


Üzenetküldő rendszerünk lehetővé teszi, hogy közvetlenül a kiválasztott tanárral tudd megszervezni az órákat teljes nyugalommal.


A keresőmotor segítségével találhatsz ritka gyöngyszemet tanárok milliói között.

Egyszerűen indítsd el a keresést 1 kattintással .

💻 Zongora tanárok tartanak online órát?

Zongora tanárok többsége online órát is tart.


Ne habozz elolvasni a hirdetéseiket vagy válaszd ki az "online" szűrőt, hogy megtaláld az online oktatás keretében elérhető Zongoraórákat.

🎓 Hány Zongora tanár áll rendelkezésre ?

42 zongora tanár felajánlja, hogy segít neked zongora tantárgyból.

Böngéssz a profilok között, és válaszd ki az elvárásaidnak leginkább megfelelőt.


Válaszd ki tanárodat a 42 profilból.✒️ Hogyan értékelik a zongora tanárokat?

14 értékelésből a  tanulók 5-ből átlagosan 5,0-t adtak.

Az órával kapcsolatos probléma esetén, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre (telefonon vagy e-mailben a hét 5 napján).


Az összes tantárgyból megtekintheted a tanítványok véleményét.

Szeretnél felkészülni egy zongora tanár segítségével?

Egy hatalmas választék áll rendelkezésedre, hogy megtaláld az ideális tanárt

Voir plus de professeurs Gyerünk!

Találd meg a legjobb magán zongora tanárt!

Miért érdemes megtanulnod zongorázni?

Vannak, akik zongoraversenyeket akarnak nyerni, mások zeneszerzők szeretnének lenni, vagy a Zeneakadémián tanulni, és vannak, akik épp csak, hogy belekóstoltak a zongoratanulás örömébe és kezdőként a saját tempójukban haladnának a Zongoraiskola 1-ben. Van, aki egyből a kedvenc darabjával kezd. 

Mint azt már valószínűleg tudod, a zongora az egyik legösszetettebb hangszer: sokak szerint az egyik legszebb hangú, de az egyik legbonyolultabb szépen játszani rajta. A zongora számtalan hangjegyével, harmóniájával, a két kéz használatával, a violinkulcs és a basszuskulcs használatával az egyik legnehezebben megtanulható hangszer. 

Íme néhány tipp, hogy minél könnyebben és minél hamarabb zongorázz! Meg persze azt is elmagyarázzuk, miért érdemes tapasztalt zenetanárt keresned!

Tanulj zeneelméletet és zongorázást is zongoratanárral

A zene a mindennapjaid része?

Útközben, a munkahelyeden, otthon este, amikor kikapcsolódnál, hétvégén, hogy feltöltődj… Rengeteg lehetőséged van a zenét a mindennapjai részévé tenni, de sajnos a nagy zenei kultúra nem jelent egyet azzal, hogy tudsz is zenélni. Az énektudás valahol személyes adottságaidtól függ, amit énekórákkal lehet csiszolgatni, de a hangszereken való játék egészen más. 

Először is, találnod kell egy jó zongoratanárt, aki hajlandó eljönni és zongoraleckéket adni. Ha ez a lépés már megvolt, kapaszkodj, mert jön a legnehezebb rész: a szolfézs és a zongoradarabok! Ami a zeneelméletet illeti, valószínűleg 2-3 év, mire megtanulsz magabiztosan kottát olvasni, violin- és basszuskulcsban is kiolvasni a hangjegyeket, ráérzel a ritmusra, ösztönösen megtalálsz minden billentyűt és improvizálni is tudsz. Csatlakozhatsz zenekarhoz, hogy előadóművész lehess, kipróbálhatsz különféle billentyűs hangszereket (nagyzongorát vagy csembalót például), kísérheted magadat énekkel… Ezek mind olyan perspektívák, amelyek nyilván vonzóak, de szorgalmas munkát igényelnek. A zenetanulás pedig könnyebb egy zongoratanárral!

Otthoni zongoraleckék

A zongoratanulás egy zeneiskolában nagyon motiváló lehet: körülvesznek téged a hozzád hasonló kezdők, az élet minden területéről érkező zenészek. De nem biztos, hogy ez a leggyorsabb módja a zenetanulásnak.

Egy magántanár a bevált módszereivel házhoz hozza a zenét, szemtől szembe ráadásul gyorsabb a fejlődés! Az otthon ismerős és megnyugtató környezetében a legfélénkebbek is feloldódnak és könnyebben adnak elő más zenészek előtt. Így ahelyett, hogy idegösszeomlás kerülgetne mások fejlődése láttán, a saját tempódban tudsz haladni, versenyhelyzet nélkül. A tanároddal felfedezheted a zene történetét is: klasszikus zongora, Chopin, Beethoven (Prelude, Für Elise), Bach, Liszt, Schubert, Alfred Cortot, Schumann, Mozart (Török induló), Debussy (Clair de Lune), Haydn… Rengeteg zeneszerzőt meg fogsz majd ismerni kezdő zongoristaként, és meg is kell ismerned őket, hiszen a tanulási folyamat részei.

A zongora sokszínűsége

A zongora megalkotása a 18. századig nyúlik vissza: közel háromszáz év alatt a hangszer számos fejlesztést, előadót és zseniális alkotót látott, valamint több zenei stílust is! 

Függetlenül attól, hogy a tanárodnak van e konzervatóriumi diplomája vagy sem, a magánórák alkalmával számos különböző zenei stílusról tanulsz majd vele, nemcsak a műveltség és a tudás, de az érdeklődési kör kibővítéséért is. Itt különösen a következőkre gondolunk: klasszikus zongora, klasszikus zene, hegedűszonáta, kamarazene, szintetizátor, jazz zongora, improvizáció, modern zene, rock zene, blues, kórus…

A jó zenetanár így tudja majd feltérképezni, mely stílus érdekel téged a leginkább és tud majd neked javasolni jobbnál jobb zenedarabokat, mikor már tudsz kottát olvasni. 

Zongorázás, de nem csak!

Amint láthatod, a zongora és a zeneelmélet tanulása nem könnyű feladat: az, hogy egy ilyen hangszert a mindennapjaid részévé teszel azt is jelenti, hogy az elmúlt évszázadok zenei életéhez is közelebb kerülsz. Nyolcad, negyed, gisz, esz, dúr, moll… Mindezt természetesen online zongoraleckékkel is megtanulhatod, sőt, ingyenes kottákat is találsz majd az interneten. Azonban egy zongoratanárral kétségtelenül gyorsabban fejlődsz majd. 

Egy komplexebb zenei képzéssel rendelkező, például konzervatóriumban végzett zenetanárral nemcsak a zongorát ismered majd meg, hanem bepillantást nyerhetsz a zene összetettségébe: gitár, tánc, fuvola, furulya, hegedű, cselló, brácsa, énekórák (akár kísérheted is magad zongorán), dob, szaxofon, klarinét, orgona, zenetudomány, zeneterápia… 

Hol keress zongoratanárt?

Mindenképp jó zongoratanárra lesz szükséged, nem pedig olyasvalakire, aki csak zeneelméletet tud tanítani vagy csak zongorázni tud, de a szolfézshoz egy cseppet sem konyít.

Itt a Superprofon ha körülnézel, a lakhelyedhez közel találhatsz képzett zongoratanárokat 4-5000 forintos óradíjért, ráadásul a legtöbben az első, ismerkedős -megbeszélős órát ingyen tartják! 

Szóval felejtsd el a jól hangzó, de nagyon túlzó reklámokat, mint például “ingyen szolfézs minden korosztálynak” és “ingyenes zongoraórák kezdőknek” vagy akár “játssz Chopint néhány nap alatt”! A zongorázás, mint minden, fokozatos fejlődéssel elsajátítható tudományág és nem megy majd egyik napról a másikra tökéletesen. Ezért is fontos, hogy egy jó zongorista társaságában gyakorolj!

Mit szeretnél tanulni ?