Kiváló
vélemény a

Válogatás szolfézs tanárokból országszerte

Voir plus de professeurs

5,0 /5

Szolfézs magántanáraink átlagosan 5,0 csillaggal és több mint 4 véleménnyel rendelkeznek.

4316 Ft/óra

Tanáraink 100%-ának az első órája ingyenes! Szolfézs órák átlagosan 4316 Ft-ba kerülnek.

5 h

Tanáraink átlagosan 5 óra alatt válaszolnak vissza

Soha nem volt még ilyen egyszerű tanárt találni

2. Szervezzétek meg az órát

Üzenj tanárodnak, hogy meghatározd igényeidet és elérhetőségeidet. Ütemezd be az órákat, és fizess értük biztonságosan a platformon keresztül.

3. Élj át új élményeket

Fedezd fel az összes tanárt korlátlanul keresgélhetsz, amíg meg nem találod a megfelelőt ✨.

Gyakori kérdések

💰 Mennyi egy Szolfézs óra átlagos ára?

Egy Szolfézs óra átlagos ára 4316Ft


Számos tényezőtől függ:


  • szolfézs tanár tapasztalata
  • a tanfolyam helye (online vagy otthon) és az elhelyezkedés
  • az órák időtartama és gyakorisága

A tanárok 97%-ának ingyenes az első órája


Fedezd fel a közeledben lévő tanárok árait .

💡 Miért érdemes Szolfézs órát venni?

Egy tapasztalt tanárral gyorsabban fejlesztheted tudásod Szolfézs tantárgyból.


Te választhatod ki a tanárt és szabadon tervezheted meg az órákat!


Üzenetküldő rendszerünk lehetővé teszi, hogy közvetlenül a kiválasztott tanárral tudd megszervezni az órákat teljes nyugalommal.


A keresőmotor segítségével találhatsz ritka gyöngyszemet tanárok milliói között.

Egyszerűen indítsd el a keresést 1 kattintással .

💻 Szolfézs tanárok tartanak online órát?

Szolfézs tanárok többsége online órát is tart.


Ne habozz elolvasni a hirdetéseiket vagy válaszd ki az "online" szűrőt, hogy megtaláld az online oktatás keretében elérhető Szolfézsórákat.

🎓 Hány Szolfézs tanár áll rendelkezésre ?

32 szolfézs tanár felajánlja, hogy segít neked szolfézs tantárgyból.

Böngéssz a profilok között, és válaszd ki az elvárásaidnak leginkább megfelelőt.


Válaszd ki tanárodat a 32 profilból.✒️ Hogyan értékelik a szolfézs tanárokat?

4 értékelésből a  tanulók 5-ből átlagosan 5,0-t adtak.

Az órával kapcsolatos probléma esetén, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre (telefonon vagy e-mailben a hét 5 napján).


Az összes tantárgyból megtekintheted a tanítványok véleményét.

Szeretnél felkészülni egy szolfézs tanár segítségével?

Egy hatalmas választék áll rendelkezésedre, hogy megtaláld az ideális tanárt

Voir plus de professeurs Gyerünk!

Szolfézs tanulás magántanárral

Miért érdemes szolfézst tanulni?

Mert a szolfézs a zenei műveltség és a hangszeres zenetanulás alapja, legalább is Európában: ezen az órán lehet megtanulni a kottaolvasást. Ezért tartják általában megkerülhetetlennek, és ezért kötelező a magyar zeneiskolákban a hangszeres zenére vagy énekre beiratkozó tanulóknak. Az utóbbi órákat gyakran gyakorlati órákként emlegetik, a szolfézst pedig elméleti óraként.

Mit tanítanak a szolfézsórán?

  • Kottaolvasást,
  • kottázást,
  • a hangnemek felismerését,
  • a zeneelmélet alapjait,
  • zene- és hangszertörténetet.

Ha klasszikus zenét tanulsz, mindenképpen szükséged lesz ezekre! És minden más zene, pl. a népzene, a dzsessz, a blues esetében is sokat segíthet!

Szóval a legjobb, ha nem csak hangszeres órára, hanem szolfézsórára is jársz! Így könnyebben fog menni a zongorázás vagy a trombitálás is, hidd el! A zenei alapfogalmakat, az előjegyzéseket, a hangnemeket, az egész és a félhangokat, a szolmizációs és az ábécés neveiket, a szünetjeleket, a ritmusképleteket minden hangszert tanulónak ismernie kell: játszani meg lehet tanulni nélkülük, hiszen az ókori zenészek sem ismerték a szolfézst, de a zenéről beszélni, a zenetanár magyarázatát megérteni nem lehet!

Hol lehet szolfézst tanulni?

Ha zeneiskolába jársz, mindenképpen fogsz szolfézsórára is járni, mert Magyarországon ez a zeneiskolai képzés része. Ha viszont magántanárnál kezdesz hangszert tanulni, és ő nem vállalja a szolfézsoktatást, akkor érdemes keresned egy szolfézstanárt is. A magán szolfézsórák gyakran csoportosak, mert a tananyagnak a közös éneklés, azaz a karéneklés is része. Természetesen vannak egyéni szolfézsórák is, ezek különösen azoknak hasznosak, akik az átlagnál lassabban vagy gyorsabban haladnak, és ezért kiemelt figyelemre van szükségük.

A szolfézs is fejleszti a zenei és ritmusérzéket, és így lehetővé teszi, hogy minél jobban megtanulj a választott hangszereden, klarinéten vagy szaxofonon, hárfán vagy cimbalmon, dobon vagy hegedűn játszani. Vagy énekelni.

Nehéz a szolfézs?

Sokan tartják annak, de lehet játékosan is tanítani. A magyar zenepedagógia, többek között a Kodály-módszer méltán világhírű, a magyar zenetanárok eredményesen és élvezetesen tudják megtanítani tanítványaiknak a zenei alapfogalmakat. Szolfézs órán sokat fogsz énekelni, főleg népdalokat, ritmusképleteket fogsz tapsolni, felfedezed a szövegek ritmusát is. Megtanulod érteni a zenét, hogy mitől lesz olyan, amilyen: gyors, hetyke, harcias, lelkesítő, vidám, komor, lassú, meditatív, intellektuális… Egyszer csak azon veszed észre magad, hogy már olyan természetesen olvasod a kottát, mint az írott szöveget! És érteni fogod, hogy miről beszél a tanárod, amikor azt mondja, hogy ezt a félhangot hosszabban kell kitartani…

Kottára azért volt szükség, hogy a zeneszerzők rögzíteni tudják a műveiket. Különben csak úgy maradhattak volna fenn, mint a népdalok, sokféle változatban. És rengeteg elveszett volna! Ha nincs kotta, a zeneirodalom ma sokkal kisebb, szegényesebb lenne. A kotta őrizte meg nekünk az elmúlt évszázadok zenéjét. Amikor megtanulsz kottát olvasni, te is bekapcsolódsz ebbe a hagyományba, te is élteted. Ha zenét fogsz szerezni később, akkor bele is írod magad…

Lehet, hogy a szolfézs néha nehéz, esetleg unalmas, de megérthető és megtanulható! Sokkal, de sokkal nehezebb hallás után megtanulni és fejben tartani a darabokat, kotta nélkül, szabadon játszani: abszolút hallás és kivételes memória kell hozzá, ami nagyon keveseknek van!

Találd meg a Superprofon a szolfézstanárodat!

Magyarország régóta és méltán híres a zeneszerzőiről: Liszt, Kodály, Bartók, Ligeti, Kurtág, Eötvös Péter országa vagyunk, őket mindenhol a világon ismerik. Ahogy a karmestereinket és a legnagyobb szólistáinkat is. A zenepedagógusaink közül kevesebbeket, pedig a zenei műveltségért ők tesznek a legtöbbet.

A Superprofon nagyon sok zenetanár, hangszeres vagy szolfézstanár hirdeti magát. Van, aki hangszert és szolfézst is tanít. Ha valamiért nem tudsz zeneiskolába járni, a legjobb ilyen tanárt választani: tőle az elméleti alapokat és a hangszeres játékot egyszerre tanulhatod! A legtöbbjük általában zeneiskolában is tanít.

A Superprof szolfézstanárainak mindegyike diplomás, képzett zenepedagógus. Van, aki az óvodás korosztályra, mások a kisiskolásokra vagy a felnőttekre specializálódtak. Meg fogják veled szerettetni a zenét és a zenélést, segíteni fognak, hogy jól tudj haladni a hangszeres zene tanulásában!

A Superprofon nincs fix óradíj. A szolfézstanárok árai változóak, de általában nem borsosak. És az első óra ingyenes: kipróbálhatsz akár több tanárt is!

Ne habozz sokáig: ha zenélni szeretnél, a siker egyik kulcsa a szolfézstanulás! Ehhez pedig egy jó szolfézstanár kell: rengeteget találsz belőlük a Superprofon! Keress rájuk a platformon, írd be, hogy hol laksz, és válogass a lehetőségek között! Olvasd el a bemutatkozásaikat és a róluk szóló véleményeket, ne csak a fénykép alapján válassz! A kapcsolatfelvétel is nagyon gyors a platformon: a tanárok legtöbbször egy napon belül válaszolnak. Velük tudsz megállapodni az részletekről, az időpontról, az óra helyszínéről és az óradíjról. Lehet, hogy holnap már szolfézsórád lesz…?

Mit szeretnél tanulni ?