Kiváló
vélemény a

Rajztanárok országszerte

Voir plus de professeurs

5,0 /5

Rajz magántanáraink átlagosan 5,0 csillaggal és több mint 16 véleménnyel rendelkeznek.

3507 Ft/óra

Tanáraink 100%-ának az első órája ingyenes! Rajz órák átlagosan 3507 Ft-ba kerülnek.

2 h

Tanáraink átlagosan 2 óra alatt válaszolnak vissza

Soha nem volt még ilyen egyszerű tanárt találni

2. Szervezzétek meg az órát

Üzenj tanárodnak, hogy meghatározd igényeidet és elérhetőségeidet. Ütemezd be az órákat, és fizess értük biztonságosan a platformon keresztül.

3. Élj át új élményeket

Fedezd fel az összes rajztanárt korlátlanul keresgélhetsz, amíg meg nem találod a tökéletest ✨.

Gyakori kérdések

💰 Mennyi egy Rajzóra átlagos ára?

Egy Rajz óra átlagos ára 3507Ft


Számos tényezőtől függ:


  • rajz tanár tapasztalata
  • a tanfolyam helye (online vagy otthon) és az elhelyezkedés
  • az órák időtartama és gyakorisága

A tanárok 97%-ának ingyenes az első órája


Fedezd fel a közeledben lévő tanárok árait .

💡 Miért érdemes Rajzórát venni?

Egy tapasztalt tanárral gyorsabban fejlesztheted tudásod Rajz tantárgyból.


Te választhatod ki a tanárt és szabadon tervezheted meg az órákat!


Üzenetküldő rendszerünk lehetővé teszi, hogy közvetlenül a kiválasztott tanárral tudd megszervezni az órákat teljes nyugalommal.


A keresőmotor segítségével találhatsz ritka gyöngyszemet tanárok milliói között.

Egyszerűen indítsd el a keresést 1 kattintással .

💻 Rajz magántanárok tartanak online órát?

Rajz tanárok többsége online órát is tart.


Ne habozz elolvasni a hirdetéseiket vagy válaszd ki az "online" szűrőt, hogy megtaláld az online oktatás keretében elérhető Rajzórákat.

🎓 Hány Rajz magántanár áll rendelkezésre ?

69 rajz tanár felajánlja, hogy segít neked rajz tantárgyból.

Böngéssz a profilok között, és válaszd ki az elvárásaidnak leginkább megfelelőt.


Válaszd ki tanárodat a 69 profilból.✒️ Hogyan értékelik a rajztanárokat?

16 értékelésből a  tanulók 5-ből átlagosan 5,0-t adtak.

Az órával kapcsolatos probléma esetén, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre (telefonon vagy e-mailben a hét 5 napján).


Az összes tantárgyból megtekintheted a tanítványok véleményét.

Szeretnél felkészülni egy rajztanár segítségével?

Egy hatalmas választék áll rendelkezésedre, hogy megtaláld az ideális tanárt

Voir plus de professeurs Gyerünk!

Rajz technikák elsajátítása a legjobb tanároktól

Miért tanulj meg rajzolni?

Az, hogy valaki szépen rajzol, nem feltétlenül egy veleszületett készség. Bár egyeseknek könnyebb, mint másoknak (és ez sok más dologgal is így van), a rajzolás megtanulása mindig sok munkát és motivációt igényel. Különböző okok miatt érdemes először ceruzával vagy festékkel kezdeni.

A rajzolás különösen ajánlott kisgyermekeknek, mivel a portré vagy az emberi test rajzolása fejleszti a finommotorikus képességeket. Az idősek esetében pedig a rajzolás segít hosszabb ideig megőrizni a motoros funkciókat, a kézügyességet és a mozgékonyságot. 

Napjainkban úgy tűnik, a fényképezés felváltotta a perspektivikus ábrázolást vagy az olajfestészetet. Tűnj ki a tömegből azzal, hogy kiránduláskor vagy étterembe menet a rajzaidat posztolod a közösségi oldalakon! Ennek egy nagyon nagy előnye, hogy szabadon engedheted a fantáziádat és megoszthatod a világgal, te hogyan látod a dolgokat. Sokkal eredetibb, mint elkészíteni a százezredik képet egy népszerű turisztikai célpontról. 

A rajzolás legtöbbek számára hobbi, és mint olyan, segít ellazulni és csökkenti a stresszt és a szorongást. Elég csak a mandulák nagy sikerére gondolni: még a felnőtteknek is szüksége van néha arra, hogy állatkákat vagy nonfiguratív mintákat színezzenek a kikapcsolódáshoz. Vannak, akik firkálva tudnak jobban koncentrálni, mások pedig a rajzolásra összpontosítják a figyelmüket, hogy előzzék a negatív gondolatokat. A rajzolás tehát lényegében terápia. 

Még ha nem is akarsz sajtóillusztrátor lenni, a rajztudásodnak köszönhetően más szakmák felé is megnyílnak az ajtók: építész, grafikus, stylist, illusztrátor, tetovválóművész…

A képzőművészetnek köszönhetően szabad utat engedtetsz a kreativitásodnak és a rajzaidon keresztül megmutathatod a személyiségedet. Kezdőként általában a különböző technikákra fogsz majd koncentrálni: macskát rajzolsz, szemet, fát, majd apránként kialakul a saját stílusod. A folytonos másolás nem fog segíteni abban, hogy lerajzold az elképzeléseidet: meg kell szabadulnod az “így kell rajzolni” gondolatoktól, hogy kibontakoztasd a tehetséged! Ehhez azonban tisztában kell lenned azzal, mit szeretsz és mit nem: szén, színes ceruza, grafit, tinta…

Hogyan tanulj meg rajzolni?

A rajztanulás és a rajztechnikák elsajátítása könnyen elvégezhető, és viszonylag gyorsan megtanulsz majd arcot, emberi testet (különösen kezet), vagy akár élő modellt rajzolni. Kezdetben meg kell tanulnod geometriai formákat rajzolni. Az ovális, kerek, négyzet és háromszög alak gyakran egy rajz kiindulópontja.

Ne kezdj egy szénportréval! Jobb, ha először egy üres papíron begyakorlod ceruzával, hogyan kell szabadkézzel lerajzolni egy csontváz körvonalát vagy egy rajzfilmfigurát. Ha pedig tájképet rajzolnál, ismerned kell néhány fogalmat, mint például enyészpont, horizontvonal, perspektivikus ábrázolás és három dimenzió.

Először is el kell majd sajátítanod néhány nagyon alapvető szabályt (a fényképezéshez hasonlóan): a harmadok szabályát, az arányokat, a kontrasztot, a vonalakat, a színeket és az elemeket, amelyek a szemet a rajz olvasásában irányítják. A harmadok szabálya például abból áll, hogy képzeletbeli vonalakat rajzolunk (két vízszintes és két függőleges), amelyek kilenc egyenlő négyzetre osztják a papírlapot. E vonalak metszéspontjai a rajz (vagy fénykép) hangsúlyos pontjai és itt kell majd elhelyezned a legfontosabb elemeket. 

Többféle rajzolási technika létezik, bármibe fogsz is bele (pasztellceruza, mangastílus vagy gouache rajzgyakorlatok), garantáltan fejlődik majd a rajztudásod! Ne feledd: mindenki elkezdte valahonnan. Még a legnagyobb művészek is tartottak ott egyszer, mint te most!

Hol tanulj meg rajzolni?

Egyedül is meg lehet tanulni mangát, lovat vagy autót rajzolni, hiszen a YouTube-on  és különféle rajzblogokon számos ingyenes online rajztanfolyam elérhető. Az egyedüllét azonban demotiváló lehet. Ráadásul lehet, hogy szakmai felügyelet nélkül rosszul sajátítod el a technikát vagy, ami még rosszabb, nem fejlődsz egyáltalán.

Ha már megvannak az alapok, keress intenzív festészeti tanfolyamot vagy rajztanfolyamot, hogy egy adott technikában kijavítsd az esetleges hibáidat. Azt itt és most leszögezzük, hogy egy rajzot oktató könyvvel egyedül nem leszel profi rajzoló. Tanulhatsz a realizmus elméletéről vagy más művészeti irányokról, de semmi sem jobb a gyakorlatnál, ha fejlődni szeretnél. Tedd le a könyvet és beszélj a magántanároddal, hogy a segítségével felismerd a hibáidat és ügyesebbé válj!

A csoportos oktatás nem mindenkinek megfelelő, hiszen ilyenkor a tanárnak nincs ideje és lehetősége mindenkinek személyre szabott segítséget nyújtani, ráadásul a diákok rajztudása is eltérő: lehet, hogy kezdőként haladókkal kerülsz össze, vagy pont, hogy unatkozol, mert te már mindent tudsz, ami a többieknek még újdonság. A magán rajztanár a szintedhez és az elsajátított készségeidnek figyelembevételével alakítja ki a személyre szabott tantervet, amelyek direkt a te erősségeidet és gyengeségeidet célozzák meg. Itt Superprofon is körülnézhetsz, rengeteg rajztanár közül válogathatsz az ország minden pontjáról! Kezdőtől a képzőművészig, kisgyermektől az idősebb korosztályig mindenki számára van megfelelő tanár különböző árkategóriákban. Az árat több szempont határozza meg: a tanár tapasztalata, a tanuló szintje, a földrajzi elhelyezkedés… 

Ha nem volt sok sikerélményed a festéssel és a kalligráfia sem megy olyan jól, talán érdemes visszatérned kicsit az alapokhoz és rajzórára járnod. Portrék, tájképek, tanulmányok, akt, itt a Superprofon mindenki megtalálja a neki érdekes tanfolyamot! Néhány magántanárunk a klasszikus szén- vagy grafittechnikát tanítja, mások az élő rajzolás művészetébe nyújtanak bepillantást, megint mások pedig nihonga leckéket adnak. Képzőművészetis hallgatók, profi rajzolók és karikaturisták kínálnak mindenféle szinten és óraszámban rajzórákat. Ha pedig nem találtál szabad rajztanárt a közeledben, írj nekünk és rajta leszünk az ügyön!

Mit szeretnél tanulni ?