Kiváló
vélemény a

Válogatás hegedű tanárokból

Voir plus de professeurs

5,0 /5

Tanáraink átlagosan 5,0 csillaggal és több mint 9 értékeléssel rendelkeznek

3892 Ft/óra

Tanáraink 100%-ának az első órája ingyenes! Hegedű órák átlagosan 3892 Ft-ba kerülnek.

4 h

Tanáraink átlagosan 4 óra alatt válaszolnak vissza

Soha nem volt még ilyen egyszerű tanárt találni

2. Szervezzétek meg az órát

Üzenj tanárodnak, hogy meghatározd igényeidet és elérhetőségeidet. Ütemezd be az órákat, és fizess értük biztonságosan a platformon keresztül.

3. Élj át új élményeket

Fedezd fel az összes tanárt, korlátlanul keresgélhetsz, amíg meg nem találod a megfelelőt ✨.

Gyakori kérdések

💰 Mennyi egy Hegedűóra átlagos ára?

Egy Hegedű óra átlagos ára 3892Ft


Számos tényezőtől függ:


  • hegedű tanár tapasztalata
  • a tanfolyam helye (online vagy otthon) és az elhelyezkedés
  • az órák időtartama és gyakorisága

A tanárok 97%-ának ingyenes az első órája


Fedezd fel a közeledben lévő tanárok árait .

💡 Miért érdemes Hegedűórát venni?

Egy tapasztalt tanárral gyorsabban fejlesztheted tudásod Hegedű tantárgyból.


Te választhatod ki a tanárt és szabadon tervezheted meg az órákat!


Üzenetküldő rendszerünk lehetővé teszi, hogy közvetlenül a kiválasztott tanárral tudd megszervezni az órákat teljes nyugalommal.


A keresőmotor segítségével találhatsz ritka gyöngyszemet tanárok milliói között.

Egyszerűen indítsd el a keresést 1 kattintással .

💻 Hegedű magántanárok tartanak online órát?

Hegedű tanárok többsége online órát is tart.


Ne habozz elolvasni a hirdetéseiket vagy válaszd ki az "online" szűrőt, hogy megtaláld az online oktatás keretében elérhető Hegedűórákat.

🎓 Hány Hegedű magántanár áll rendelkezésre ?

24 hegedű tanár felajánlja, hogy segít neked hegedű tantárgyból.

Böngéssz a profilok között, és válaszd ki az elvárásaidnak leginkább megfelelőt.


Válaszd ki tanárodat a 24 profilból.✒️ Hogyan értékelik a hegedűtanárokat?

9 értékelésből a  tanulók 5-ből átlagosan 5,0-t adtak.

Az órával kapcsolatos probléma esetén, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre (telefonon vagy e-mailben a hét 5 napján).


Az összes tantárgyból megtekintheted a tanítványok véleményét.

Szeretnél felkészülni egy hegedű tanár segítségével?

Egy hatalmas választék áll rendelkezésedre, hogy megtaláld az ideális tanárt

Voir plus de professeurs Gyerünk!

Hegedű tanár Budapesten

Hogyan lehet könnyen megtanulni hegedülni? 

Egyik napról a másikra senki nem lesz hegedűvirtuóz: pár hegedűóra után még ne akard Beethoven Hegedűversenyét játszani!

A hegedűt nehéz hangszernek tartják, nehezebbnek, mint a gitárt vagy a zongorát. És ennek van is alapja: a zongorával ellentétben, amin nem lehet hamisan játszani, a hegedűn nagyon is lehet! Meg kell tanulni a húrokat úgy megszólaltatni, hogy ne hamisan szóljanak. Ehhez nem csak nagyon jó zenei hallás, hanem erős koncentrációs készség, sok türelem és kitartás is kell. A barokk és a klasszikus zene hallgatása fejleszti és finomítja a zenei hallást, és így segít a hegedűtanulásban is.

Ha úgy döntesz, hogy hegedülni szeretnél tanulni, számolnod kell azzal, hogy ez évekbe fog telni! A nagy hegedűsök mind gyerekkorukban kezdtek hegedülni. A zenekarok hegedűsei is. A hegedülést tehát gyerekkorban érdemes elkezdeni. 7 éves korában már nyugodtan hegedűt adhatunk a gyerekünk kezébe. Ebben a korban már képes jól fogni a vonót, és a karja is elég hosszú ahhoz, hogy meg tudja tartani a hegedűt.

Kamaszkorban sem késő még elkezdeni a hegedülést. Főleg olyan gyerekeknek, akik szeretik a komolyzenét, jártak már szolfézsra, esetleg más hangszeres órára is. Felnőttkorban viszont elég nehéz megtanulni hegedülni vagy más vonós hangszeren, csellón, nagybőgőn játszani. De ha megvan hozzá az elszántság és egy jó tanár is, nem lehetetlen!

Nem érdemes azonnal hegedűt venni, mert a gyerekek kinövik az első hegedűiket. Lehet kölcsönözni is, például a zeneiskolákban.

Miért érdemes hegedülni tanulni?

Nagyon sokféle okból, de mindenekelőtt a zene öröméért! A húros hangszerek különösen alkalmasak az érzelmek kifejezésére. Ezért használják őket előszeretettel a filmekben és a reklámokban is…

A hegedülés nemcsak a zenei hallást, hanem a finommotorikát, a koncentrációs készséget, a monotóniatűrést is fejleszti. Pontosságra és türelemre is nevel.

A hegedűművészek és a maguk kedvére hegedülők egyöntetűen azt állítják, hogy a hegedülés megnyugtatja őket.

A hegedű lenyűgöző hangszer! Az, aki játszik rajta, eggyéválik a hangszerrel…

Hegedűn ráadásul nagyon sokféle zenét lehet játszani. A komolyzene mellett népzenét, hagyományos cigányzenét, dzsesszt, dzsessz rockot… A komolyzenei repertoárja pedig hatalmas és nagyon változatos!

Mióta létezik a hegedű?

A hegedűtanárok általában elmondják a tanítványaiknak, hogy a hegedű eredete a múlt homályába vész, de azt biztosan tudjuk, hogy a 10. század óta használnak vonót. Ráadásul furcsa módon és nem tudni, miért, a vonó ugyanabban az időben jelent meg a bizánci birodalomban, Kínában és az arab világban. Húros hangszerek korábban is léteztek, de azokat, például a lantot, pengették.

Európában először Spanyolországban terjedt el az új vonós hangszer, rebabnak hívták, ami arab eredetű szó. Egyébként máig így hívnak egy hegedűhöz hasonlító hangszert a klasszikus arab zenében.

A hegedű mai formája a 15. században alakult ki, és a 19. században tökéletesítődött. Az első igazi hegedűt állítólag Andrea Amati készítette Cremonában a 16. században.

Hol találsz jó hegedűtanárt?

Például a Superprofon, ha inkább magánórákat akarsz venni, és nem zeneiskolába beiratkozni! Egyébként gyakran a zeneiskolai tanárok adnak magánórákat: házhoz mennek a kisebb gyerekekhez, ha a szülők úgy kívánják. Nézd át alaposan a tanárok hirdetéseit, a róluk szóló véleményeket, és válaszd ki a neked megfelelő hegedűtanárt!

Ha még nem tanultál zenét, nem jártál szolfézsra, és nem akarsz vagy nem tudsz beiratkozni zeneiskolai szolfézsórára, akkor olyan tanárra lesz szükséged, aki vállalja, hogy a hangszeres oktatás mellett a szolfézs alapjait is megtanítja neked!

Vannak olyan tanárok is, akik a hegedűtanulás kiegészítéseképpen rendszeresen viszik a tanítványaikat hangversenyekre. Mások inkább felvételről hallgatnak velük darabokat, és utána elemzik őket. Mindegyik nagyon hasznos, különösen azoknak, akiknek még csak most ismerkednek a komolyzenével.

A közös zenélés motiváló és fejlesztő hatású is: ezért szoktak a hegedűtanárok duókat, triókat vagy kvartetteket szervezni a tanítványaikból például egy karácsonyi koncertre.

Gondold át, hogy mire van szükséged - vagy a gyerekednek mire van szüksége -, és csak utána kezdj el hegedűtanárt keresni! Mérlegeld, hogy a zeneiskolai vagy a magánórák előnyösebbek-e a számodra vagy a gyereked számára!

Milyen hegedűtanárokat találsz a Superprofon?

Zeneiskolai tanárokat, akik most is tanítanak zeneiskolában, de magánórákat is vállalnak, szólistákat, zenekari tagokat. Vannak közöttük olyanok is, akik más vonós hangszereken is játszanak, és tanítják is őket.

Egyébként ha a hegedű helyett mégis más hangszert tanulnál, sok egyéb vonós hangszeres tanárt is találsz a Superprofon (pl. viola da gamba, mélyhegedű, cselló, nagybőgő)!

A magánórák nagy előnye a személyre szabott oktatás. De a hegedű nehéz hangszer, bármilyen jó lehet a tanár, ne várjunk gyors fejlődést! A hegedűtanároknak párhuzamosan sok különféle készséget kell fejleszteniük (zenei hallás, finommotorika, koncentráció), és ez évekbe telik! Ha a gyereked hegedülni szeretne, mondd el neki is ezt, hogy tudja, mire számítson, és ne kedvetlenedjen el az első hónapok után! A kitartó, rendszeres gyakorlás azonban biztos, hogy meg fog térülni! Nem lesz mindenkiből hegedűművész, de zenekedvelő és zeneértő lehet!

Mit szeretnél tanulni ?