Kiváló
vélemény a

Válogatás francia tanárokból

Voir plus de professeurs

5,0 /5

Tanáraink átlagosan 5,0 csillaggal és több mint 28 értékeléssel rendelkeznek

5519 Ft/óra

Tanáraink 98%-ának az első órája ingyenes! Francia órák átlagosan 5519 Ft-ba kerülnek.

4 h

Tanáraink átlagosan 4 óra alatt válaszolnak vissza

Soha nem volt még ilyen egyszerű tanárt találni

2. Szervezzétek meg órát

Üzenj német tanárodnak, hogy meghatározd igényeidet és elérhetőségeidet. Ütemezd be az órákat, és fizess értük biztonságosan a platformon keresztül.

3. Élj át új élményeket

Fedezd fel az összes francia tanárt, korlátlanul keresgélhetsz, amíg meg nem találod a megfelelőt ✨.

Gyakori kérdések

💰 Mennyi egy Francia nyelvóra átlagos ára?

Egy Francia nyelv óra átlagos ára 5519Ft


Számos tényezőtől függ:


  • francia nyelv tanár tapasztalata
  • a tanfolyam helye (online vagy otthon) és az elhelyezkedés
  • az órák időtartama és gyakorisága

A tanárok 97%-ának ingyenes az első órája


Fedezd fel a közeledben lévő tanárok árait .

💡 Miért érdemes Francia nyelvórát venni?

Egy tapasztalt tanárral gyorsabban fejlesztheted tudásod Francia nyelv tantárgyból.


Te választhatod ki a tanárt és szabadon tervezheted meg az órákat!


Üzenetküldő rendszerünk lehetővé teszi, hogy közvetlenül a kiválasztott tanárral tudd megszervezni az órákat teljes nyugalommal.


A keresőmotor segítségével találhatsz ritka gyöngyszemet tanárok milliói között.

Egyszerűen indítsd el a keresést 1 kattintással .

💻 Francia nyelv magántanárok tartanak online órát?

Francia nyelv tanárok többsége online órát is tart.


Ne habozz elolvasni a hirdetéseiket vagy válaszd ki az "online" szűrőt, hogy megtaláld az online oktatás keretében elérhető Francia nyelvórákat.

🎓 Hány Francia nyelv magántanár áll rendelkezésre ?

62 francia nyelv tanár felajánlja, hogy segít neked francia nyelv tantárgyból.

Böngéssz a profilok között, és válaszd ki az elvárásaidnak leginkább megfelelőt.


Válaszd ki tanárodat a 62 profilból.✒️ Hogyan értékelik a francia nyelvtanárokat?

28 értékelésből a  tanulók 5-ből átlagosan 5,0-t adtak.

Az órával kapcsolatos probléma esetén, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre (telefonon vagy e-mailben a hét 5 napján).


Az összes tantárgyból megtekintheted a tanítványok véleményét.

Szeretnél felkészülni egy francia tanár segítségével?

Egy hatalmas választék áll rendelkezésedre, hogy megtaláld az ideális tanárt

Voir plus de professeurs Gyerünk!

Francia nyelvtanulás magántanárral

Miért érdemes franciául tanulni Magyarországon?

Az angol az első idegen nyelv a magyar iskolákban: a 40 év alattiak közül mindenki beszél valamilyen szinten angolul. Az angol nyelvtudás ezért ma már szinte követelmény. Egy második idegen nyelv, például a francia ismerete viszont még mindig előnyt jelenthet a munkaerőpiacon.

Az angolhoz és a némethez hasonlóan a francia is indoeurópai nyelv, de a portugállal, a spanyollal, az olasszal és a románnal együtt a latin nyelvek közé tartozik. Európában Franciaországon kívül hivatalos nyelv Belgiumban, Svájcban, Luxemburgban, Monacóban és a Vatikánban, Európán kívül számos afrikai országban és Kanadában.

A világ 5. legtöbbet beszélt nyelve, az angol után a 2. legtöbbet tanult idegen nyelv, a 3. legtöbbet használatos nyelv a kereskedelemben és az üzleti életben, és a 4. legelterjedtebb nyelv az interneten. Anyanyelvként 93 millióan, idegen nyelvként pedig 235 millióan beszélik napi szinten. Számos nemzetközi szervezet nyelve, az ENSZ 2 munkanyelvének egyike, a diplomáciai pályán ma is nélkülözhetetlen.

De nemcsak praktikus megfontolásokból tanulunk nyelveket: ha igazán meg akarsz ismerni egy kultúrát, el kell sajátítani a nyelvét is! Nem lenne jó Rimbaud-t vagy Houellebecq-et eredetiben olvasni? Követni a francia sajtó híreit, érteni a Le Monde-ot? Eleinte francia feliratokkal, aztán eredetiben nézni a francia filmeket? Az új hullám klasszikusait, Truffaut-t, Godard-t és a maiakat? Felfedezni olyanokat, akik le sincsenek fordítva? Lassan otthon lenni a francia kultúrában, felfedezni az összefüggéseket, megérteni az utalásokat?

A mindennapok is részei a francia kultúrának, és egy jó nyelvtanár a civilizációs ismereteit is átadja a nyelvórán: megtanít arra, hogyan ismerd ki magad egy francia pékségben, a francia borok között, milyen rendben zajlik a világ szellemi örökségének részévé nyilvánított francia étkezés, hányféle és milyen sajtokat tegyél az asztalra, ha francia vendégeket vársz, hogyan tájékozódj könnyen a párizsi metróban, mi mindent érdemes még megnézni az Eiffel-tornyon és a Louvre-on kívül Párizsban, Párizson kívül Franciaországban, és ne lepődj meg, ha délen, Svájcban vagy Belgiumban egész más franciát hallasz, mint Lille-ben, Strasbourg-ban vagy Párizsban…

Biztos, hogy még elég sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy te is otthonosan kezd érezni magad a francia kultúrában és a mindennapi életben, akár tanulni, dolgozni fogsz francia nyelvterületen, vagy csak ellátogatsz a Szajna-partjára, az óceánhoz, a francia Alpokba vagy éppen Nizzába. Nem keveset kell tanulni hozzá, de megéri!

Hol lehet franciául tanulni Magyarországon?

Ahhoz, hogy megtanulj franciául, nem kell messzire menned: sok franciatanár van Magyarországon, a nagy egyetemek mindegyikén (Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs) képeznek franciatanárokat. Általános iskolában ritkán, de a legtöbb középiskolában lehet franciául is tanulni, az angol mellett második idegen nyelvként. Vannak két tannyelvű gimnáziumok is, és nemcsak Budapesten!

Ha tökéletesíteni akarod az iskolában szerzett francia nyelvtudásod, újra kezded vagy éppen most kezdenéd el a francia nyelvtanulást, sok lehetőség közül válogathatsz:  

Budapesten a Francia Intézet, a vidéki nagyvárosokban (Debrecen, Szeged, Pécs, Győr, Miskolc) az Alliance Française kínál francia nyelvórákat minden szinten,

a nagyobb nyelviskolák szinte mindegyikében tanítanak franciát,

és magántanárok százai hirdetik magukat a neten vagy másutt.

Ha francia magántanárt keresel, és nincs a környezetedben senki, akit ismersz vagy akit olyan ismerősöd vagy családtagod ajánl, akiben megbízol, érdemes körülnézned az interneten! A közösségi oldalakon és a különféle platformokon, köztük a Superprofon is, sok magántanár hirdeti magát.

A franciát idegen nyelvként oktató, franciaországi nyelviskolák és szervezetek listáját itt találhatod meg: fle.fr. Köztük vannak olyanok is, akik ingyenes hozzáférést biztosítanak a tananyagaikhoz és gyakorlataikhoz. A Le Point du FLE, Bonjour de France és a Lexique FLE honlapok és az olyan applikációk, mint a Babbel, Mosalingua vagy Duolinguo szintén hasznosak lehetnek azoknak, akik egyedül vágnak bele a nyelvtanulásba. Ami korántsem könnyű, sok kitartás kell hozzá! És nagyon kell ügyelni a helyes kiejtés elsajátítására, különösen kezdetben!

Találd meg a franciatanárod a Superprofon!

A Superprofon is sok franciatanárt találsz, köztük olyanokat is, akik francia anyanyelvűek, vagy szinte azok, mert hosszú ideje, akár éppen most is, francia nyelvterületen élnek! Velük persze csak online órát lehet tartani, de a haladóknak ez már nem gond. Sőt, sokat segíthet a beszédértés fejlesztésében! A kezdőknek viszont mindenképpen a személyes, jelenléti órákat ajánljuk, és olyan tanárt, aki beszéli a magyart!

Nagy a kínálat, meg fogod találni a neked megfelelő tanárt, akár üzleti franciát szeretnél tanulni, akár egyetemi tanulmányokra, közép-, felsőfokú vagy szakmai nyelvvizsgára, állampolgársági vizsgára készülsz, vagy csak folyékonyan szeretnél beszélni franciául, nehézség nélkül olvasni és hallgatni a francia híreket! Az órák helyéről a tanárral fogsz megállapodni: van, aki házhoz jön, van, aki az otthonában fogadja a tanítványait. Az óradíjak változóak, a tanár képzettségének, tapasztalatának és a nyelvi szintnek megfelelően. Az első óra általában ingyenes: ha úgy érzed, hogy nem működik a dolog, keress tovább, próbálkozz másokkal is!

Budapesten és a vidéki városokban biztos, hogy hamar ki fogod tudni választani a te franciás szuperprofod! Ha az utazás nem megoldható, skype-on vagy zoomon is lehet franciául tanulni, sok magántanár vállal ma már ilyen órákat is.

Mit szeretnél tanulni ?