Kiváló
vélemény a

Válogatás földrajz tanárokból

Voir plus de professeurs

5,0 /5

Tanáraink átlagosan 5,0 csillaggal és több mint 21 értékeléssel rendelkeznek

3160 Ft/óra

Tanáraink 100%-ának az első órája ingyenes! Földrajz órák átlagosan 3160 Ft-ba kerülnek.

1 h

Tanáraink átlagosan 1 óra alatt válaszolnak vissza

Soha nem volt még ilyen egyszerű tanárt találni

2. Szervezzétek meg az órát

Üzenj tanárodnak, hogy meghatározd igényeidet és elérhetőségeidet. Ütemezd be az órákat, és fizess értük biztonságosan a platformon keresztül.

3. Élj át új élményeket

Fedezd fel az összes tanárt korlátlanul keresgélhetsz, amíg meg nem találod a megfelelőt ✨.

Gyakori kérdések

💰 Mennyi egy Földrajzóra átlagos ára?

Egy Földrajz óra átlagos ára 3160Ft


Számos tényezőtől függ:


  • földrajz tanár tapasztalata
  • a tanfolyam helye (online vagy otthon) és az elhelyezkedés
  • az órák időtartama és gyakorisága

A tanárok 97%-ának ingyenes az első órája


Fedezd fel a közeledben lévő tanárok árait .

💡 Miért érdemes Földrajzórát venni?

Egy tapasztalt tanárral gyorsabban fejlesztheted tudásod Földrajz tantárgyból.


Te választhatod ki a tanárt és szabadon tervezheted meg az órákat!


Üzenetküldő rendszerünk lehetővé teszi, hogy közvetlenül a kiválasztott tanárral tudd megszervezni az órákat teljes nyugalommal.


A keresőmotor segítségével találhatsz ritka gyöngyszemet tanárok milliói között.

Egyszerűen indítsd el a keresést 1 kattintással .

💻 Földrajz magántanárok tartanak online órát?

Földrajz tanárok többsége online órát is tart.


Ne habozz elolvasni a hirdetéseiket vagy válaszd ki az "online" szűrőt, hogy megtaláld az online oktatás keretében elérhető Földrajzórákat.

🎓 Hány Földrajz magántanár áll rendelkezésre ?

106 földrajz tanár felajánlja, hogy segít neked földrajz tantárgyból.

Böngéssz a profilok között, és válaszd ki az elvárásaidnak leginkább megfelelőt.


Válaszd ki tanárodat a 106 profilból.✒️ Hogyan értékelik a földrajztanárokat?

21 értékelésből a  tanulók 5-ből átlagosan 5,0-t adtak.

Az órával kapcsolatos probléma esetén, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre (telefonon vagy e-mailben a hét 5 napján).


Az összes tantárgyból megtekintheted a tanítványok véleményét.

Szeretnél felkészülni egy földrajz tanár segítségével?

Egy hatalmas választék áll rendelkezésedre, hogy megtaláld az ideális tanárt

Voir plus de professeurs Gyerünk!

Földrajz korrepetálás magántanártól: egy elengedhetetlen segítség

Mi a földrajz?

A földrajztudomány vagy földrajz (tudományos nevén geográfia) a természettudományok közé, és azokon belül a geológiával, a geofizikával, az óceanográfiával és más tudományágakkal a földtudományok közé tartozik. A Föld mint bolygó leírásával foglalkozik, több szempontból.

Hagyományosan felosztják természet- és társadalomföldrajzra, és mindkettőn belül megkülönböztetnek általános és regionális földrajzot.  Az előbbiek a természeti és társadalmi jelenségekkel és folyamatokkal foglalkoznak, amelyek gyakran nem választhatók el egymástól. Az általános földrajz átfogóan vizsgálja mindezt, a regionális földrajz pedig egy adott térségre szűkítve.

A földrajz összetett tudomány: szorosan kapcsolódik más tudományágakhoz, például a geológiához, a biológiához, a történelemhez, a szociológiához. Magyarországon az általános iskola felső tagozatában és a középiskolában is külön tantárgyként tanítják. A választható érettségi tárgyak közé tartozik.

Miért érdemes földrajzot tanulni?

Mindenekelőtt azért, mert érdekes! A világról szól, amiben élünk, hogy milyen sokféle… Segít megérteni magunkat, az országunkat, a földrészünket. Hogy hogyan jött mindez létre, hogyan működik, mi határozza meg a kapcsolatainkat egymással. A földrajz nem csak a tudásunkat gyarapítja, a látókörünket is szélesíti, és az összefüggések keresésére és felismerésére tanít.

A környezettudatosság különösen fontos manapság, amikor a klímaváltozás rászorít minket arra, hogy megkérdőjelezzük eddigi fogyasztási szokásainkat, és igyekezzünk - mindannyiunk érdekében - minél környezetbarátabb és energiatakarékos módon élni. A földrajztanulás kiváló alkalom a környezettudatosságra nevelésre. Minden életkorban. El is kezdik már az általános iskola alsó tagozatában, ahol még környezetismeretnek hívják azt a tantárgyat, amelybe a földrajz alapjai is beletartoznak.

A felső tagozatban már a természetismeret tantárgy keretében vagy önálló tantárgyként tanulják az iskolások a földrajzot, sokkal alaposabban, részletesebben és összefüggéseiben. Ekkor ismerkednek meg Magyarország tájegységeivel, megyéivel, vizeivel, éghajlatával, növény- és állatvilágával és tágabb környezetünkkel is, először Közép-Európa, illetve az Európai Unió, majd a többi földrész országaival. A középiskolában az ismeretek elmélyítése és árnyalása folyik. Itt már mindig külön tantárgy a földrajz, és földrajz szakos tanárok tanítják.

Gyakran ezek a tanárok szervezik a tanulmányi kirándulásokat: ezek jó alkalmak a tanultak megtapasztalására, természeti képződmények (pl. tanúhegyek, vízesések, barlangok), műemlékek, múzeumok, városok megtekintésére. Egészen más Tihanyból lenézni a Balatonra, mint fényképen vagy filmen látni! Bejárni az egri várat, amit az Egri csillagokból már ismerünk! A fazekasműhelyben látni, hogy hogyan készül a híres, fekete, mohácsi korsó... Van, akiknek sikerül a határon túlra is eljutni. Mindenhova azonban sajnos nem lehet elmenni!

A földrajztanárok általában világjárt emberek, nemhiába ezt a szakot választották! Hitelesen és élményszerűen tudnak mesélni azokról a helyekről, ahol jártak, és azokról is, amelyekről talán csak olvastak. Nyitogatják a kicsik és a nagyok szemét a nagyvilágra…

Találd meg a földrajztanárod a Superprofon!

Ha érdekel a földrajz, és többet szeretnél tudni, gyorsabban haladni, földrajz érettségin gondolkozol, netán azon, hogy geológus vagy földrajztanár legyél, lehet, hogy érdemes földrajz különórára járnod! Akkor is, ha korrepetálásra van szükséged, bár ez ritka, a földrajzot sokan szeretik, és nem szokták nehéz tantárgynak tartani.

 Körbe kérdezhetsz az ismerőseid között, hogy nem ismer-e valaki egy jó földrajztanárt, aki vállal magánórákat is, vagy rákereshetsz a földrajzra a Superprofon! Lehet, hogy csak néhány kattintás választ el a földrajztanártól, akit keresel! Meg fogsz lepődni, mennyien vannak fent a Superprofon! Annyian azért nincsenek, mint a matek-, magyar- vagy angoltanárok, de nem is keresik annyian a földrajzórákat. És a számuk folyamatosan nő!

Az óradíjak nem vészesek, ráadásul a Superprofon az első óra az esetek 97 %-ában ingyenes próbaóra, tehát nem kell azonnal döntened, több tanárt és kipróbálhatsz. Élj ezzel a lehetőséggel, hogy valóban azzal tanulhass, akivel a legjobban sikerül megtalálnod a hangot! A tanár-diák viszony olyan, mint az orvos-beteg, vagy talán még inkább, mint a pszichológus-páciens viszony: nem mindenki illik mindenkihez, nem tud bárki bárkit meggyógyítani, bárkinek segíteni! A tanár-diák viszony is bizalmi viszony, csak attól tudsz tanulni, akiben bízol, és akit hitelesnek érzel. Ne kapkodd el a döntést, de kezdj el minél hamarabb keresni!  

Mit szeretnél tanulni ?