zongoristák ujjai

Zongoraiskola: miért érdemes megtanulnod zongorázni?

Miért keress magadnak zongoratanárt? Örök nagy álmod volt, hogy Vanessa Carltonhoz hasonlóan egy repülő zongorával bejárd a világot, vagy a híres francia Amélie csodálatos élete filmzenéit játszhasd egy köztéri zongorán? Viszont sosem vetted rá magad, hogy ténylegesen belekezdj? Félsz, vagy nem is tudod, hogyan? Ha rákattintottál erre a cikkre, valószínűleg nem nagyon van ötleted, hogyan […]

2022.08.297 perc olvasás

Szeretnél megtanulni zongorázni?

Zongoratanáraink remek tanácsokkal látnak el, hogyan sajátíts el egy nagyszerű tudást, ahhoz hogy úgy zongorázz mint Beethoven.  Mindannyiunknak van egy olyan képessége, amely lehetővé teszi számunkra, hogy zongorázzunk, de nem mindenkinek áll rendelkezésére a megfelelő technika ahhoz, hogy jól is tudja használni ezt.. A Superprof a zongoratanárok és zeneoktatók referenciája, világszerte több száz ezer zongoratanár bízik bennünk.

A zongora elsajátítása az egyik legjobb dolog lehet a zenetanulásban, hiszen a  zongora az egyik legnehezebben megtanulható vonós hangszer.

A modern és kortárs zene rengeteget tartalmaz, számtalan zenei stílusban.

Ha a zongoratanulás szakaszban az ismerete az elején áthághatatlan falatnak bizonyul, nem kell virtuóz zongoristának lenni a szórakozáshoz.

Tanulj meg zongorázni

Egy kis zeneelmélet, a kottaolvasás ismerete, a két kéz koordinációjának elsajátítása és három-négy zongoraakkord (A-moll, F-dúr, C-dúr, G-dúr) ismerete elegendő ahhoz, hogy híres zongoradarabokat kezdjen játszani.

A híres Amélie Poulain filmé például kezdőként nagyon jó választás.

Amikor fejlődni akarsz, akkor a dolgok megnehezednek: sajátítsd el a ritmust a bal kezeddel, fejtsd meg a zongorát füllel, kapcsold össze a hangjegyeket egy arpeggio-ban, ismerd a skálákat (dúr, moll skála), fedezz fel egy másik zenei stílust ( klasszikus zongora, jazz zongora), az improvizáció ismerete…

Pont ezért remek elhatározás otthoni zongoraleckéket venni! A zongoraleckék célja, hogy megismertessék veled, hogyan kell egy zongoradarabot jobban értelmezni.

A zongoratanároddal ugyanazokat tanulhatod meg, mint a zeneiskolában, de a magánóráid kevésbé korlátozzák a kibontakozásod, mint a zongoraiskolában.

Még mindig azon gondolkodsz hogyan zongorázz, vagy hogyan mélyítsd el zongorajátékod? Kérd szakértő tanácsát a legjobb zongoratanárainktól!

Keress zongoraleckéket a Superprof segítségével

Felsőfokú zenei végzettséggel – egyetemi végzettséggel vagy zenei konzervatóriummal – zongoratanárod sok éves tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik.

Aki a zongoramuzsika szenvedélyese, ragyogóan adhatja át a legjobb módszerét a zongora alapjainak elsajátítására.

Minden tanárunk alkalmazkodik szintedhez, és minden korosztály számára elérhetőek a zongoraleckék. A kezdőket is szívesen látjuk!

A leckék heti vagy havi 30, 45, 60 vagy 90 percre oszthatók, te döntöd el, hogy költségkeretednek megfelelően válaszd ki.

Minden foglalkozást egy zeneelméleti óra zár majd (a zongorakulcs lejátszásához szét kell választani a magas- és mélykulcsot, és meg kell érteni a hangok intervallumait).

Az edzési komponens lehetővé teszi a jobb-/balkéz koordináció, valamint a zongora akkordok és skálák kezelését. A cél az, hogy független legyél, és kevésbé függj a zongora pontszámodtól.

Progresszív zongoratanuláshoz zongora vásárlása javasolt.

Saját hangszered lehetővé teszi, hogy minden nap gyakorolj.

A hangszer kiválasztásához kövesd a zongoratanáraink ajánlásait: digitális zongorák, állózongora, zongora, Yamaha márka, Steinway & Sons, Schimmel, Pleyel…