énekes piros háttér

Hogyan fejlődhetsz az éneklésben?

Minden, amit a hangképzésről tudnod kell! Aki nem képes tisztán énekelni, annak a lelkiismerete sem tiszta. Szvoren Edina magyar írónő De nem mindenkinek van szép tiszta hangja és azok, akik nem így születtek, bizony gyakran irigylik az “énekesmadarakat” és csak sok munkával érik el ugyanazt a szintet. Az éneklés megtanulásához nemcsak sokat kell gyakorolni, de […]

2023.01.267 perc olvasás

énekes színpadon

Miért vágj bele az énektanulásba?

Miért tanulj énekelni? A dalok arra vannak kitalálva, hogy álmokat ébresszenek bennünk. Pierre Perret Ha belegondolunk, az alkotás, a kreativitás folyamata kimeríthetetlen. Az emberi intelligencia, még ha néha félre is siklik, végtelen mélységekkel rendelkezik. Nem csak elképesztő matematikai absztrakciókat képes befogadni, hanem különböző módokon ki tudja fejezni az érzéseinket és gondolatainkat, amihez néha segítségül hívja […]

2022.06.285 perc olvasás

Szeretnél megtanulni énekelni?

Énektanáraink tanácsokkal látnak el, hogy megtanuld, hogyan használd helyesen a hangod.  Mindannyiunknak van olyan hangja, amely lehetővé teszi számunkra, hogy énekeljünk, de nem mindenkinek áll rendelkezésére a megfelelő énektechnika ahhoz, hogy jól tudja használni ezt a hangot. A Superprof az énektanárok és zeneoktatók referenciája, világszerte több száz ezer énektanár bízik bennünk.

Hogyan vágjunk bele?

Az énekesek szerint, ahhoz, hogy megtanuljunk jól énekelni, alapvető fontosságú, hogy megtanuljuk a hangunkat helyesen használni.

Imádod a magyar zenéket, szeretnél dalszerző lenni? Álmodoztál valaha is arról, hogy akusztikus gitár mellett játszva ereszted ki a hangodat?

Egyáltalán nincs semmilyen feltétele annak, hogy énekelni tanulj és énekleckéket vegyél.

A zene a paleolitikum óta az emberi élet egyik alkotóeleme. A hangszerek használata legalább 35 000 éves múltra tekint vissza.

A történelem előtti ember már használta az éneklést zenei kifejezésmódként a rituális szertartások során, ahol gesztusokhoz, például tánchoz kapcsolódó hangokat játszottak.

Az éneklés egy zenei diszciplína, amely a légzés működéséből adódik: a levegő a rekeszizom hatására kilökődik a tüdőből, és a hangszálak vibrálni kezdenek, ahogy az énekes kilélegzik.

A kibocsátott hangot az orr vagy a mellkas felerősíti, és a nyelv és az ajkak artikulálják.

Az éneklés magában foglalja az emberi test összes szervének igénybevételét: a légzőrendszert, a gyomorizmokat, a hát-, a nyak- és az arcizmokat.

Ahhoz, hogy jól énekelj, tisztában kell lenned a testeddel – egészséges életmódot kell folytatnod -, és figyelned kell a testtartásodat: a bordaív nyitva, a vállak hátrahúzva, a gerinc egyenes.

Ebből kifolyólag az éneklésben való előrehaladáshoz egy igazi énekedzői programra van szükség!

Az éneklés megtanulása nem csak a hang használatának ismeretét jelenti: egy jó énekesnek tudnia kell értelmezni és megosztani érzelmeit.

És minden zenei stílusban – klasszikus jazz zene, hagyományos zene, vokál jazz, beat box, magyar népzene, rock, pop – a jó énekléshez jó vokális technika szükséges.

 

Vegyél magánórákat és énekelj

A Superprof énektanárai minden szinthez alkalmazkodnak – a kezdőktől a fejleszteni vágyó zenészekig – és mindannyian magas szintű zenei képzettséggel rendelkeznek.

Legyen szó konzervatóriumi végzettségről, jazz énekesről vagy operaszakemberről, tanáraink multidiszciplináris zenei képzést nyújtanak a sportedzés és a zene metszéspontjában.

Az énekleckék adása nem több és nem is kevesebb, mint professzionális coaching: légzés, relaxáció, tolmácsolás, hallgatás, ritmusérzék, zenei felvétel, zeneelmélet és énekbemelegítés stb.

Válaszd ki énektanárodat kedvenc zenei stílusod – blues gitár, folk gitár, operett, folk rock – szerint életkora, zenei képzettsége, tapasztalata és természetesen óradíja szerint.

Énekleckék gyerekeknek és felnőtteknek

A Superprof platformon az énekleckék az énektechnikára összpontosítanak, például arra, hogy gyönyörű hangon improvizáljanak, énekeljenek egy capella-t vagy tanulmányozzák egy zongoradarab zenei kompozícióját.

És mivel a zene a kifejezésről, sőt az érzésekről szól, válaszd a tanárodat is az ő személyisége szerint!

Végre gitározhatsz éneklés közben, hogy lenyűgözd közönségedet és visszanyerd önbizalmad!