Sok egyetemi hallgatónak és középsulis diáknak szüksége van egy kis extra segítségre a tanulmányai során. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem vagy jó tanuló. Néha a magántanár teljesen más módszerrel magyaráz, mint az iskolai, és így sokkal gyorsabban megérted az összefüggéseket.

Számos oka lehet annak, hogy te vagy gyermeked magántanár segítségét veszitek igénybe:

  • Lehet, hogy javítani szeretnél a töri jegyeiden,
  • Közép vagy emeltszintű érettségire készülsz,
  • Egy kis plusz motivációra szeretnél a tanuláshoz,
  • Vagy csak azért, hogy javítsd a tanulmányi eredményeidet,

A történelem magántanár nagyon sokat segíthet mindebben.

A tanulóknak rengeteg oka lehet arra, hogy történelmet tanuljanak, de a történelmi események összefüggéseit nem mindig egyszerű megérteni, nem beszélve a társadalmunkra gyakorolt ​​ hatásról. Ilyenkor nagyon jól jöhet egy magántanár, aki friss szemszögből tudja elmagyarázni az iskolában hallottakat.

A Római Birodalom hatása a kora középkori angliai társadalomra, az ipari forradalom hatása a viktoriánus társadalomra mind-mind összetett folyamatok. Senki sem mondta, hogy a történelem könnyebb, mint a többi tantárgy!

Ilyenkor érthető, hogy a történelemmel küszködő tanulók többletfigyelemben részesülnek, amit sokszor egy magántanár tud nekik megadni.

·       A töri magánórák kétszeresen is hasznosnak lehetnek. Egyrészt azok a tanulók, akik különórákban részesülnek, biztosan könnyebben értik meg a tananyagot és a házi feladatot, nem beszélve arról, hogy egy új szemszögből is elemezhetik őket. De a különórákon megszerzett tanulási trükkök és gondolkodási folyamatok más tantárgyaknál is jól jönnek majd.

·       Egy történelmi helyzet összetettségének megértése, a történelmi kutatások tanulmányozása és kivonatolása olyan készség, ami hasznos lehet matematikai feladatok megoldásában, angol esszé megírásában, és nagyban megkönnyíti a társadalomtudományt. .

·       Lehet, hogy a történelemtanárok nem ugyanolyan népszerűek, mint a matematika- vagy nyelvszakos kollégáik, ami nehezebbé teszi annak megállapítását, hogy mi is a reális ár egy óráért. Ez a Superprof cikk azért készült, hogy felvázolja, hol találd meg a neked való töritanárt, és mennyit fizess érte.

Miért tanulj történelmet?

töri térkép
A töri órák ára nagyban függ attól, hogy hol laksz.
A legjobb Történelem tanárok elérhetőek
Patrik
5
5 (15 vélemény)
Patrik
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Attila
5
5 (23 vélemény)
Attila
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ibolya
5
5 (14 vélemény)
Ibolya
2953Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt csaba
5
5 (2 vélemény)
Zsolt csaba
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Evelin
5
5 (6 vélemény)
Evelin
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Mátyás
5
5 (2 vélemény)
Mátyás
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Orsolya boglárka
5
5 (5 vélemény)
Orsolya boglárka
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Máté
5
5 (8 vélemény)
Máté
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Patrik
5
5 (15 vélemény)
Patrik
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Attila
5
5 (23 vélemény)
Attila
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ibolya
5
5 (14 vélemény)
Ibolya
2953Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt csaba
5
5 (2 vélemény)
Zsolt csaba
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Evelin
5
5 (6 vélemény)
Evelin
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Mátyás
5
5 (2 vélemény)
Mátyás
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Orsolya boglárka
5
5 (5 vélemény)
Orsolya boglárka
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Máté
5
5 (8 vélemény)
Máté
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Milyen történelemtanárra van szükséged?

A történelemnek nagyon sok különböző ága van (ókori történelem, újkori történelem, amerikai történelem, latin történelem vagy európai történelem, valamint afrikai történelem és afroamerikai történelem).

Tehát az, hogy milyen tanárt kell keresned, számos tényezőtől függ:

·       Hol laksz?

·       Milyen szinten tanulsz?

·       Mennyi segítségre van szükséged?

·       Mik a céljaid?

·       Mennyi a költségvetésed? Néhány szabályt érdemes betartanod, amikor történelem magántanárt keresel.

Először is, minél idősebb és tapasztaltabb a tanár, annál képzettebb ÉS drágább lesz. Ha például doktorija van töriből, vagy egyetemi oktató, akkor valószínűleg sokkal magasabb árat fog kérni, mint egy egyetemi hallgató. Valószínű, hogy egy végzett tanár hatékonyabban és személyre szabottabban segít a házi feladatban vagy a vizsgafelkészülésben. A tanároknak, különösen a történelemtanárok, általában megvan a saját szakterületük. Lesznek olyan tanárok, akik a közép- vagy emeltszintű érettségire való felkészítésre összpontosítanak, vagy olyanok, akik a tanulási nehézségekkel küzdő tanulókra specializálódnak.  Fontos, hogy olyasvalakit válassz, aki az igényeidnek megfelel. Minél különlegesebbek az igényeid, annál drágábbak lesznek a magánórák. Ha általános történelemórát szeretnél, valószínűleg nem fogsz annyit fizetni, mint antropológia vagy társadalom- és gazdaságtörténet különórákért. Mielőtt megbízod a tanárt, át kell gondolnod, hogy milyen hosszú időre szeretnéd igénybe venni a szolgáltatását. Egy félév vagy egy egész év? Ha úgy gondolod, hogy sok foglalkozásra lesz szükséged ahhoz, hogy felzárkózz, fontold meg egy alacsonyabb órabérű tanár alkalmazását. Bár találhatsz olyan tanárt is, aki kedvezményt ad, ha egyszerre több órát foglalsz le. Bármelyik tanárt is választod, ügyelj arra, hogy tanítási stratégiáit az erősségeidhez és gyengeségeidhez igazítsák, így biztos lehetsz benne, hogy segítségével magabiztos lehetsz, és tanulmányi sikereket érhetsz el. Egy személyes órát tartó és egy online tanárnak ugyanazt a szintet kell kínálnia, még akkor is, ha más formátumban tanítanak.

Mi lehetsz töri diplomával?

Győződj meg arról, hogy a tandíj megfelel az elvárásaidnak

A legbosszantóbb az, ha elkezdesz magánórákat venni, javulni látszanak a tanulmányi eredményeid, de néhány hét után rájössz, hogy nem engedhetsz meg magadnak több foglalkozást, mert túlléped a költségvetést. Ha ezt szeretnéd elkerülni, ajánlatos őszintén elbeszélgetned a tanároddal, hogy megértse az anyagi helyzeted, és tisztában legyen a költségvetésével. Ha ezt megteszed, lehet, a tanárod talál egy megoldást. Előfordulhat, hogy a történelem tanterv kulcsfontosságú elemeire összpontosítva, vagy a gyenge pontjaidra koncentrálva, a legtöbbet kihozhatjátok az egyes órákból.A történelemtanárok általában óránként számláznak, de mivel minden oktató-diák helyzet eltérő, előfordulhat, hogy kedvezményt kaphatsz, ha egyszerre több órát fizetsz ki. Általánosságban elmondható, hogy egy történelem magánóra általában 2500 és 5000 forint közötti összegbe kerül, attól függően, hogy milyen szinten vagy, valamint az oktató tapasztalatától és szakértelmétől.

Ha Budapesten vagy egy másik nagyvárosban laksz, akkor a skála drágábbik végét kell megfizetned. Mindig van azonban mód a magánoktatás költségeinek csökkentésére azoknak, akik szűkös költségvetéssel rendelkeznek, de szükségük van némi extra segítségre a házi feladathoz vagy a vizsgafelkészüléshez.

Sokféle módon takaríthatsz meg pénzt a magánórákon

• Válaszd az online oktatást a személyes helyett

• Szervezz kiscsoportos oktatást pár másik tanulóval, akiknek segítségre lehet szükségük a töri tanulásban;

• Mindig megpróbálhatsz kedvezményt kérni a tanárodtól.

Hogyan találd meg a legjobb töritanárt?

pénz a kézben
Történelmi figurákkal nem csak a tankönyvekben, hanem a pénzen is találkozhatsz.

Válts online leckékre

Ha egy tanárnak nem kell egészen az otthonodig, a város másik feléig utaznia, pénzt és időt takarít meg, és így több órát vállalhat be, mintha ingáznia kellene. Ezért lehet, hogy a tanárod kedvezményt ajánl neked, ha úgy döntesz, hogy kipróbálod az online órákat. Egy online tanár sokkal rugalmasabb ütemezést is kínálni. Soha nem volt még ilyen egyszerű távórákat venni. A digitálistábláknak, a dokumentummegosztó alkalmazásoknak és a virtuális tantermeknek hála ugyanolyan minőségű oktatásban részesülhet, és több száz kilométerre is lehetsz a tanárodtól. Ez különösen előnyös, ha mindentől messze laksz, vagy ha nagyvárosban élsz, ahol komplikált az ingázás  a dugók vagy a túlterhelt tömegközlekedés miatt.

Vegyél csoportos órákat

Ha szeretnél megtakarítani pár száz forintot, és nem bánod, hogy néhány másik diákkal osztozol a tanárodon, akkor a csoportos órák lehetnek a megoldás. A tanár költségei gyakran ugyanannyiak vagy egy kicsit magasabbak, de ezen megosztozol két-három másik diákkal. Ez pénzügyileg sokkal vonzóbbá teszi a magántanítást, és sokkal több órát vehetsz, mint ha egyéni magánórákról lenne szó.Ha ismersz más tanulókat az osztályodban vagy az iskoládban, akik számára előnyös lehet az ilyen csoportos oktatás, nem lesz nehéz meggyőzni őket a csatlakozás előnyeiről. 

Kérj kedvezményt

Ahogy a mondás tartja, kérj, és adatik. Egyszerűen kérdezd meg, hogy a tanárod hajlandó-e kedvezményt adni, így megengedheted magadnak, hogy addig vegyél vele órákat, amíg szükséges, anélkül, hogy mínuszba kerülnél. Az oktatóval való kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy megbizonyosodj arról, hogy képes lesz olyan módon tanítani, ami jobb tanulmányi eredményt eredményez.

Ismerd meg a történelem ágazatait.

Összegzés 

Amikor azon gondolkodsz, hogy mennyit kell fizetned egy töri magánóráért, sok változót kell figyelembe venned:

·       Hány alkalomra van szükséged?

·       Mit szeretnél kihozni a tandíjból?

·       Az online vagy személyes magánoktatás működne jobban a számodra?

·       Egyéni vagy inkább csoportos oktatást szeretnél inkább?

Azt is fontolóra kell venned, hogy hajlandó vagy-e többet fizetni egy tapasztalt tanárnak, mivel lehet, hogy rövidebb idő alatt tud segíteni, a gyenge pontjaidra összpontosítva. Megadhatja a szükséges önbizalmat ahhoz, hogy önállóan folytathasd. Ha az interneten nézelődsz, több tucat magánoktató céget, magántanárt és más szervezetet találsz. Hogy mindezt egyszerűbbé tegye, a Superprof egy könnyen használható platformot hozott létre, és a mai napig több tucat képzett történelemtanár várja, hogy segítsen. Ha a legjobb tanárokat keresed a környéken bármilyen tantárgyban (matematika, számítástechnika, kémia, algebra, geometria, biológia és egyebek) oktatásához, akkor nézz körbe nálunk. Sok tanár lehetőséget kínál online leckék vételére, illetve elolvashatod a korábbi diákok véleményét és értékeléseit, és ellenőrizheted, hogy megfelelőek a számodra.

 

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.