break

Mik az előnyei, ha tánc tanfolyamra jársz?

Tánc tanfolyamok, tánclépések:  útmutató Akár nightclubba szeretsz járni, akár balettet és musicaleket nézel szívesen, egy biztos: a szenvedélyed a tánc. Elvarázsolnak a táncelőadások és a profi táncosok által előadott koreográfiák? Rock, salsa, hip-hop, klasszikus tánc, modern jazz tánc, zouk, társastánc, sztepp vagy mambo… Bármi is legyen a kedvenc táncstílusod és zenei műfajod, egy dolog biztos, […]

2022.07.266 perc olvasás

Szeretnél megtanulni táncolni?

Tánctanáraink hasznos tanácsokkal látnak el, hogy elsajátítsd az általad kiválasztott táncműfajt.

Lehetsz teljesen kezdő, haladó vagy profi táncos, itt mindenképp találsz segítséget.

A Superprof a tánctanárok referenciája, világszerte több ezer táncoslábú bízik bennünk.

Ha szeretnéd érezni a ritmust, nézz körül a profilok között és válaszd ki a neked megfelelőt.

Rajtad a sor!

A táncolás előnyei

Szeretnél egy olyan sportot űzni, ahol kiengedheted a gőzt? Miért ne fedeznéd fel a táncot? A tánc egy olyan sport, amely számos előnnyel jár.

Társastánc, latin táncok, klasszikus táncoktatás, kubai salsa, hip-hop órák vagy bachata, bármilyen táncstílus is legyen, mindig találsz egy tánctanárt, aki megtaníthat táncolni.

A rendszeres táncgyakorlás a morálra játszik. Ha olyan zenét választasz, amelyik tetszik, és megtanulsz rá táncolni, megtanulsz ellazulni és jól érezni magad edzés közben. Mi lehet ennél jobb?

A táncoktatás során más embereket is megismerhetsz, különösen olyan páros táncokban, mint az argentin tangó, kizomba, rumba vagy keringő. Ezután rendszeresen látogathatod a táncbárokat, hogy megmutasd tánctudásod.

És miért ne lehetnél ezután táncoktató? Afrikai tánc, keleti tánc, flamenco, kortárs tánc, hip hop tánc, sztepp, dancehall, zumba, bőven van választék!

Miért tanulj meg táncolni?

Mindenkinek meg van a maga oka a tánc tanulásának. A lényeg az, hogy a végsőkig motivált maradj, és ne csüggedj el az első nehézségeknél. Mert mindenekelőtt szórakozni kell ahhoz, hogy messzire juss a táncban. E motiváció nélkül azt kockáztatod, hogy nagyon gyorsan feladod.

Tehát tűzz ki magadnak egy célt.

Sokan szenvedélyből kezdenek táncolni. A gyerekek kiskoruktól kezdve szórakozásból vesznek táncórákat.

Mások azért döntenek a tánclépések tanulása mellett, hogy megmutassák ritmusérzéküket.

Dönthet úgy is, hogy táncórákat veszel, hogy formába hozd magad. A tánc mindenekelőtt olyan sport, amely kitartást, hajlékonyságot és izmokat igényel. A táncórák néha stresszesek, és lehetővé teszik azt is, hogy megszabaduljunk néhány plusz kilótól.

Ez különösen igaz a zumbára, amely az elmúlt években a fogyás érdekében gyakorolható 5 legjobb tánc között szerepelt.

És miért nem tanulsz meg táncolni az esküvődre? Lehet, hogy még nem találtad meg a másik feled, de semmi sem akadályoz meg abban, hogy felkészülj a megnyitóra!

Paso doble, rúdtánc, chachacha, breaktánc, capoeira, csoportos leckék táncteremben vagy magánórák, minden szinten találsz leckéket felnőtteknek és gyerekeknek.

Hogyan lehetsz táncprofi?

Ahhoz, hogy úgy táncolj, mint Beyoncé vagy Michael Jackson, gyakorlásra, sok gyakorlásra van szükséged! Bemelegítés, izomerősítés, rugalmasság, minden, ahhoz, hogy táncossá vagy profi táncossá válj.

A táncórai gyakorlatokhoz és néhány lépés elsajátításához privát táncórákat vehetsz igénybe. A magánóráknak megvan az az előnye, hogy személyre szabottak. A tánctanár ezért a te nehézségeidre és táncszintedre fog összpontosítani.

De ugyanúgy vehetsz órákat tánciskolában, táncközpontban, táncakadémián stb. Ezek az intézmények olyan kurzusok, amelyek kezdőtől a haladó szintig gyermekek, tinédzserek és felnőttek számára kínálnak órákat. Gyakran rendeznek év végi bemutatót.

Intenzív tanfolyamokon vagy heti tanfolyamokon minden képlet lehetséges. Stretch, hip hop órák, kortárs táncoktatás, tangóoktatás, bachata órák, nincs más dolgod, mint elkezdeni!