A rock’n’roll elválaszthatatlan az olyan nagy nevektől, mint Elvis Presley. Híres csípőmozgása nagy port kavart a saját korában. Olyannyira, hogy a Times Magazine ezt írta róla:

Ha az utcán csinálná ezt, letartóztatnánk.

A mozgásvilága és a lábmozgása sokat tett a tánc fejlődésért. A rocky egy szinte megkerülhetetlen táncforma, aminek a mai napig rengeteg híve van. Mindig nagy sikert arathatsz, ha elő tudsz adni pár menő figurát a táncparketten.

Arról álmodozol, hogy végre megtanulj rock n' rollt táncolni?

Íme tippjeink, hogy sikerrel járj.

Egyedül, párban vagy éppen táncórán... Fedezd fel az alapokat, hogy elsajátíthasd ezt a táncot...

A legjobb Tánc tanárok elérhetőek
Jusztina
Jusztina
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Pálma
Pálma
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Kamilla
Kamilla
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tamás
Tamás
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Jusztina
Jusztina
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Pálma
Pálma
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Kamilla
Kamilla
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tamás
Tamás
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Mi is az a rocky?

Szeretnél meg tanulni rockzyni, de tudod-e, mi az a rocky, és honnan származik?

Rockynak nevezzük az összes táncot, amit rock'n'roll zenére táncolnak. Olyan táncokat értünk ezalatt, mint a lindy hop, a jitterbug, a 6 ütemű swing, a be-bop, stb.

A rocky fejlődése társadalmi osztályonként, országonként és korszakonként is eltérő. Ha visszamegyünk az időben, a rocky először az úgynevezett lindy hopból alakult ki. Az afro-amerikai közösség által kitalált páros tánc az 1920-as évek swing és jazz zenéjére alakult ki az Egyesült Államokban. A második világháború után a Lindy Hop megérkezett Európába, és a mozdulatokat szabályosították. A szabályok a tánc könnyebb megtanulása érdekében jöttek létre. Ezzel egy időben a boogie woogie is megjelent az öreg kontinensen. A párizsi Saint-Germain-des-prés negyed bulihellyé válik, ahová az emberek szórakozni és táncosokat nézni jártak. Ekkoriban alakult ki a be-bop tánc is, ami a lindy hopból fejlődött ki.

A rock’n’roll zene megérkezése megváltoztatta a zene addigi hagyományait. A média ezután a zenét az akkoriban divatos táncstílushoz társította. Így született meg a rock dance. Azóta a rocky az összes hasonló táncstílust felöleli. Ahhoz, hogy megtaláld a neked való rocky stílust, amit meg szeretnél tanulni, vegyél próbaleckét egy tánciskolában vagy egy magántanárral, hogy biztos legyél a dolgodban. A táncos szórakozóhelyek lehetővé teszik, hogy képet kapj az összes táncstílusról.

Miért tanulj meg rock táncot?

Milyen okok motiválhatnak a rocky tanulásra?

Sok más tánc is létezik, miért pont a rocky-t válasszam?

Ha el akarsz menni a barátaiddal szórakozni

A rocky olyan tevékenység, amit a tánctermen kívül is lehet gyakorolni, ellentétben például a balettal. Hiszen senkinek meg sem fordulna a fejében (hacsak nem fáradt egy kicsit (nagyon)), hogy a táncparkett kellős közepén tütüben balettlépéseket adjon elő. Másrészt néhány jól kivitelezett rocky lépés bizony megteszi a hatását. Ezután szervezhetsz baráti összejöveteleket, ahol bemutathatod nekik a rocky-t, vagy elmehetsz a táncórás osztálytársaiddal bulizni. Remek lehetőség, hogy a legfrissebb slágerekre bulizzatok, ráadásul stílusosan!

szórakozóhelyen táncolni
Ha tudsz rockyzni, a bulikban a táncparkett ördöge lehetsz.

Remek ismerkedési lehetőség Nem nagy titok, hogy a rocky páros tánc. És aki azt mondja, hogy „pár”, az azt is mondja, hogy „párt találni"”. Ha rocky-t táncolsz, lehetőséget teremtesz, hogy emberekkel találkozz táncórák közben vagy a bulik alkalmával.Ki tudja, lehet, hogy egy szép ismeretlen táncolni invitál. Te is megteheted az első lépést, és felkérheted a kiszemeltedet, hogy táncoljatok egyet. Akárhogy is legyen, a páros táncok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy gyakorold a csábítás művészetét.

Versenyeket is nyerhetsz

A tánc egy sport, és mint minden sportban, itt is vannak versenyek! Van benned versenyszellem, és szereted a győzelem ízét? Miért ne indulnál rocky táncversenyeken?Csak meg kell találnod a tökéletes partnert, aztán hosszú órákon át kell edzened a verseny előtt. A nagy előny az, hogy esténként a táncparketten is gyakorolhatsz. Remek módszer arra, hogy összekösd a kellemeset a hasznossal.

Kellemes meglepetést szerezhetsz a párodnak

A párod arról álmodozik, hogy elviszed táncolni, vagy hogy csodás tánccal nyitjátok meg az esküvői bálotokat? Vagy hogy a következő házibulin lenyűgözitek a barátaitokat? Vegyél pár táncleckét, és nyűgözd le a partnered!

Bármi legyen is az oka annak, hogy rocky tanulásra adod a fejed, a lényeg az, hogy a motiváció már megvan. Ha nincs célod, fennáll a veszély, hogy gyorsan feladod.

A rock tánc előnyei

Szükséged van még érvekre, hogy miért vágj bele a rocky tanulásba? Számos más előnye is van annak, hogy ha megtanulsz Elvisszel táncolni. Amellett, hogy a tánc remek testedzés, az elmét is felszabadítja.

Segíthet a fogyásban

A tánc igazi sport, bármelyik formáját űzöd is (zumba, klasszikus tánc, rumba, afrikai tánc, hip hop, rock stb.). Fizikai erőfeszítésre és kitartásra van szükséged, tehát formában kell lenned. A heti néhány óra ugrálásnak és edzésnek köszönhetően, fogyhatsz is, ha arra van szükséged. A rendszeres gyakorlással formában tarthatod magad.

Hajlékonyabb leszel

Az egyes foglalkozások elején beütemezett nyújtások egyre rugalmasabbá tesznek. Lábak, mellkas, karok, a táncórák segítségével minden testrészed lazábbá teheted, így rugalmasabbnak érezheted magad a táncban és a mindennapi életben. Izmot építhetsz Ahhoz, hogy jó táncos legyél, izmot is kell építened. A rocky tánchoz néha fel kell emelned a partneredet. Ezért elengedhetetlen, hogy végezz néhány erősítő gyakorlatot, mielőtt nekikezdtek az emeléseknek.

Megtanulhatsz ritmusra táncolni 

Ha a ritmus nem az erősséged, akkor dolgoznod kell rajta. Néhány táncóra után máris jobban fogod érezni a ritmust, és ez bármilyen más táncnál is kapóra jöhet.

Javítja a keringést

A keringés javítása és karbantartása azonban fontos: a szív a legfontosabb izom a testedben. Ezért is megérdemel némi bemelegítést és rendszeres gyakorlást, hogy egészséges legyen.

Elűzi a stresszt 

A rocky által nyújtott fizikai előnyökön túl arról se feledkezz meg, hogy a tánc remek módja annak, hogy megszabadulj a minden napokban a munka, a gyerekek, stb. által okozott stressztől.

Hogyan öltözz a rocky tanulásához?

A sportoláshoz mindig megfelelő öltözékre van szükséged, hogy kényelmes legyen az adott sport által megkívánt mozdulatok elvégzéséhez. Ezért rugalmas, könnyű és testhezálló öltözetre van szükséged.

Edzőviselet 

A rockyzáshoz válassz olyan ruhát, ami megfelelő méretű és praktikus. Ha túl bő a nadrágod, fennáll annak a veszélye, hogy megbotlasz benne. Válassz helyette leggingset, amely lehetővé teszi a szabad mozgást. Azonban ne válassz túl szorosat, hogy ne szorítsa el a vérkeringésed. Felülre elég egy póló vagy egy hosszúujjú.

Versenyviselet

A versenyruhák általában szemrevalóbbak, mint a sima edző felszerelés. A legtöbb pár összeöltözik szép színes ruhákba. A nők leggyakrabban térd fölé érő ruhát viselnek, míg a férfiak öltönyt.

Tanulj a pároddal rockyzni

Jó vagy rossz ötlet: ez itt a kérdés!

A közös tánc megszilárdíthatja a kapcsolatotokat, de meg is gyengítheti. Egyáltalán nem kötelező a pároddal együtt táncot tanulni. Ha nincs párod, akkor is vehetsz táncleckéket. A legtöbb órán a partnerek körbeforognak, hogy mindenkinek lehetősége legyen táncolni. Még akkor is, ha a férjeddel vagy feleségeddel jársz táncolni, más partnerekkel is kell majd táncolnod, hogy megszokd a különböző táncosokat. Ez lehetővé teszi a gyorsabb fejlődést is. A pároddal táncolni remek ötletnek tűnhet. Ahhoz, hogy párban táncoljunk, jó kommunikációra van szükség a két táncos között. Lehet, hogy egy pár már alapból szinkronban van, de ha nem, a tánc lehetővé teszi számukra, hogy javítsanak a kommunikáción. Ez egy csodás fejlődési lehetőség.

A páros tánctanulás azt is jelenti, hogy a két ember megállapodik egy órarendben, és elhatározzák, hogy időt szentelnek mind a gyakorlásnak, mind a kapcsolatuknak. De vigyázz, nehogy rálépjetek egymás tyúkszemére! (Szó szerint és metaforikusan is.) Időt találálni néha nehéz, és ez vitákat szülhet. Ezenkívül mindkét táncosnak komolyan kell vennie az órákat, nem elég csak a másik kedvében járni. Ebben az esetben a kettő közül az egyik valószínűleg elég gyorsan feladja. A páros rocky tanulás tehát akkor lehet sikeres, ha motiváltak vagytok, és készen álltok több órán át dolgozni a tökéletes tánctudás érdekében. Cserébe viszont szórakozásra és együtt töltött időre is lehetőségetek nyílik. Vágjatok hát bele!

közös tánc
A közös tánc közelebb hoz titeket egymáshoz.

Milyen különböző rocky fajták léteznek?

Először is fontos tisztázni, hogy miről is beszélünk. A rocky többféle táncot foglal magában. Először is, megkülönböztetünk 4 ütemű és 6 ütemű rockot. Ezek korántsem az egyetlen változatok. Bár a rock n' roll zene az 50-es években született, bizonyos rock stílusú táncok (6 ütemben) már korábban is léteztek. Ide tartozik a boogie-woogie (Angliában jive, az Egyesült Államokban lindy), a bebop és a 6 ütemű swing. Eredetileg swingre táncolták őket, amely a jazz egy játékos áramlata. Hatásukat megtaláljuk a rocky-ban is. A rock’n’roll tánc, ami az azonos nevű zene ihletésére jött létre, valójában a négy ütemű rock. Ez volt az első 4 ütemű társastánc.

Bármelyik fajtáról is van szó, a rocky egy gyors tánc, amihez elengedhetetlen a ritmusérzék. A rockzene, amit hagyományosan az elektromos gitár hangja fémjelez, nagyon gyors tempójú.

Manapság a rock alapvetően 4 típusú táncot foglal magában:

4 ütemű rock: diák rocknak, party rocknak ​​vagy akár Versailles rocknak ​​is nevezik. Könnyebb megtanulni, mint a 6 ütemű rockot. Ebben a rocky stílusban, a karok dolgoznak a legtöbbet a figurák előadásakor. A lábmunka meglehetősen egyszerű. Két lépés között kézzel jelölheted az időt, vagy hullámos karmozgást végezhetsz. A 4 ütemű rocky-t bármilyen ritmusos zenére lehet táncolni.

6 ütemű rock: ez a klasszikus rocky, amit a tánciskolában is tanítanak. Ennek a táncnak az elsajátítása már kevésbé nyilvánvaló. A lábmunka kiemelten fontos. A tánclépéseket 6 ütem leszámolásával, de 8 lábmozdulattal hajtják végre. Sok a forgás és a figura. Ez egy eléggé technikás tánc, amelyben a lépéseknek automatikussá kell válniuk, hogy gördülékenyen tudd táncolni nagyon pörgős zenére,

Jumping rock: a jumping rock a rock egyik 6 ütemű változata. A dinamikus lábmozgás jellemzi. A jumping rockról azt mondhatjuk, hogy valahol a 6 ütemű rock és az akrobatikus rock között van,

Akrobatikus rock: a többi rockfajtától, az úgynevezett flat rocktól, eltérően az akrobatikus rock egy olyan sporttánc, ami erősen kapcsolódik a gimnasztikához. A partnerek akrobatikus figurákat, emeléseket, dobásokat hajtanak végre... Az előadott figuráktól függően néha elengedik a kezüket.

A rock n' roll tánc alapelvei

A jelenleg legnépszerűbb 6 ütemű rock megtanulásához el kell sajátítanod az alapvető lépéseket. Ezt fogod megtanulni az első rocky órádon. Hogyan számolj a rockban? Ahogyan fentebb említettük, a rockot 6 ütemű ritmusra táncolják, de a táncosoknak 8 lábmozdulatot kell végrehajtaniuk a 6 ütem alatt. Ez a számolás zavaró lehet a már gyakorlott táncosok számára, mivel a legtöbb táncban a számolás 8 "valós" alkalommal történik.

Hogy segíthetsz magadnak megtalálni a megfelelő ritmust?

Számolj fejben (egy, kettő, három „ÉS” négy, öt „ÉS” hat). Az "ÉS" megkönnyíti a 7. és 8. mozdulat végrehajtását. Egy másik fontos szempont, hogy a rocky táncosok egy képzeletbeli vonalon táncolnak, hogy ne zavarják a többi táncost. Ezt mindig figyelembe kell venned, és ezen a körülhatárolt téren táncolnod.

A legjobb Tánc tanárok elérhetőek
Jusztina
Jusztina
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Pálma
Pálma
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Kamilla
Kamilla
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tamás
Tamás
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Jusztina
Jusztina
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Pálma
Pálma
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Kamilla
Kamilla
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tamás
Tamás
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Hogy néz ki az alaplépés?

• Az első 2 ütemben a táncosok egyszerre távolodnak el egymástól, a fiú bal lábbal lép hátra, a lány jobbal. (Ezt nevezzük rock stepnek),

• A következő 2 ütemben a fiú két sasszélépést tesz balra, a lány pedig jobbra (3 lábmozdulattal),

• Az utolsó két ütemben a fiú két sasszélépést tesz jobbra, a lány pedig balra (szintén 3 lábmozdulattal).

Egyre

A fiú: lépj hátra a bal lábaddal úgy, hogy a testsúlyod a bal lábadra helyezed, és kissé megemeled a jobb lábad,

A lány: lépj hátra a jobb lábaddal úgy, hogy a testsúlyod a jobb lábadra helyezed, és kissé megemeled a bal lábad,

Kettőre:

A fiú: tedd vissza a jobb lábad úgy, hogy a testsúlyod a jobb lábadra döntöd, és kissé megemeled a bal lábad,

A lány: tedd vissza a bal lábad,úgy, hogy a testsúlyod a bal lábadra döntöd, és kissé megemeled a jobb lábad,

Háromra:

A fiú: helyezd a bal lábad balra úgy, hogy a testsúlyod a bal lábadra döntöd, és kissé megemeled a jobb lábad,

A lány: helyezd a jobb lábad a jobb oldalra úgy, hogy a testsúlyod a jobb lábadra döntöd, és kissé megemeled a bal lábad,

Az „és”-re:

A fiú: helyezd a jobb lábad a bal oldalra úgy, hogy a testsúlyod a jobb lábadra döntöd, és kissé megemeled a bal lábad,

A lány: helyezd a bal lábad a jobb oldalra úgy, hogy a testsúlyod a bal lábadra döntöd, és a jobb lábad kissé megemeled,

Négyre:

A fiú: helyezd a bal lábad a helyére úgy, hogy a testsúlyod a bal lábadra döntöd, és kissé megemeled a jobb lábad,

A lány: helyezd a jobb lábad a helyére úgy, hogy a testsúlyod a jobb lábadra döntöd, és kissé megemeled a bal lábad,

Ötre:

A fiú: helyezd a jobb lábad a jobb oldalra úgy, hogy a testsúlyod a jobb lábadra döntöd, és kissé megemeled a bal lábad,

A lány: helyezd a bal lábad a bal oldalra úgy, hogy a testsúlyod a bal lábadra döntöd, és kissé megemeled a jobb lábad,

Az „és”-re:

A fiú: helyezd a bal lábad a jobb oldalra úgy, hogy a testsúlyod a bal lábadra döntöd, és a jobb lábad kissé megemeled,

A lány: helyezd a jobb lábad a bal oldalra úgy, hogy a testsúlyod a jobb lábadra döntöd, és kissé megemeled a bal lábad,

Hatra:

A fiú: helyezd a jobb lábad a helyére úgy, hogy a testsúlyod a jobb lábadra döntöd, és kissé megemeled a bal lábad,

A lány: helyezd a bal lábad jobb oldalra úgy, hogy a testsúlyod a bal lábadra döntöd, és a jobb lábad kissé megemeled.

Miután elsajátítottad az alaplépéseket, és megszerezted a megfelelő gyakorlatot, jöhet a következő lépés:

• Tanulj meg többé-kevésbé összetett mozdulatsorokat,

• Tanuld meg pörgetni a partneredet, vagy pörögni, ha lány vagy,

• Adj hozzá lábmunkát, hogy helyettesíthesd a közbenső lépést, és stílust adj a táncnak

gyerek táncos ballerina
Más kiskorban remekül el lehet sajátítani a táncot

Az alaplépés változatai

Gyakorlással hamar rájöhetsz, hogy minden lépésnek vannak variánsai, amik főleg arra jók, hogy időt nyerj. Például, hogy az első két ütemre nem hátralépsz, hanem helyben maradsz. Ez időt takarít meg a bonyolultabb passzoknál és gyorsabb tempóknál. Ezenkívül az 1-2-re hozzáadhatsz egy rúgást is, amiből így 1 "és" 2 lesz. Ahelyett, hogy visszatennéd a lábad az 1-re, rúgj egyet, aztán az „és”-re vidd hátra a lábad. A 2 után minden ugyanaz marad, mint a szokásos alaplépésben.

Ügyelj arra, hogy ne ugorj, amikor rúgsz. Ne told túl a rúgásokat, és emlékezz arra, hogy a változatosság gyönyörködtet.

Mit kell tenned ahhoz, hogy úgy táncolj, mint egy profi?

 A rocky egy energikus tánc. Lehet lassú vagy gyors, de soha nem fogy ki az energiájából. Ezért nagyon fontos, hogy feszesen tartsd magad. Ehhez állj egyenesen, és használd a hasizmaidat. A lábaknak hajlékonynak kell lenniük, és a lépéseket félig lábujjhegyen kell végrehajtanod, soha nem teljes talppal. Kezdetben még könnyű letenni az egész lábad, de hamar rájössz majd, hogy ez gyors tempónál lehetetlen. Az, hogy lábujjhegyen vagy, lehetővé teszi a sebesség növelését.

Azt is meg kell említenünk, hogy a rocky egy „pattogós” tánc. Ezért a lábaknak lazának kell maradniuk. A térded lazán hajlítsd be, hogy rugóként szolgáljanak a lépésekhez és a lábdobásokhoz. A karoknak, és különösen a lányénak, derékszögben kell hajlítaniuk a mellkasa mellett. Mindig készen kell állnia arra, hogy megfogja a párja kezét, hogy figurát mutassanak be. Sose lógasd a karod: őrizd meg a feszességet egészen az ujjbegyedig! A rock tökéletes harmóniát igényel a két partner között. Ezért elengedhetetlen, hogy a tökéletes rockyzás eléréséhez, a lehető leggyakrabban edzetek együtt. A 4 ütemű rocktól eltérően, ahol a férfi vezeti partnerét, a 6 ütemű rocknál mindkét partnernek ismernie kell a figurákat, és tudniuk kell felfűzni azokat.

Ismerd meg a rocky alapfiguráit 

A rock táncban sok figura létezik.

A tánc vonala

Ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjétek el, elengedhetetlen a táncvonal használata. Ez egy képzeletbeli vonal, amelyen a pár mozog. Enélkül a táncosoknak nincs viszonyítási alapuk, és sokkal nehezebb a bonyolult passzokat végrehajtani. Hogy néz ki ez a vonal? Képzeld azt, hogy a férfi és a női táncos egymással szemben áll. A táncvonal a két partner között van. Ami a mozgást illeti, a fiúnak kissé el kell mozdulnia a táncvonalon, hogy a lány egyenesen tudjon haladni. Ha nem mozdul el, azt a lánynak kell megtennie, és így a fiú késésben lesz, mivel nem lesz elmozdulni. Mindig a fiúnak kell félreállnia, hogy elősegítse a lány mozgását, ő irányít, a lány pedig csak követi a mozdulatait.

A keresztlépés 

A keresztlépésben a lány megpördül a fiú előtt. A fiúnak egyszerűen helyben kell végrehajtania az alaplépést, miközben felemeli a bal karját, hogy megpörgesse a lányt. Jobb karjával kíséri a táncosnőt, enyhe nyomást gyakorolva az oldalára, hogy jelezze, mit tervez következő lépésnek. Ami a táncosnőt illeti, ő elmozdul és végrehajtja a keresztlépéstlépést.

1-re a bal lábára támaszkodva a jobb lábával hátralép, testsúlyával a jobb lábon, majd 2-re a bal lábát visszahozza, és a testsúlyát a bal lábra helyezi. Ezután a jobb lábával egy sasszélépést tesz előre.

3-ra a jobb lábával előrelép, majd a bal lábát visszahozza a jobb lábhoz az "és"-re. A fiú pedig a jobb lábával tesz egy sasszélépést. A testsúly a jobb lábon van.

4-re a lány félfordulatot tesz a jobb lábával, hogy a fiú karja alatt át tudjon fordulni. Az 5-ös és a 6-os ütem helyben maradva történik:

5-re: a testsúly a bal lábon van,

„és”-re: a testsúly a jobb lábon van,

6-ra: a testsúly a bal lábon van.

Ügyelni kell arra, hogy a lány karja végigcsússzon a fiú karján. Nem szabad egymásba kapaszkodni, nehogy megsérüljön a csuklótok. Minden mozdulatnak simának és könnyednek kell lennie.

A simogatás

Ennél a figuránál kezet kell cserélned, hogy a jobb kezeteket fogva nézzetek szembe egymással. Kezet válthatok annak érdekében, hogy a lány könnyebben és gördülékenyebben tudja kivitelezni a lépést.

• Az első két ütem egy helyben, szemtől szembe történik,

• Háromra a fiú megrántja a lány karját, és így negyed fordulatot tesznek jobbra,

• Az „és”-re a fiú elkezdi a lány karját a feje fölé emelni, miközben kezét a derekára helyezi. A lány tehát egy negyed fordulatot tesz balra,

• Négyre a két táncos egymás mellett van, mindkettejük jobb keze a fiú jobb vállán nyugszik,

• Ötre és hatra a fiú a bal kezével (a derekán lévő kézzel) finoman meglöki a lányt, miközben jobbra mozdul. A lány jobb karja átcsúszik a fiú bal karján, amíg el nem éri a bal kezét. A két táncos megfordul, hogy újra egymással szembe találják magukat.

Tanulj meg rockyzni táncórák segítségével

Ha gyorsan szeretnél megtanulni táncolni, a legjobb megoldás, ha segítségül hívsz egy tánctanárt. Elmehetsz egy intenzív rocky tanfolyamra, hogy megtanuld az alapokat, vagy iratkozz be hosszú távú, például éves, táncleckékre. A tánciskolában való rendszeres gyakorlás lehetővé teszi a gyors fejlődést. Ezen túlmenően, a tánctanárod segíségével elkerülheted a hibák megismétlését. Fontos, hogy egy profi táncos áll melletted a tanulásban, akármilyen szinten is vagy. A jó alapok elengedhetetlenek ahhoz, hogy jól táncolj, és gyorsan haladj a kezdőtől a haladó szintig.

Miután elsajátítottad az alaplépéseket, és megtanultál néhány egyszerű figurát, könnyedén tudsz majd táncolni és folytatni a fejlődést, miközben apránként a saját stílusodat is kialakítod. A rocky-ban ​​rengeteg figura és variáns van. Mindenki hozzáteheti a személyiségét, és tökéletesítheti a stílusát. Ha szeretnél rocky leckéket venni, több lehetőséged is van:

  • Tánciskolák,
  • Táncegyesületek, amik társastáncot és rock n'roll órákat kínálnak,
  • Magántánctanárok.

Ha tánciskolában veszel rocky leckéket, barátságos légkörben élvezheted a csoportos órákat.Ez jó megoldás lehet, ha szeretnél egész évben órákra járni, és rendszeresen táncolni.Ha egyszeri tánctanfolyamot szeretnél csak végezni, ajánlom a rocky workshopokat. Ha magán táncoktatást szeretnél igénybe venni egy adott eseményhez, például egy lánybúcsúhoz vagy az esküvői bál megnyitójához, kérdezd meg az iskolát, hogy kínálnak-e ilyen szolgáltatást.

Ha csak bizonyos dolgokat szeretnél megtanulni, a magánórák lehetnek számodra a nyerők. Egy magántanárral a saját ritmusodban és a saját igényeid szerint haladhatsz.

Például a Superprof oldalán rengeteg tánctanárt találhatsz Magyarország minden pontjáról. Az árak a tanárok szerint változnak, és nagyban függnek a helyszíntől és a szolgáltatás típusától. A legtöbb óra azonban 5-6000 forint körül mozog. Vannak tanárok, akik házhoz jönnek, míg mások a saját stúdiójukban fogadják a diákokat.

tánc bárhol és bármikor
Bárhol táncra perdülhetsz!

Hogyan tanuljunk meg egyedül rockot táncolni?

Szeretnél egyedül megtanulni rockyzni? Minden lehetséges! Különféle lehetőségek állnak a rendelkezésedre, amelyek mind segíthetnek a tanulásban:

Kérd meg szeretteidet vagy barátaidat! Gondold végig a dolgot, hátha akad a környezetedben valaki, aki jól tud rockyzni? Kezdjhed azzal, hogy megkéred az illetőt, hogy mutassa be neked ezt a táncot,

Tanulj otthon rockyzni online videóknak és szakosodott weboldalaknak köszönhetően: az interneten nagyon könnyen találhatsz oktatóanyagokat a rockyzáshoz. Minden szinten léteznek segédletek, legyen az kezdő - , közép vagy haladó szint. Létezik pár ingyenes online tánctanfolyamot kínáló oldal is!

Vegyél részt rocky esteken! Ahhoz, hogy megtanulj táncolni, táncolnod kell. Mi lehet jobb alkalom, mint elmenni egy táncbuliba vagy egy szórakozóhelyre, hogy megtanulj rockyzni? Nem csak gyorsan haladhatsz, de a gyakorlatba is átültetheted azokat a lépéseket, amelyeket az online videóknak köszönhetően megtanultál. Ha jó partnered van, össze tudod kötni a kellemeset a hasznossal,

Tölts le egy táncos mobilalkalmazást! Így bárhol gyakorolhatod a lépéseket, vagy – ahogy a Map Dance esetében is – könnyedén megtalálhatod azokat a helyeket a közeledben, ahol táncolni lehet. Ahhoz, hogy megtanulj rockzyni, mindegyik módszernek megvannak a maga előnyei. Ha tágítani akarod az eszköztárad, látogass el más társastánc órákra is. A lényeg az, hogy örömöd leld a dologban! Később kedved támadhat megtanulni az argentin tangót, a zumbát, akeringőt vagy akár salsát!Vagy hagyod, hogy elcsábítson az akrobatikus rock és a versenyek világa?

A rocky szakszavai: definiciók

A rockynak is megvannak a maga szakszavai, így a jobb megértéshez fontos ismerned néhány figuranevet.

Mi az a forgás?

A forgás a társastánc egyik alapfigurája. A fiú átforgatja a lányt a karja alatt, balra vagy jobbra. Ezért hívják forgásnak.

Mi az alaplépés?A páros tánc alaplépése az a lépés, amit minden mozdulatnál alkalmaznak, és amire az összes figura épül.

 

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.