A rajztehetséged kimerül annyiban, hogy egy cicát rajzolsz a füzeted sarkába? Lehet, eljött az idő, hogy komolyan nekiveselkedj a rajzolásnak.

Miért ne vennél rajzórákat?

Online rajzórák?

Esetleg ingyenes rajzórák?

Rengeteg módja van saját magunk fejlesztésének. Magántanárral, rajzszakkörön vagy online órák segítségével dolgozhatsz a művészi érzéked fejlesztésén. Felfedezhetsz új eszközöket, mint a szén, a ceruza, a gouache, a tempera, az olajfestés és még megannyi más.

A fontos kérdés azonban: mennyibe kerül mindez?

A rajzolás általánosságba véve az egyik legköltségkímélőbb megoldás. Csak egy üres lapra és egy ceruzára van szükséged, hogy belevágj. Az ár azonban változhat attól függően, hogy hol laksz, és persze, hogy milyen alapanyagokat vásárolsz.

A legjobb Rajz tanárok elérhetőek
Ildikó
5
5 (6 vélemény)
Ildikó
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Sàra
5
5 (7 vélemény)
Sàra
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tímea
5
5 (3 vélemény)
Tímea
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Luca
5
5 (3 vélemény)
Luca
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gitta
5
5 (1 vélemény)
Gitta
3900Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Krisztina
Krisztina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nóra
Nóra
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Baráth
Baráth
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ildikó
5
5 (6 vélemény)
Ildikó
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Sàra
5
5 (7 vélemény)
Sàra
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tímea
5
5 (3 vélemény)
Tímea
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Luca
5
5 (3 vélemény)
Luca
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gitta
5
5 (1 vélemény)
Gitta
3900Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Krisztina
Krisztina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nóra
Nóra
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Baráth
Baráth
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Rajzórák: mennyibe kerül általánosságban egy rajzóra Magyarországon?

Vízfesték, grafit, szén… a rajzórák remek lehetőség arra, hogy megismerkedj a létező technikákkal. Mindegy, hogy grafikusi karrierről álmodozol, vagy csak a macskádat szeretnéd tudni lerajzolni, a rajztanulásnak számos előnye van.

A művészeti tevékenységek gyakorlása fejleszti a:

koncentrációt

a türelmet

a kézügyességet

a kreativitást

Egyre több szakosodott rajziskola van, de az általános kurzusok még így is többségben vannak. Itt megtanulhatsz olyan dolgokat, mint például:

lovat rajzolni

élő modell után rajzolni

mangát rajzolni

arcot rajzolni

portrét rajzolni

kezet rajzolni

állatokat rajzolni

színezni…

Röviden: megtanulhatod a rajzolás alapjait.

Járj el egy rajzműhelybe

A rajzműhelyek minden városban megtalálhatók. Itt heti pár óra ráfordítással gyakorolhatod a rajzot miközben szakképzett tanárok segítenek a tanulásban. Általában a tanárok gondoskodnak a szükséges anyagokról, de azért nem árt, ha az alap eszközöket (ceruza, radír, hegyező) magaddal hozod.

A tanárok segítségével fejlesztheted a művészi képességedet, és az év végén pedig a diákok munkáiból gyakran kiállítást szerveznek.

Az árak nagyon széles skálán mozognak:

A WWM stúdió 10 alkalmas alapozó rajztanfolyama 86 000 forint.

4-napos intenzív rajztanfolyam Debrecenben 50 000 forint.

12 alkalmas bérlet a budapesti Belvárosi Képzőműhelybe: 35 000 forint

rajzműhely
A rajzműhelyekben szakértő tanárok segítségével tanulhatod meg a rajzolás fortélyait.

Ismerkedj meg a különböző technikákkal workshopokon és intenzív tanfolyamokon

Az intenzív tanfolyamok előnye, hogy rövid idő alatt nem csak jól szórakozhatsz, de a technikádon is javíthatsz. Főleg azoknak ajánlott, akiknek nincs ideje egész évben tanfolyamra járni. Számos rajzműhely ajánl intenzív képzéseket évközbe, ezek általában egy megadott téma köré rendeződnek, például a vázlatfüzet készítés, az olajfestés, élőmodell utáni rajzolás, csendéletek…

Az árak változóak, de általában 25-50 000 forint között mozognak a helyszíntől és hossztól függően.

A Superprofon kedvező áron találhatsz órákat

Még ha mindig is bénának tartottad magad a rajzolás terén, sosem túl késő belevágni. Gouache, grafit, tempera… hamarosan megtalálhatod a neked való technikát. Ehhez viszont el kell kezdeni valahol.

Miért ne fogadnál egy rajz magántanárt, hogy gyorsabban haladj?

A Superprof oldalán keresztül a diákok közvetlenül vehetik fel a kapcsolatot a tanárokkal. Számos képzőművészet rajongó ajánl kurzusokat, csak ki kell választanod a neked megfelelőt.

Mangaszereplőt szeretnél tervezni, élőmodell alapján dolgozni, pasztellrajzot készíteni, vagy vászonra festeni: minden tanár a maga játékos és profi módján adja át a tudását. Más-más profillal és kompetenciákkal rendelkeznek, úgyhogy kiválaszthatod a neked legjobban megfelelőt. Vannak köztük, akik képzőművészeti egyetemek hallgatói, mások grafikusnak tanulnak vagy éppen mérnöknek. Akadnak köztük tapasztalt amatőrök, akik szeretnék továbbadni a saját maguk által megszerzett tudást.

Nem számít, mi a hátterük, mindnyájuknak megvan a maga erőssége, legyen az képregény, illusztráció, vázlatfüzet, grafika, és még megannyi más. Már csak választanod kell.

A Superprof oldalán a szabadidős órák a legolcsóbbak közt vannak, a rajzórák 2000 és 4500 forint között mozognak, míg a gitár és fényképészet inkább 5000 forint körül van.

Ha a rajz szakterületei érdekelnek:

Illusztráció: 2500-4000 HUF között

Akvarellfestés: 4500-5000 HUF között

Design: 3000 HUF

Művtöri: 1500-4000 HUF

Számos előnye van, ha magántanárt fogadsz a festés és rajzolás elsajátításához: például magad választod ki, hogy mit és mikor szeretnél tanulni, te állítod össze az órarendedet. A diák a tanárral egyeztetve maga határozza meg az órák napját és időpontját. Az iskola szünet például remek alkalom arra, hogy belevágj a dologba.

Már csak meg kell tanulnod a megfelelő rajztechnikákat sok vázlat, perspektívarajz és csendélet rajzolás segítségével…

A rajzórák az oldalon a legolcsóbbak között vannak. Már csak meg kell találnod a motivációt, hogy megtanulj rajzolni, így nem kell majd szégyenkezned, amikor a jegyzetfüzeted mutogatod.

A tanulásnak megvan az ára, de megmutatjuk, hogyan tudod csökkenteni az órák árát a Superprofon.

Sok minden múlik például azon, hogy melyik városban élsz. Budapesten és a főváros környékén általában magasabbak az árak, mint vidéken. A modern technológia azonban forradalmasította az oktatást. A 2020-as év még tovább gyorsította a folyamatot, így ma már abszolút nem ritka, hogy a diákok webkamerán beszélgetnek a tanárokkal. Bár fizikailag nem lehet melletted, meg tudja hallgatni a kérdéseidet, és tanácsokkal tud segíteni. Így ha távoktatásban gondolkodsz, érdemes kiterjeszteni a keresést, és nem csak a saját városodban nézelődni. Így nem csak a legmegfelelőbb tanárt találhatod meg, de a legkedvezőbb árat is.

Más apró fogások is léteznek ám, amiknek segítségével csökkentheted a rajzóráid árát. Érdemes például tudni, hogy a tanárok túlnyomó többsége ingyenes próbaórát ajánl. Nem biztos, hogy az első választásod a tökéletes tanár számodra, így a próbaóra segíthet abban, hogy biztos a jó tanár mellett tedd le a voksodat.

Megtaláltad a tökéletes tanárt?

Ebben az esetben érdemes, több órás előfizetést választanod. Bár egyszerre nagyobb összeget kell kifizetned, az egyes órák ára jelentősen csökken, és a befektetés motiválhat arra, hogy ne add fel ideje korán a tanulást. Érdemes hosszútávon gondolkozni, hiszen Monet és Da Vinci sem egy óra alatt tanult meg festeni.

Ha még kedvezőbb áron szeretnél tanulni, érdemes az egyetemi hallgatók közt válogatnod, hiszen ők is égnek a vágytól, hogy megosszák a tudásuk, de valószínűleg kedvezőbb áron teszik, mint a tapasztaltabb társaik. A hallgatóknak pedig jól jön a zsebpénz és a tanítási gyakorlat. Egy szó, mint száz, ha egyetemi hallgatóval dolgozol, mindketten csak jól jártok a dologból.

Íme néhány tipp arról, hogyan gyakorolhatod a rajzot két óra között.

Mennyibe kerülnek a rajzeszközök?

Ahhoz, hogy szépen rajzolj, elengedhetetlenek a megfelelő eszközök. Toll, ceruza, szénrúd… az alkotásod más-más hangulatot áraszt, attól függően, hogy milyen anyaggal készíted el. Ha rajzeszközöket keresel, több helyen is beszerezheted őket: legyen az szupermarket, papír-írószerbolt, szakbolt vagy az internet. Az árak a bolttól függően változnak. Bár az internet a legegyszerűbb megoldás, hogy jó árakat találj, a szakboltokban mindig szívesen segítenek az eladók.

A ceruzák

Színes ceruzák, grafitok, filctollak: rajtad áll, hogy megtaláld a kedvencedet. Minden esetre az utóbbiak ára nagyban változik attól függően, hogy milyen minőséget és mennyiséget vásárolsz. A színes ceruzakészletek például egyszerű kezdő kiszerelésben 3000 forint körül vannak, míg a 148 darabos profi készlet a 15 000 forintos határt súrolja.

A papír

A jegyzetfüzetedbe rajzolgatni szép és jó, de még jobb, ha direkt erre szánt papíron dolgozol. Online vagy papírboltban nézelődve rengeteg fajta papírt találhatsz: pasztellkrétához, vízfestékhez, olajhoz, és még sorolhatnánk.

grafitceruzák
A grafitceruza egyszerű, de nagyszerű eszköz.

A kellékek

Bár egy hegyező és vonalzó sokszor elégnek bizonyul, azért ha komolyabban gondolod a rajzolást, érdemes pár más eszközt is beszerezni. Például egy festőállványt, aminek az ára 6000 forinttól akár 50-100 000 forintig is terjedhet a minőségtől és funkcióktól függően.

De nem kell aggódni, ezeket a kiegészítőket beszerezheted lépésről lépésre. Nem kell kezdőként rögtön mindent bevásárolni. Egy ceruza, egy radír és egy hegyező tökéletes kezdőcsomag.

Szóval elő a ceruzákkal! Ne felejts el gyakorolni két rajzóra között sem!

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.