Amennyiben olvastad tippjeinket arról, hogyan szerezhetsz magántanítványokat, mostanra remélhetőleg tele van a naptárad előjegyzett korrepetálási időpontokkal! Taníts akár kisiskolásokat vagy felnőtteket, lehetsz a gitároktatás vagy a francia nyelv „feketeöves mestere”, váratlan nehézségekkel bármikor szembe találhatod magad, így mindenképpen azon leszünk a továbbiakban is, hogy segítsünk neked felkészülni ezekre a helyzetekre.

Mi van például akkor, ha valamilyen oknál fogva költöznöd kell, és emiatt megnő a távolság közted és a diákjaid között? És ha mindez nem elhanyagolható idő és költségtöbbletet okoz neked?

Valószínűleg pánikszerű újra tervezésbe kezdenél, de ne tedd! Valóban kézenfekvő megoldás lenne, leadni a tanítványaidat valaki másnak, de tudunk ennél jobbat!

A mai világban nem is kérdés, hogy helye van az online megoldásoknak. Ma, amikor a home office egy teljesen elfogadott munkavégzési forma, a diákok pedig -különböző okokból kifolyólag- már felvértezték magukat az online oktatás buktatói ellen, teljesen kézenfekvő megoldás lehet számodra is, ha a magánóráidat áthelyezed a virtuális térbe.

A magántanítás teljes mértékben áthelyezhető a virtuális térbe, úgyhogy próbáld ki bátran!
A magántanítás teljes mértékben áthelyezhető a virtuális térbe, úgyhogy próbáld ki bátran!

Arról nem is beszélve, hogy ezáltal sokkal nagyobb piac felé tudod közvetíteni a szolgáltatásaidat, hiszen nem ütközöl földrajzi korlátokba.

A tantárgy teljesen mindegy: akár matematika-, fizika-, kémia-, francia-, angol-, spanyol- vagy zenei oktató vagy, válts most, és legyél online magántanár!

De hogyan is kellene belevágni ebbe az online térbe helyezkedésbe? A kérdés jogos!

Ebben a cikkben ez lesz a fő téma! Hogy hogyan is válts át szépen, fokozatosan a személyes találkozásokról az online magánórákra, és szerezz lehetőleg még több diákot! Csak bírd szuflával…!

Azt már tudod, hogy kiből lehet magántanár, ugye?!

A legjobb tanárok elérhetőek
Gyerünk!

Online magántanár állások – de hol?

Ha elhatároztad, hogy online fogsz magánórákat adni, van néhány dolog, amivel készülnöd kell.

 • Egy számítógép: Szükséged lesz egy megbízható asztali gépre vagy laptopra, amin rendelkezésedre állnak azok a programok, amiket a tanítás során használni fogsz. Ha bírja az aksija még csak helyhez kötve sem vagy, de azért legyen a közeledben áramforrás is!
 • Webkamera és mikrofon: A webkamera és a mikrofon központi szerepet játszik a kommunikációban közted és a tanítványod között, ezért érdemes jó minőségű felszerelésbe beruházni, hogy csökkentsük a technikai nehézségek valószínűségét, amelyek megszakíthatják vagy döcögőssé tehetik az órát. A jó kommunikáció elengedhetetlen, ha minőségi órákat szeretnél tartani!
 • Jó internetkapcsolat: Na enélkül minden hiábavaló! Lehet profi mikrofonod, villámgyors géped…internet – méghozzá jó internet nélkül – mit sem ér! Keresd fel esetleg a szolgáltatódat és kérj információt a jelenlegi csomagodról vagy az elérhető lehetőségekről!
 • Skype, Teams, Google meet, Zoom: A választás a tiéd, de biztosan szükséged lesz legalább az egyikre, ahhoz, hogy online órát tarts. Ezek mind ingyenesek, és kiválóan alkalmasak az órák megtartásához. Lehetőséged lesz hang és/vagy videóhívásra, megoszthatod a képernyődet, vagy akár a diákod az övét, így pontosan olyan órát tarthattok, mintha egymás mellett ülnétek. Regisztrációval létrehozzátok online fiókjaitokat, amihez semmi másra nincs szükség, mint egy e-mail címre és egy jelszóra, és már mehet is a korrepetálás!
 • Online fizetési megoldások: Az online korrepetálás sok szempontból egyszerűbb, mint a hagyományos, a fizetésnél azonban kissé bonyolódhat a helyzet. Ha a diákoddal egyáltalán nem találkozol személyesen, biztos, hogy valamilyen online fizetési megoldást kell találnod, hogy megkapd a munkádért járó fizetségedet. A PayPal talán az egyik legjobb megoldás az átutalásokhoz. Ehhez először létre kell hoznod egy fiókot, de ha már beállítottad, a PayPal egyszerű, gyors, ingyenes és biztonságos, így könnyen megoldódik a fizetés problémája. Így nem kell megadnod a banki adataidat a diákoknak - nekik csak a PayPal-fiókodhoz tartozó e-mail címre van szükségük ahhoz, hogy fizetni tudjanak neked.

Azt hiszem, ezek után láthatod, hogy az online korrepetálásnak nem igazán vannak akadályai, ha a fentiek közül, mindenből megfelelően felkészülsz. Már meglévő diákjaidat kérheted arra, hogy segítsenek neked kidolgozni a megfelelő online órák körülményeit és menetét, így azok a tanulók, akik a kezdetektől fogva az interneten keresztül „találkoznak” majd veled, egyből teljesértékű órán vehetnek részt. A segítségedre levő diákodnak pedig meghálálhatod a gesztust 1-2 grátisz órával. Mindketten jól jártok!

Azontúl, hogy időt és pénzt spórolhatsz az online korrepetálásra való átállással, nagyobb szabadságra is szert tehetsz. Miért ne utazhatnál 2-3 hétre a hideg téli hónapokban valami olcsó, egzotikus országba, ahonnan ugyanúgy tarthatod az online óráidat? Jól hangzik, nem? Csak tudod, az internet elérésre figyelj!

A digitális nomád lét feltétele szinte kizárólag a jó internet kapcsolat.
A digitális nomád lét feltétele szinte kizárólag a jó internet kapcsolat.

Ha még kezdő vagy a magántanítás világában, javaslom, hogy olvasd el cikkünket, amelyben arra adunk ötleteket, hogy hol is érdemes tartani az órákat, ahhoz, hogy kimozdítsd a diákokat a megszokott környezetükből, és jobb eredményeket érjetek el. Ebből az írásból először is képet kaphatsz arról, hogy hogyan is néz ki a magántanítás, mikre érdemes odafigyelni, és talán így könnyebben el tudod dönteni, hogy egyáltalán tetszik-e neked ez a terület, még mielőtt az online korrepetálásba csapnál.

Melyik korrepetálási weboldalakra érdemes feliratkozni?

Rengeteg platformon és korrepetáló cégnél adhatsz online órákat, találhatsz diákokat, és szerezhetsz korrepetáló állást a lakhelyeden vagy bárhol a világon. A korrepetálási szolgáltatások nem állnak meg a tanításnál: tudományos és karrier-tanácsadással is foglalkozhatsz. A lényeg az, hogy magánoktatóként fejlődj és építsd ki online jelenlétedet, miközben kitalálod, melyik út is a tiéd!

Akár egy-egy tantárgyból tartasz korrepetálást, akár a napi házi feladatok elkészítésénél segédkezel, esetleg vizsgákra készítesz fel diákokat, az online világ lehetőségeivel jól járhatsz!

A Superprof a tökéletes platform a korrepetálás megkezdéséhez!

Függetlenül attól, hogy személyesen szeretnél órákat tartani, vagy inkább az online térben képzeled el magadat, esetleg mindkét megoldás érdekel, a Superproffal biztosan jól jársz! Csupán annyi a dolgod, hogy létrehozd személyes korrepetálói profilodat a Superprofon, és várd, hogy tolongjanak a diákok! Persze, minél több hirdetési lehetőséget használsz ki, annál gyorsabban és többen fognak felkeresni! Ebben is segítsünk?

Természetesen ahhoz, hogy taníthasd az adott tárgyat, magabiztosnak kell lenned a saját tudásodat illetően - ez a józan ész kérdése. Hosszú távon akkor érhetsz el sikereket, ha tudásodról és képességeidről tanúbizonyságot tudsz adni korrepetálásaid során.

Amikor létrehozod a profilodat, igyekezz pontosan behatárolni, hogy milyen tárgyakból vagy témákból tudsz korrepetálni, és milyen korú, illetve végzettségű diákokkal szeretnél foglalkozni. Érdemes feltüntetned a végzettsége(i)det, okleveleidet, bizonyítványaidat. Nyelvoktatás esetén az adott nyelvből megszerzett nyelvvizsgabizonyítványok típusát.  Az érdeklődők rákeresnek az adott tantárgyra, és ha meggyőző a profilod, felvehetik veled a kapcsolatot. A fizetésben, pénzmozgásban a Superprof nem vesz részt, nem számít fel jutalékot, így ezt a részt is a te feladatod megszervezni.

A Superprof oktatói értékelő rendszere megkönnyíti a tanárok számára, hogy jó hírnevet szerezzenek az interneten. Miután legalább egy órán részt vettek a diákok az adott oktatóval, értékelhetik őt, és megjegyzéseket hagyhatnak a profilján, hogy más potenciális diákok is elolvashassák. Érdemes emlékeztetni a diákokat, hogy ezt tegyék meg, ha az óra jól sikerült!

A legjobb tanárok elérhetőek
Gyerünk!

Kevesebb pénzt kap egy online magántanár?

Azon gondolkodsz, hogy magántanárnak állsz? Regisztrálj a Superprofra, és add meg az óradíjadat!

A Superprofon rajtad múlik, hogy milyen tarifákat adsz meg! A mi tapasztalataink szerint, attól, hogy valaki online magánórákat tart egyáltalán nem kell alacsonyabb áron adnia a szolgáltatását.

És ha már a pénzed ugyanannyi lehet, érdemes még sorra venni a pozitívumokat, amik az online oktatás mellett szólnak:

 • Nem veszítesz időt az utazással: Nem kell többé dugóban állnod az iskola utáni csúcsforgalomban, ami persze a diákok számára a tökéletes időpont a magánórákhoz. Csak elhelyezkedsz a számítógéped előtt a nappalidban vagy az irodádban, és megvárod míg a diákod is bejelentkezik.
 • Gazdaságosabb: Búcsúzz el az utazási költségektől, és számold össze mennyit is spórolsz, ha az otthonodból jelentkezel be online! Nincs benzin- vagy buszjegy költség, nem kell parkolást fizetned! Ezek mind számottevő megtakarítást jelenthetnek.
 • Nincsenek földrajzi korlátozások: Bárhol és bárkinek tarthatsz online órákat. Nem számít, hogy hol élsz, amíg van számítógéped és internetkapcsolatod, addig minden adott!
 • Élvezd a rugalmasságot: Az időbeosztásod 100 százalékban rajtad múlik, és annyit dolgozhatsz, amennyit csak akarsz! Akár részmunkaidőben, a napi munkád mellett végzed a korrepetálást, hogy némi extra jövedelemre tegyél szert, akár úgy döntöttél, hogy a magántanítás az, amivel főállásban foglalkozni szeretnél, te oszthatod az idődet!

Most, hogy már jobban képben vagy a lehetőségeidet illetően, a következő lépés az, hogy megismerd, melyek a jó hirdetés főbb ismérvei. A legnehezebb része a korrepetálásnak gyakran az, hogy diákokat szerezz, ezért kulcsfontosságú, hogy tudd, hogyan tudod a tudásodat értékesíteni.

A legfontosabb információ, amit a korrepetálási hirdetés elkészítésével kapcsolatban érdemes megjegyezni, az az, hogy a kulcs az egyszerűség.

Ne legyen se túl hosszú, se túl terjengős, mert hamar érdektelenné válhat az emberek számára.  Legyen tömör a hirdetés, és ragaszkodj azokhoz az információkhoz, amelyek felkeltik az érdeklődést.

Képzeld magad a célközönséged helyébe, és tedd fel magadnak a kérdést, mikre lennél kíváncsi, ha magántanárt keresnél magadnak:

Milyen szolgáltatást tudsz nyújtani?

Milyen témában és milyen szinten vagy jártas?

Hogyan lehet felvenni veled a kapcsolatot?

Miután ellenőrizted, hogy a kulcskérdéseket megválaszoltad-e, hozzáadhatsz egyéb olyan információkat, amelyek vonzóvá tehetnek réged, mint magántanárt.

Ha rövid és frappáns a bemutatkozásod, nemcsak a potenciális ügyfelek figyelmét keltheted fel, hanem azokét is, akik esetleg ismernek olyan embereket, akiknek szükségük lehet oktatóra - sosem tudhatod, ki bukkan rá a hirdetésedre!

Győződj meg róla, hogy az online hirdetésedben a lehető legjobban kihasználod a hirdetési felület adottságait. A legfontosabb információkhoz használj nagyobb betűméretet, az apróbb részletekhez pedig kisebbet. Vagyis az ONLINE ANGOL MAGÁNTANÁR-t például nagy, félkövér betűtípussal írd, a többit pedig kisebbel.

Hatékony az online tanítás?

Meglepően sokan kételkednek abban, hogy az online tanulás ugyanolyan hatékony-e, mint a hagyományos korrepetálás. Sok magántanárunk kínál elsőre egy ingyenes online próba órát, hogy meggyőződhessenek a diákok a módszer hatékonyságáról.

Azok számára, akiknek teljesen új az online korrepetálás, az ingyenes próbaóra felajánlása szintén bizalmat gerjeszt, ami megelőlegezi a megfelelő tanár-diák kapcsolatot. Olyan is előfordulhat természetesen, hogy egy-egy diák – vagy akár tanár – számára nem megfelelő az online tanítás. Ezzel sincsen semmi gond! A lényeg, hogy időben felismerjétek, hogy kinél milyen módszerek lehetnek hatékonyak.

Mi a különbség tehát az online és az otthoni korrepetálás között? A legnyilvánvalóbb különbség a két tanítási forma között az, hogy nem vagy közvetlenül a diákod mellett. De ettől még láthatod őt, beszélhetsz vele, és alkalmazhatod ugyanazt a tanítási folyamatot, mint, amit egy hagyományos óra során használnál.

Azt gondolod, hogy a képernyő előtt ülve könnyebben elveszítheted a tanuló figyelmét? Attól félsz, hogy nem fog megfelelően koncentrálni? Valójában az online órák nem különböznek az otthoni korrepetálásoktól, mivel a tanár folyamatosan kommunikál a diákkal, és sok szempontból még könnyebb is a diákok figyelmét fenntartani, hiszen mindössze egyetlen képernyőre kell fókuszálniuk, így a környezet nem tudja elvonni a figyelmüket.

Akár az egész kicsiknél is működhet az online oktatás!
Akár az egész kicsiknél is működhet az online oktatás!

A világháló tanulási környezetté alakítása nagyszerű lehetőség az elfoglalt emberek számára, akiknek nincs idejük, vagy esetleg nincs kedvük ahhoz, hogy egy oktató házhoz jöjjön hozzájuk. A tanuló egyéni igényeire való összpontosítás továbbra is fontos szempont, ami azt jelenti, hogy személyre szabott magánórákat biztosítasz attól függetlenül, hogy online tartod őket.

Természetesen, a korrepetálások hatékonysága a tanuló elszántságától függ. Amikkel te tudod segíteni az órák minőségét, azok például a megfelelő felszerelések.

Ruházz be a tökéletes audió és videó kütyükbe az online óráidhoz!

Az online oktatás megkezdése előtt figyelj oda néhány fontos részletre:

 • Az internetkapcsolat: Ahogy azt már korábban is olvashattad, a megfelelő internetkapcsolat elengedhetetlen. Nem vetne rád jó fényt, ha a rossz internet miatt nem tudnál minőségi órákat tartani.
 • Kommunikáció: Másképp kommunikálunk, amikor szemtől szemben állunk valakivel, mint amikor a számítógépet nézzük. Ez kezdetben okozhat némi zavarodottságot az online órák során, de ez is csak megszokás kérdése.

Célszerű minőségi eszközökbe beruházni. Lehet, hogy ez többe kerül, mint amennyit általában technikai eszközökre költenél, de gondolj ezekre a kiadásokra úgy, mint amikkel megalapozod a majdani bevételeidet.

Fontosak a megfelelő eszközök, hogy zökkenőmentes legyen az online óra!
Fontosak a megfelelő eszközök, hogy zökkenőmentes legyen az online óra!

Íme a mi tanácsaink:

 • Fektess be egy külső webkamerába, amely kiváló minőségű videót rögzít. Néhány ezer forintért már tudsz is jóminőségűt vásárolni. Ez különösen akkor fontos, ha gitár-, zongora-, hegedű- vagy bármilyen egyéb hangszer oktatásával foglalkozol.
 • Vegyél egy fejhallgatót is! Méghozzá mikrofonost, amivel könnyedén kommunikálhatsz a diákoddal. Ilyen headset-eket, jó minőségben nagyjából tízezer forintért kaphatsz. Ez az eszköz a nyelvórák fontos kelléke lehet, amelyek során rendkívül fontos a jó hangminőség a szövegértés és a kiejtés miatt!

Hogyan oktassunk online

Ha vannak kedvenc könyveid, munkafüzeteid, amiket előszeretettel használsz, megkeresheted azok online verzióit is, illetve számos egyéb újdonság állhat rendelkezésedre, amiket az online óráidba beépíthetsz. Ilyenek a következők:

 • Képernyőmegosztás: Ezzel az egyszerű módszerrel könnyen tudjátok követni az aktuális feladatot. Ha például matek egyenletet oldasz meg, a diákod közben mindent nyomon tud követni az osztott képernyődön keresztül.
 • Google Dokumentumok: A dokumentumok megosztása egyszerű a Google Dokumentumok segítségével! Mindössze egy Google-fiókra van szükséged, és a Google Dokumentumok segítségével ingyenesen készíthetsz és oszthatsz meg dokumentumokat egyszerre akár több felhasználóval. A diák és a tanár egyidejűleg is írhat ugyanabban a dokumentumba. Tökéletes megoldás a feladatok valós idejű elvégzésére és javítására, jegyzetelésre és a munkátok áttekintésére!
 • E-mail és Whatsapp: Ha a diákodnak el kell küldenie neked egy feladatot, amit adtál neki, semmi sem egyszerűbb, mint egy e-mail! Azt is megtehetik, hogy egyszerűen lefotózzák a munkájukat az okostelefonjukkal, és elküldik Whatsappon keresztül.

Röviden összefoglalva:

 • Az internet ma már nélkülözhetetlen eszköz a magántanárok számára! Minden pedagógusnak, akinek szenvedélye a tanítás, tudnia kell, hogy a legjobb magántanárok jól értenek az internethez, legyen szó akár szolgáltatásaik reklámozásáról, egy online korrepetáló céghez való csatlakozásról vagy Skype-on tartott órákról.
 • Az online korrepetálás díja általában ugyanannyi, mint a hagyományos óráké.
 • Amíg a tanuló motivált, az online korrepetálás ugyanolyan hatékony, mint az otthoni korrepetálás!
 • Ha komolyan gondolod az online oktatást, mindenképpen szerezz be néhány jó hang- és videó eszközt, hogy minőségi online korrepetálást tudj nyújtani.
 • Használd ki a rendelkezésedre álló eszközöket annak érdekében, hogy minőségi órákat tudj tartani.

Sikerült meggyőznünk? Ha igen, csatlakozz bátran a Superprof oktatóihoz, és segítsd azokat a diákokat, akik jó magántanárt keresnek vizsgára való felkészüléshez, házi feladat készítéshez, erősebb nyelvtudáshoz, kiegészítő oktatáshoz vagy tanulási készségek fejlesztéséhez!

Ha érdekel, hogy szerintünk mika jó magántanár legfontosabb ismérvei olvasd erről írt bejegyzésünket is!

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Réka