Csak az tudja igazán a magyar nyelv szépségét értékelni, aki tud egy-két idegen nyelvet. Ahány nyelv, annyi ember!

Nádasdy Ádám

Akár szakmai környezetében szeretnél fejlődni – megmászni a ranglétrát –, akár nemzetközi céghez szeretnél csatlakozni, stb, gyakran magas szintű angol nyelvtudásra van szükséged.

Ennek bizonyítása érdekében sokan nyelvvizsgát tesznek. A nemzetközi színtérre készülve ezek közül a TOEIC az egyik legnépszerűbb, ami manapság számos ajtót megnyit.

Évente közel 7 millió tesztet szerveznek: a TOEIC a legelterjedtebb angol nyelvű írásbeli és szóbeli szövegértési készségek értékelésére szolgáló teszt.

A cikkünkből megtudhatod, mi ia az a TOEIC, és hogyan vedd sikerrel az akadályokat.

A legjobb Angol nyelv tanárok elérhetőek
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsófia
5
5 (5 vélemény)
Zsófia
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsófia
5
5 (5 vélemény)
Zsófia
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Mi is az a TOEIC?

Egy külföldi vállalatba való belépéshez vagy ahhoz, hogy a legjobb jelölt legyél egy megüresedett pozícióra, szükséged lehet a TOEIC-re. A nagy felelősséggel járó munkakörökben – például a vezetői munkákban – akár kimondatlan követelmény is lehet. Ha rendelkezel ezzel az angol nyelvű bizonyítvánnyal, j= pontokat szerezhetsz bármelyik HR-snél. A TOEIC a Test of English for International Communication rövidítése. A TOEIC egy 1979-ben létrehozott bizonyítvány, ami lehetővé teszi egy nem angol anyanyelvű munkavállaló angol nyelvi szintjének felmérését. A Wikipédia definíciója a következő: „ A TOEIC vizsga szabványosított tanúsítvány, amit arra fejlesztettek ki, hogy felmérje a nem angol anyanyelvűek angol nyelvtudását írásban és beszédben egyaránt."Az Egyesült Államokban az Educational Testing Service által létrehozott TOEIC célja egy személy angol nyelvtudásának szakmai kontextusban történő felmérése, tehát nem kapcsolódik se az iskolarendszerhez, se az iskolai jegyekhez. Néhány quebeci (Kanada) egyetem azonban a felvételihez vagy a diploma kiadásához megköveteli a magas TOEIC pontszámot (+ 750).A tesztek azonban nem az adott cégnél használt szakszókincs felmérését szolgálják, hanem olyan globális tudás ellenőrzését, ami lehetővé teszi a professzionális társalgást.Az angol nyelvre mindenhol egyre nagyobb szükség lesz, ahogy a csereprogramok globalizációja fokozódik: az egyes szervezeteknek egyre fontosabb lesz résztvevőik és alkalmazottaik angol nyelvtudásának felmérésére.

vizsga
A válaszaidat a vizsgalapon satírozással jelöld be.

A TOEIC egy jó hírnevű szakmai angol nyelvtudást tanúsító bizonyítvány. Angol nyelvtan, angol szókincs, rendhagyó igék, angol gyakorlatok, idiomatikus kifejezések, fonetika, angol ragozás, határozószavak, hamis barátok: az angol tanulás széleskörű programAkár állásra jelentkezel, akár külföldre készülsz, a vizsga előtt elengedhetetlen legalább egy felfrissítő tanfolyam. Ez gyakran hozzásegít a jobb TOEIC pontszámhoz, különösen a nyelvtan terén.Évente több mint 7 millió vizsgát tesznek le világszerte. Egyre több vállalat használja ezt a tanúsítványt alkalmazottai készségeinek felmérésére. Minden teszt két évig érvényes. Miért ?A nem angol anyanyelvűek nyelvi szintje két év alatt rengeteget változhat jó vagy akár rossz irányba is. Ezért fontos, hogy a teszt megbízható képet fessen a vállalatok számára. Hiszen ha hosszú ideig nem gyakoroltál egy nyelvet, akkor bizony előfordulhat, hogy veszítesz a nyelv ismeretedből, ha elfelejted például a nyelvtani szabályokat vagy az angol szókincset. 

Mi a különbség a TOEFL és a BULATS között?

A TOEFL (Test of English as a Foreign Language) sokkal akadémikusabb angol teszt, mint a TOEIC.Ezért leggyakrabban külföldi tanulmányok folytatása érdekében teszik le. Lehetővé teszi azon hallgatók angol nyelvtudásának felmérését, akik egyetemre, vagy bármely felsőoktatási intézménybe kívánnak beiratkozni. Több mint 130 országban elismerik, köztük a Nemzetközösség országaiban (Ausztrália, Kanada, Egyesült Királyság, Egyesült Államok stb.), és rengeteg jó könyv áll a rendelkezésedre, hogy gyakorolj.A BULATS (Business Language Testing Service) a TOEIC egy alternatívája, de egy kicsit kevésbé elterjedt. A híres Cambridge-i Egyetem „nyelvvizsgák” tanszéke által létrehozott BULATS angol nyelvű szakmai ismereteket mér. Ez a teszt is két évig érvényes.Hogyan tanuljunk kezdő angolt?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             A TOEIC teszt megszervezése: nehéz fába vágjuk a fejszénket?

Első lépésként ki kell választanod a TOEIC típusát, amire regisztrálsz. Három opció létezik:• A TOEIC Hallgatás és olvasás,

• TOEIC beszéd és írás,

• TOEIC Bridge.

A TOEIC Hallgatás és olvasás A teszt 200 feleletválasztós kérdésből áll, az alábbiak szerint elosztva:

• Szóbeli szövegértés: 100 kérdés, 45 perc,

• Írásbeli szövegértés: 100 kérdés, 1 óra 15 perc.A hallott szövegértés rész négy szekcióból áll, különféle kérdésekkel, állításokkal és beszélgetésekkel, amiket angol anyanyelvűek rögzítettek. A dokumentumok közt akadnak fényképek (keresd meg a képnek megfelelő leírást), kérdések/válaszok, párbeszédek és monológok.

Az olvasási rész három részből áll:

Hiányos mondatok: válaszd ki, melyik nyelvtani állítás felel meg a hiányzó szónak,

Hiányos szövegek: találd meg a megfelelő kiegészítést négy javaslat közül,

Szövegek: szövegenként négy javasolt válasz és öt kérdés.Mindegyik részt egy 5-től 495-ig terjedő skálán értékelik. A végső pontszám 10-990 pont, egy 5 színből álló kód szerint: narancssárga (10-215), barna (220-465), zöld (470). - 725), kék (730-855), arany (860-990). TOEIC beszéd és írás

A TOEIC beszéd- és írástesztje a szóbeli és az írásbeli kifejezést értékeli, két részben:

Szóbeli kifejezés: 20 perc (a kiejtés, az intonáció és a hangsúly, valamint a szókincs és a nyelvtan értékeléséhez),

Írásbeli kifejezés: 60 perc (a szókincs és a nyelvtan gazdagságának és pontosságának felmérésére). Minden beszéd- vagy írásrészt egy 0-tól 200-ig terjedő skálán értékelnek. A TOEIC Bridge Az ETS által 2001-ben alapított vizsga azt méri fel, hogy a nem angol anyanyelvű vizsgázó mennyire képes megérteni az angol nyelvet a kezdőtől a középhaladó szintig. Az állami vagy magánintézmények használják modern nyelvoktatásra, illetve középiskolák, vállalkozások és magánszemélyek (diákok és álláskeresők) is. Ez egy egyórás feleletválasztós kérdőív formájában történik, 100 kérdésre (írásbeli és szóbeli szövegértés)kell választ adni.A szóbeli szövegértés rész hasonló a TOEIC Hallgatás és olvasás részéhez, míg az írásbeli szövegértés rész 35 perc alatt 50 kérdés megértését értékeli: hiányos mondatok (30 mondatot kell kiegészíteni) és 20 írásbeli szövegértést segítő kérdés (2, 3 vagy 4). kérdések dokumentumonként).

Milyen témákkal találkozhatunk?

Az általános kulturális témákra épülő témák változatosak: mindennapi élet, szállás, közegészségügy, szabadidő, utazás, vásárlás, szakmai tevékenységek, üzlet vagy információ és média. Az összpontszám 20 és 180 pont között van (10-90 pont a teszt két részében).

Miért tegyük le a TOEIC-et? Milyen előnyünk származhat ebből? Mint már említettük, a TOEIC inkább cégeket céloz meg, professzionális keretek között.A vizsga segíthet bizonyítani a munkavállaló angol nyelvtudását.Hogy megértsük, miért érdemes ma angolul tanulni, beszéljünk egy kicsit a gazdaságról!2016-ban a világkereskedelem növekedése - vagyis a világ áruexportjának alakulása - nagyjából megegyezett a világ GDP-jével, ami +2,4% volt. Abszolút értékben kifejezve a nemzetközi kereskedelem 16 000 milliárd dollárt jelent évente. Ez Franciaország GDP-jének 5,7-szerese (2018-ban 2766 milliárd dollár),  és majdnem az Egyesült Államok éves GDP-je... A gazdaság nemzetközi ágazatait nagy transznacionális csoportok irányítják, amiknek központja és irodái is vannak Magyarországon és az EU más országaiban is.Európa országai lassan kilábaltak a legutóbbi nagy gazdasági válság (2008-2012) zűrzavarából, és fellendültek a nemzetközi kapcsolatok.

Ebben az összefüggésben könnyen érthető, hogy mennyire fontos az angol nyelvtudás: hogy munkát (és jobb fizetést) találjunk, és hogy kommunikálni tudjunk a rengeteg turistával, aki minden évben Magyarországra érkezik. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, itt van egy sor olyan szakma, amit a TOEIC magas pontszámának elérésével lehet megszerezni:

• Nemzetközi kereskedelem (értékesítés, tárgyalás stb.),

• Tanácsadói és menedzsment szakmák,• A banki és nemzetközi pénzügyi szektor (biztosítás, hitel, befektetés, kereskedés és tőzsde, részvényopciók stb.),

• Webes szakmák (webes marketing, menedzsment stb.),

• Nyelviskolák (miért ne lennél angoltanár?),

• Turisztikai és szolgáltató cégek.

vizsgázók
Mindig alaposan olvasd el a kérdést. Ne kapkodj!

A gazdaság és a munka nemzetközibbé válik, az angol pedig univerzális közvetítőnyelvként funkcionál, ami a kereskedelmi terjeszkedés és a gazdasági növekedés szinonimája. (Tehát, ha beszélsz angolul, te is bevétel növekedésre számíthatsz.)Az áhított pozíciók HR-sei ezért erős, nemzetközileg is ütőképes jelölteket keresnek. Ha sokkal több a munkakereső, mint a munkalehetőség - ami a felelős beosztások esetében van így -, akkor meg kell dupláznunk az erőfeszítéseinket, hogy kitűnjünk több tucat másik jelölt közül.Az önéletrajzunk szereplő aranyszín (a TOEIC utolsó színe, ami 860 feletti pontszámot igazol) megnöveli az esélyünket az állásinterjúkon. Például a koreai LG multinacionális vállalat HR-sei mindig megvizsgálják a jelentkezők TOEIC eredményeit. Az angol nyelvismeret, így a TOEIC is elengedhetetlen a nemzetközi ügyeinek intézéséhez, ügyfélportfóliók és termékek kezeléséhez, vagy  külföldi pozíciók megszerzéséhez. A TOEIC ráadásul meghaladja az európai kritériumokat: az európai nyelvi referenciakeretet (CEFRL) nehéz bizonyítani – hogyan lehet meghúzni az elmosódott határokat C2, C1, B2 között? Ez a keretrendszer más földrészeken lehet, hogy nem mond semmit. A TOIEC-et viszont az egész világon elismerik.

Milyen feladatokkal találkozhatsz a vizsgán?

A legjobb Angol nyelv tanárok elérhetőek
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsófia
5
5 (5 vélemény)
Zsófia
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsófia
5
5 (5 vélemény)
Zsófia
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Mi számít jó TOEIC pontszámnak?

A TOEIC tesztek különböző képességeket mérnek fel, ahogy már mondtuk:

• írásbeli szövegértés,

• szóbeli szövegértés,

•írásbeli kifejezés,

• szóbeli kifejezés.

Ahhoz, hogy megtudd, milyen szintre van szükséged, először meg kell értened a vizsga működését. A TOEIC Listening and Reading két órát vesz igénybe. A meghatározott idő alatt a jelölteknek kétszáz feleletválasztós kérdésre kell válaszolniuk:

• 100 szóbeli szövegértési kérdés 45 perc alatt,

• 100 kérdés írásbeli szövegértésről 1 óra 15 perc alatt. A vizsgázók megkapják a kérdéseket tartalmazó füzetet és a válaszlapot, amin be kell feketíteniük az általuk helyesnek tartott négyzeteket. Ez lehetővé teszi a vizsga automatikus és egyszerű javítását.

Az első rész, ami a szóbeli szövegértés, négy részből áll, amik alatt anyanyelvűek által hangfelvételek alapján kell különböző feladatokat megoldaniuk:

• Fényképek: keresd meg a fotóhoz legjobban illő leírást,

• Kérdések/válaszok: találd meg a megfelelő választ a feltett kérdésre,

• Párbeszédek: válaszolj a párbeszéddel kapcsolatos kérdésekre,

• Monológok: válaszolj a monológhoz kapcsolódó kérdésekre.

• Mondat kiegészítés,

• Hiányos szövegek,

• Szövegek és kérdések.

Ezért nincsenek konkrét gyakorlatok angol nyelvtani szabályokkal, ragozással stb. Ettől függetlenül fontos, hogy meglegyen a szükséges szinted ahhoz, hogy megértsd a szövegeket, legyenek azok írott vagy hallott formában. Manapság rengeteg olyan internetes oldal van, ahol online gyakorolhatsz próbakérdésekkel. A vizsga maximum pontszáma. A cégek és a legtöbb iskola általában 785 pontot kérnek. Ez a pontszám megfelel az Európai Keretrendszer B2-es szintjének. A nyelvi szint azonban visszaesik, ha évekig nem gyakorolsz, még akkor is, ha elméletileg egy frissen szerzett emelt szintű érettségi állítólag a 785-ös pontszámnak felel meg.Ezt a 785-ös küszöböt számos multinacionális vállalat is megköveteli – Alcatel, Allianz, Auchan, Aventis, Axa, La Banque de France, Bouygues, Coca Cola, Dassault Aviation, Clarins, EDF, France Telecom, FDJ, GDF, L'Oreal , Nike, Xerox, Renault, Sagem, Sanofi, Total, Yves St Laurent.Ne feledd, hogy a TOEIC-ben nincs bukás, ez csak a nyelvi szint felmérése. Minden jelölt megkapja az eredményt, és ezzel együtt a TOEIC tanúsítványt.Végül a TOEIC hat fő szint szerint értékeli a készségeket:

• Újrakezdő: 10 - 250 pont,

• Alapfokú: 255 - 400 pont,

• Középszint: 405 - 600 pont,

• Alapvető működési: 605 - 780 pont,

• Kiváló működés: 785-900 pont,

• Nemzetközi szakmai tudás: 905 - 990 pont. A cég által megkívánt szint vagy az áhított állásajánlat számít, de ahhoz, hogy növeld az esélyeidet, jobb, ha kiemelkedsz a mezőnyből...  Azt kell megnézned, hogy az adott cég milyen pontszámot követel meg. 

Ha stresszelsz a vizsgafelkészüléstől, olvasd el cikkünket, amiből tanulási tippeket is kaphatsz.

ceruza
A TOEIC képet ad a cégeknek az angolod állapotáról.

Hogyan nyelvtanozz a TOEIC felkészülés érdekében?

A TOEIC tehát szigorúan véve nem nyelvtani vagy helyesírási vizsga, hanem egy vizsgázó nyelvi kompetenciájának megbecslése. A legfontosabb kompetencia pedig a szövegértés.Természetesen vannak módok arra, hogy formába hozd magad Shakespeare nyelvéből a TOEIC vizsga. Íme néhány témakör, amit érdemes átnézned:

• Melléknév közép és felsőfok,

• Feltételes mód,

• Gerund vagy infinitive,

• Kötőszavak,

• Főnevek/igék/melléknevek + elöljárószók,

• Igeidők,

• Gyakori kifejezések és trükkszavak,

• Módbeli segédigék, stb.

A legfontosabb, hogy megértsd a vizsga kérdéseit. Ezért fontos, hogy fókuszált maradj, nem kell minden témát átnézned. Az angol nyelv meglehetősen gazdag, nehéz bemagolni az összes angol leckét röviddel a vizsga előtt. Bizonyos ismereteket fokozatosan kell elsajátítani, és rendszeresen használni.A zökkenőmentes tanuláshoz jó megoldás lehet, ha heti legalább egyszer veszel egy angol órát.

Nyelvtan könyvek a TOEIC felkészüléshez?

Egyes kézikönyvek lehetővé teszik a vizsgára való felkészülést azáltal, hogy képet alkotnak a TOEIC összetételéről. Mivel a vizsga nagyon népszerű, számos könyv jelent meg tele gyakorlatokkal. De könnyen találsz kifejezetten TOEIC vizsgára felkészítő nyelvtanfolyamot. Érdemes megnézned pár korábbi vizsgalapot is, hogy alaposan megismerd a típus feladatokat.  A Nathan-kiadó könyveiA „TOEIC® The Success Method” vagy a „TOEIC® Intensive Training” olyan könyvek, amik lehetővé teszik, hogy alaposan átismételd a szükséges kompetenciákat, és képet kaphass arról, hogy mit kell átnézned vagy tanulnod kell a vizsga letétele előtt.Ezek a könyvek elég átfogóak ahhoz, hogy jó végeredményt biztosítsanak.

A Pearson Editions könyvei Lin Lougheed készítette, világhírű TOEIC szakértő könyvei szintén nagy segítség lehetnek. A könyvek többsége próbavizsgákat tartalmaz, amik segítenek felkészülni az éles bevetésre. Segítségükkel megtudhatod, min kell még dolgoznod a sikerhez. Ez egy nagyon praktikus módja annak, hogy felkészülj a vizsgára, és hogy felfedezed a TOEIC tartalmát a nagy nap előtt.A kérdések és a szövegek típusa nagyon ritkán változik. Gyakran találunk szakmai szövegeket, például céges e-maileket, leveleket stb.

Hogyan készüljünk fel a TOEIC teljesítésére?

Sokféleképpen készülhetsz a nyelvvizsgára: iratkozz be nyelviskolába, használj oktatási alkalmazásokat, tanulj angolul magántanárral, tanulj önállóan. De mik a lényeges pontok egy olyan vizsgánál, mint a TOEIC? Fontos, hogy rendszeresen dolgozz, hogy ne veszítsd el a tanultakat.Ha magadtól, tanár nélkül tanulsz, még fontosabb a rendszeresség.A magántanár előnye, hogy segíthet a tananyaggal, hogy azt a leghatékonyabb módon sajátítsd el. Nézz körül a Superprofon, hogy megtaláld a neked való tanárt. A magolásnak semmi értelme.Minden nap tanulj egy kicsit. Az intenzív gyakorlatok végzése viszont remek megoldás lehet, ha nincs sok időd.„Hibájából tanul az okos.” Ennek a régi kifejezésnek sok mindenben igaza van.Ha gyakran csinálsz nyelvtani gyakorlatokat, vagy ha régi TOEIC tesztekkel ismételsz, akkor felfedezheted a rendszeresen elkövetett hibáidat. Ez lehetővé teszi, hogy a vizsga napján az ilyen típusú hibákra összpontosíts különös figyelemmel.Ragozás, névmások, igeidő egyeztetés, hamis barátok, számnevek, névelők, kérdő mondatok, szenvedő szerkezet. A tankönyvek használata is nagyszerű módja annak, hogy a vizsga előtt elsajátítsd az angol nyelvtant. Ne állj meg a TOEIC könyveknél! Járj angol nyelvtanfolyamokra, olvass angol irodalmat, hallgass angol médiát stb. Az angol nyelv tanulásához szükséges összes oktatási forrás egyformán hatékony lehet.Egyedül is gyakorolhatsz otthon, és megpróbálhatsz elérni 600, 700, 800 és 990 pontot, miközben minden hibához megjegyzed a nyelvtani magyarázatokat és a fordításokat.Egy másik felkészülési tipp. Bontsd részekre a pontszámodat, és írd le:• Összesített pontszáma 990-ből,• A pontszám szakaszonként (hallgatás 495-ből, olvasás 495-ből),• A pontozás alszekciónként: fénykép, kiegészítendő szövegek, kérdések és válaszok.Így tudni fogjuk, hány pont hiányzik ahhoz, hogy elérd a híres 785-ös és +-es küszöböt, és hogy melyik témákat érdemes átnézni az órán otthon. Lehetőség van próbavizsgákra is: autodidakta módon vagy valamelyik magántanárunkkal a vizsgára való felkészülés mindig kiváló gyakorlat.Let’s go!

 

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.