Az angolok a legjobb közönség a világon: mindig tapsolnak. Még akkor is, ha jól játszol.

Arthur Rubinstein, zongorista (1887-1982)

Az angolórák általános iskolától kezdve kötelezőek első vagy később második idegen nyelvként. Az elmúlt évtizedben megemelkedett az angolul tanulók száma. 2010-ben 359 032 általános iskolás diák tanult angolul és 157 365 németül, a 2020/21-es tanévben az angolul tanulók száma 440 514-re emelkedett, míg a németeseké 157 365-re csökkent. (Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Az órák, ahol megtanuljuk a nyelvtant, elsajátítjuk az angol szókincset, vagy gyakoroljuk a párbeszédet és a rendhagyó igéket, sajnos nem elegek ahhoz, hogy az angol nyelv mesterévé válj.

Egy kutatás kimutatta, hogy az európaiak 47%-a csak az anyanyelvén beszél, pedig Magyarországon is már az általános iskolában elkezdődik a nyelvoktatás.

Ennek a szörnyű számnak a fényében nem lepődünk meg, hogy mi magyarok is gyakran szégyenkezünk a nyelvtudásunk miatt. Ez is csak bizonyítja, hogy az angol nyelvtanulás nem olyan könnyű, mint amilyennek elsőre látszik.

A legjobb Angol nyelv tanárok elérhetőek
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zoltán
5
5 (5 vélemény)
Zoltán
3700Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Andrea
5
5 (6 vélemény)
Andrea
5500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zoltán
5
5 (5 vélemény)
Zoltán
3700Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Andrea
5
5 (6 vélemény)
Andrea
5500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Hogyan tanuljunk angolul, ha kezdők vagyunk?

Hogyan tanuljunk angolul, ha kezdők vagyunk? Ha közhelyesek akarnánk lenni, azt mondanánk, hogy csak bele kell vágni, és gyakorolni szóban és írásban. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Egy idegen nyelv elsajátítása mindig kihívásokkal teli. Szerencsére remek magántanárok segíthetnek leküzdeni a nehézségeket.

A nyelvtanulás ma bástyaként szolgál a társadalmi kirekesztés ellen. Tegyük ezt külföldre utazva, hogy megtanuljunk pár szót, a munkához szükséges angolunkat fejlesztve vagy épp munkahely váltásra készülve.

A spanyol, arab, angol, olasz nyelvtudás ma mind nagyon keresett (és néha ritka) kompetenciák a munkapiacon.

Egy egyszerű módszer ahhoz, hogy ne legyél rászorulva az online fordítókra: beszélj és olvass minél többet angolul, és igyekezz körbevenni magad a nyelvvel!

Íme pár tanács, hogy hogyan turbózd fel a nyelvtudásod!

Vesd bele magad az angol nyelvbe!

Nézz filmeket eredeti nyelven felirattal, hallgass podcastokat miközben dolgozol, vagy olvass angolul lefekvés előtt, hogy csak pár remek módszert említsünk a nyelv elsajátítására. Az angol magánórák szintén sokat segíthetnek az angol szókincs bővítésére.

Meg kell szoknod a nyelvet, hiszen ahhoz hogy tökéletesen elsajátítsd, angolul kell élned és gondolkodnod amellett, hogy olvasod és írod a nyelvet.

Miért nem próbálod meg lefordítani néhány kedvenc számodat?

Ha már magasabb szinten vagy, látogasd sűrűn a BBC oldalát, főleg a „BBC Learning Englisht.”

olvassunk híreket
Olvassunk híreket angolul, hiszen ezzel bővíthetjük hétköznapi szókincsünket

Az alapok átismétlése

Angol nyelvtan, szólisták, igeragozás…

Mielőtt elkezdenél angolul beszélni, a nyelv alapjaival is meg kell ismerkedned. Ha könnyeden és olcsón szeretnél angolul tanulni, próbáld ki az online nyelvórákat!

Az online tanulás előnye, hogy kedved szerint tanulhatsz. Tudnod kell azt is, hogy az ingyenesség nem jelent rossz minőséget.

Az angol tanulás lehet egészen játékos is: bizonyos platformokon vagy akár a tableteden is számtalan olyan applikációt találhatsz, amivel annyit gyakorolhatsz, amennyit csak akarsz.

Nagyon sok energiát kell ráfordítanod, ha rendesen szeretnél megtanulni angolul, szóval elő a motivációval! Sok leckét kell majd megtanulnod.

Kezdőnek lenni nehéz, de az egyik előnye az, hogy a fejlődés nagyon látványos.

Ötödikes angolórát keresel?

A legfontosabb tanácsok az angol tanuláshoz

Egy új nyelv, jelenesetben az angol, megtanulásához sok koncentrációra és gyakorlásba fektetett energiára van szükség, és a napi szintű időráfordítás, ami fárasztóvá és nehezen tarthatóvá válhat.

Egy szó, mint száz, nem szabad feladni, vagy hagyni, hogy a rutin vagy a minden napi élet beleszóljon a nyelvtanulásba.

Íme pár tanács, ami segíthet elkerülni, hogy elkapjon a mókuskerék.

Mindenképpen állíts össze magadnak egy menetrendet, és ne térj el tőle. Elég egyszer elnapolni a tanulást, hogy máris veszélybe kerül a gondosan felépített rituálénk.

Hogyan tanuljunk nyelvet, ha mellette már így is keményen dolgozunk? A heti negyven óra munka után, az embernek nincs kedve magánórákat venni, vagy a tankönyvet bújni. Azonban, ha tévézés helyett napi fél-egy órát a tanulásra fordítasz, már egy hónap alatt is látványos fejlődést érhetsz el.

Idegkutatók bebizonyították, hogy az agyunk hatékonyabban jegyez meg információkat lefekvés előtt, mint napközben, ezért ajánlatos lefekvés előtt átnézni az órai anyagot, hogy az éjszaka alatt optimális módon menjen végbe.

Ugyanez a tanácsunk a felnőtt tanulóknak is: mielőtt lefekszel, hallgass meg egy rádióadást, olvass könyveket vagy angol cikkeket…

A szigorú ütemterv mellett, tudnod kell elosztani a munkamennyiséget:

 • Váltogasd a formákat: könyvek, sajtóoldalak, podcastok
 • Teremts magadnak angol nyelvi környezetet: változtasd meg a telefonod nyelvét, kerüld a magyar feliratokat, vedd magad körbe angol anyanyelvűekkel
 • Vegyél angolórákat

A Superprof tanárai mindig azt mondják a diákjaiknak, hogy jobb rendszeresen, kis lépesekben haladni, mintha egyszerre akarsz megtanulni mindent.

Gyakorolj minden készséget!

A nyelv elsajátításához a szóbeli kifejezésen, a hallott és írott szövegértésen át vezet az út. Tudnod kell beszélni, megérteni, amit hallasz, és angolul megfogalmazni egy szöveget. A felnőttség előnye, hogy énekelhetsz a kocsidban vagy a zuhany alatt, dudorászhatsz az utcán, vagy olvashatsz hangosan, még akkor is, ha nem érted a tartalmat.

Ez segíthet az agyadnak ráállni a hangokra.

Amikor már elég magabiztos vagy, kipróbálhatod magad angol nyelvű közegben is: utazás közben vagy egy angol nyelvű közösségekhez online (közösségi média, fórumok, s a többi.)

A fiatalabb tanulókat remekül lehet játékokkal motiválni, hogy szórakozva tanuljanak. Például alsós gyerekeknél, akik még soha sem tanultak angolul, remekül működhetnek az angol nyelvű gyerekkönyvek.

Minél bátrabban szólalunk meg nyilvánosan, annál kevésbé fogunk feszengeni. Az angol tanulás önbizalom kérdése is. Arról nem is beszélve, hogy szórakoztató is és általa új ismeretségekre is szert tehetünk.

Szóval bátran vesd bele magad a beszélgetésbe vagy válaszolj, ha valaki angolul szól hozzád.

Az angol anyanyelvűeknek is megvannak a maguk hibái, sokszor felhánytorgatjuk nekik, hogy túl magasak az elvárásaik, vagy hogy túlzásba viszik a positive attitude -öt.

A jó beszélgetéshez elengedhetetlen a jó szövegértés: ha nincs meg a megfelelő szókincsünk például, azt mindig kiküszöbölhetjük szinonimákkal vagy hosszabb magyarázatokkal – az angol egy nagyon lényegre törő nyelv – de egy brit, ausztrál vagy amerikai megért a kontextusból. Legrosszabb esetben a fejében lefordíthatja tökéletes angolra.

Íme egy módszer arra, hogyan úszd meg a nyelvórákat és tanulj meg folyékonyan beszélni: gyakorolj egy angol anyanyelvű beszélővel!

angol csoportosan
Járjunk angol nyelvű találkozókra

Ha anyanyelvűekkel töltesz időt, egyszerűen rád ragad a hangsúlyozás és a kiejtés. Mert a szókincsen és a nyelvtanon kívül az angol kiejtés, ami leginkább megnehezíti a tanulók életét.

Meg lehet tanulni egyedül angolul?

Ahogy nyugati társadalmaink megszállottjai a gyorsaságnak és hatékonyságnak, szintén hajlamosak vagyunk arra, hogy mindent egyedül akarjunk megoldani, anélkül, hogy bárki segítene.

Megnyugtatásul szögezzük le, hogy lehetséges egyedül is haladni. A szkeptikusok számára álljon itt néhány tanács.

 • Nézz filmeket és sorozatokat eredeti nyelven. Először használhatsz feliratokat, de pár hónap után ints nekik búcsút.
 • Olvass angolul! A gyakorlottságodtól függően válasz valami, amit érdekel, esetleg már olvastad is, hiszen így a történet ismerete segíthet az olvasásban.
 • Élvezd ki a digitális eszközök előnyeit!
 • Tartsd magad egy rendszerhez!
 • Készülj nyelvvizsgára! (Origó, ECL, stb.)

Ha egyedül szeretnél tanulni, sokat segíthet, ha hallgatsz podcastokat, olvasgatod az angol híreket, angolul csevegsz nemzetközi chatszobákban, vagy nézegetsz angol gyakorlóoldalakat.

olvass angolul
Válasszunk a szintünknek megfelelő angol nyelvű könyvet

Az egyedül tanulás legnehezebb része a motiváció megőrzése. De miért ne kreálhatnád meg a saját programodat?

Az autodidakta tanulásba azért nehéz belevágni, mert a megszokás hamar átveszi a hatalmat.

Online vagy egy nyelviskola segítségével egy nyelvvizsgára is felkészülhetsz, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a jövőbeli munkáltatóid előtt bizonyítsd a nyelvtudásod.

Meg lehet tanulni napi 20 percben angolul?

Lehetséges pusztán napi 20 perc ráfordítással megtanulni angolul? Rengeteg forrás és módszer van, ami azt ígéri, hogy napi 20 perc tanulással megtanulhatsz egy nyelvet. Olyan korban élünk, ahol az erőfeszítést nem igazán, a szórakozást és játékos módszereket viszont annál inkább szeretjük.

Míg az emberiségnek soha nem állt rendelkezésére ennyi különféle módszer a szórakozásra, paradox módon mégis úgy érezzük, hogy nincs időnk lazítani.

Azt szeretjük, ha az információ rögtön a rendelkezésünkre áll, ha a szolgáltatást vagy szívességet rekordidő alatt megkapjuk, és természetesen szeretünk gyorsan és ingyen tanulni.

Ezek alapján számos oldal ígéri, hogy napi 20 perc ráfordítással megtanulhatunk angolul. Jó hír vagy fake news?

A gondolataink a témáról pontokba szedve:

 • A 20 perces keret előnye, hogy végig tudsz koncentrálni, anélkül, hogy elkalandozna a figyelmed
 • Dolgozhatsz este vagy reggel, a saját ízlésed szerint
 • Legyél rendezett, készíts ütemtervet. Például nyelvtanozz hétfőn, tanulj szavakat kedden, stb.
 • Tűzz ki magad elő célokat! Tanulj meg száz szót a hét végéig, száz rendhagyó igét a hónap végéig, stb.

Valóban megtanulhatunk beszélni csupán napi 20 perc alatt?

Természetesen minden attól függ, hogy mennyire teszed oda magad, és mennyire koncentrálsz a tanulásra. Napi 20 perc aktív tanulás bizony próbára teheti az embert. Ennyi idő alatt jó szintre eljuthat az ember, de sok múlik azon, hogy mennyi ideig tudod fenntartani a rendszeres tanulást. Minden esetre az egész a te döntéseden múlik.

A legjobb Angol nyelv tanárok elérhetőek
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zoltán
5
5 (5 vélemény)
Zoltán
3700Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Andrea
5
5 (6 vélemény)
Andrea
5500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zoltán
5
5 (5 vélemény)
Zoltán
3700Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Andrea
5
5 (6 vélemény)
Andrea
5500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Mobilalkalmazásokkal tanulni angolul?

Az appok nagyon sok nyelvtanuló kedvencei. Legyen szó a Babbelről, Duolingoról vagy a MosaLinguáról. Biztosan ismerősen csengenek ezek a nevek, ami csak bizonyítja az alkalmazások népszerűségét. Pusztán napi pár perc ismétléssel az újdonsült angol tanulók gond nélkül megismerkedhetnek a nyelv alapjaival.

Ez a módszer összeköti a kellemeset a hasznossal. Egy felől a tanulók nyugodtan átismételhetik a tanultakat a tömegközlekedésen, másfelől szórakoztató és játékos módon gazdagíthatják ismereteiket, mint például az interaktív feladatok, a versenyek, a nemzetközi rangsor. A legjobb angol tanító alkalmazások fejlesztői mindent bevetnek, hogy hatékonyan tanulhass, akár egy magad, akár másokkal.

Pár másodperc alatt installálhatod az appokat Androidra vagy iOPSre, mindkét platformnak megvannak a saját kínálata. A felhasználók által hagyott vélemények és értékelések sokat segíthetnek a helyes választásban.

Mielőtt eldöntenéd, hogy melyik app a számodra legmegfelelőbb, érdemes először alaposan megvizsgálni a programot és metodikát, amit az app használ.

Vannak tanulók, akik jobb szeretik a komoly tanulást, míg mások inkább a játékos módszereket kedvelik.

Egy szó, mint száz, bármi is legyen a célod, az interneten elérhető tartalom gondoskodik arról, hogy mindenki megtalálja a neki való tartalmat.

Tanulj angolul ingyenes online tartalmakkal!

Hogyan tanuljunk angolul a neten?

Rengeteg olyan oldal létezik, amit angol tanulásra hoztak létre:

 • 5percangol
 • Angolintézet,
 • BBC Learning English
 • British Council,
 • English Central,
 • English Club, stb

Mindegyik oldal segít, hogy betonbiztosra fejleszd az angol nyelvi kompetenciáid.

Ha nem vagy annyira híve az önálló tanulásnak, hívj segítségül egy magántanárt. Akár online, akár élőben, az otthonod kényelmében.

Rengeteg angol magántanár kínálja a szolgáltatásait online.

A magánórák nagy előnye? A tanuló igényeihez idomulnak. Egy rövid teszt elég ahhoz, hogy tudjuk, hogy kezdő, középhaladó vagy haladó szinten vagyunk, és eszerint válasszunk tanárt.

Nagyon gyorsan haladhatsz, ha szorgalmasan dolgozol.

Kezdő angolosként érdemes nagyon türelmes, figyelmes és jó pedagógiaérzékkel rendelkező tanárt választani, míg a már haladó diák sokat csiszolhat a szóbeli teljesítményén egy anyanyelvű tanárral.

Rengeteg angoltanár indított a karantén időszak alatt Youtube csatornát vagy közösségi média profilt, hogy szélesebb közönséggel megossza a diákjai számára készített anyagokat.

Álljon még néhány tanács:

Dolgozz rendszeresen, hogy gyorsan fejlődj!

Találj online játékokat, amik segítségével szórakozva tanulhatsz!

Vedd igénybe az elismert tanító platformok szolgáltatásait, mint amilyen a Superprof is!

Elég a kifogásokból, hogy miért nem kezded el az angolt. Manapság a társaság vagy anyagi források hiánya, nem szabhat gátat a tanulásnak, mert egyedül, ingyen és a saját ritmusodban is tanulhatsz. A legfontosabb hozzávaló az eltökéltség.

De ha tegyük fel, az online gyakorlatokkal feltornázod angoltudásodnak hála sikeresen veszed a következő állásinterjúd, már rögtön nem babra megy a játék, nem igaz?

Hogyan tanuljunk meg angolul a jó módszerek segítségével?

Tanulj angolul online a karrieredért!

Az angol tanulás létfontosságú mind a személyes mind az üzleti életben.

Manapság számos munkáltató elvárja a B2-es vagy akár a C1-es angoltudást, sőt néha odáig mennek, hogy az üzleti angoltudást is megkövetelik.

Emellett mivel az angolt mindenhol beszélik, nemzetközi kapcsolatokat is bonyolíthatsz a segítségével, hiszen ledönti a határokat.

Mit tehetsz a fejlődésért?

Használd az internetet! Az online tér egy kimeríthetetlen forrás, ami a nyelvtanulást és angol feladatokat illeti. Mi több, hozzáférhetsz egy csomó ingyenes angol tartalomhoz, legyen az ebook, nyelvtan és szókincs gyakorlatok, stb. Ideális azoknak, akik nem engedhetik meg a magánórákat.

Bizony, arról van szó, hogy hogyan lehet megtanulni angolul ingyen, a saját ritmusodban, szabadon.

Az interneten nincs időkorlát vagy a stressz, hogy időben odaérj a nyelviskolába. Csupán egy kattintás választ el a tanulástól. A Youtube-on például kipróbálhatsz ingyen videó órákat. Aztán ott vannak az intenzív kurzusokat kínáló oldalak, mint a Babbel, a Duolingo, a British Council vagy a Busuu.

A felhasználó megtalálhatja a kedvére való tematikus tartalmakat, hogy mindent megtudjuk a Commonwealth történetéről, a Brit birodalomról, az Egyesült Államok történetéről, az angolszász kultúráról, a popzenéről, az amerikai rockról, a tudományról, stb.

Ha játékos módon szeretnél tanulni, részesítsd előnyben az interaktív feladatokat.

Az online angol tanulás sosem volt még ilyen menő!

Utazz és tanulj külföldön!

A legjobb nyelvtanulási módszerek közé tartozik, ha teljesen beleveted magad a nyelvbe egy olyan országban, ahol angolul beszélnek.

Amellett, hogy rendszeresen gyakorlod a nyelvet, teljesen elmerülsz egy másik kultúrában, és ki tudja milyen nagy kalandokat élhetsz át.

Miért is ne tanulnál nyelvet Londonban, New Yorkban vagy Sydney-ben?

utazz angol nyelvű helyre
Utazz angol nyelvű országba, hiszen abban a környezetben gyorsabban elsajátíthatod a nyelvet

Ha Angliában vagy a Commonwealth egy másik országában tanulsz angolul, biztos, hogy rakétasebességgel fejlődne a kiejtésed.

Ha az üzleti angolt szeretnéd gyakorolni, jó ötlet lehet alkalmi munkát vagy egy gyakornoki pozíciót keresned.

Ha anyanyelvi szinten szeretnéd elsajátítani az angolt, a legjobb módszer, ha beleveti magát az ember a kalandba. Mivel minden nap angol környezetben vagy, folyamatosan dolgoztatod a szövegértésed és a kiejtésed. Emellett egyre ösztönösebbé válik a nyelvhasználat, és nem kell szóról szóra fordítanod a dolgokat a fejedben. Melyik szervezettel vágj bele a nyelvtanuló kalandodba? Az interneten rengeteg opciót találsz.

Nyelvtanulási célból külföldre utazni olyan különleges élmény lehet, ami akár az egész életedet meghatározhatja, és minél korábban vágsz bele, annál tovább élvezheted a jó hatását. De egy ilyen kiruccanásnak elég borsos ára van: legalább heti százezer forint, azaz havi négyszázezer egyetlen tanulónak. Sokaknak több hónapi bére ez az összeg, így felmerül a kérdés, hogyan tudunk kifizetni egy ilyen drága tanfolyamot?

Az elv egyszerű: miután kiválasztod a szervezetet, amivel utazni szeretnél, eldöntöd, hová mennél, és hogy mennyi ideig szeretnél tanulni (1 hét, 1 hónap, 1 félév, 1 év.)

A nyelvórák gyakran intenzív tanfolyam formájában történnek, például heti 15-20 órában, ami alatt gyorsan persze gyorsan meg lehet tanulni angolul.

De érdemes a következőt is fontolóra venni: az ember valóban gyorsan tanulhat, azonban egyetlen hónap alatt nem lehet felsőfokú szintre eljutni, kivéve, ha az ember a Westworld egyik robotja, vagy Trinity a Mátrixból.

Egy ilyen intenzív nyelvtanfolyam vitathatatlanul sokat adhat, segíthet folyékonyan beszélni, de fontos, hogy utána is gyakorold a nyelvet.

Tanulj angolul Ausztráliában dolgozva!

Az angol nyelv vitathatatlanul rengeteg ajtót kinyithat előtted, főleg ami a karriert illeti?

Ott van például Aurélien Amacker, aki kezdő angolosként vágott neki a világnak, legfőképp Ausztráliának, hogy megtanuljon angolul.

Ma több cég élén álló vállalkozó.

Több oldal is kínál önkénteskedési lehetőséget, ezek közül az egyik legismertebb a Workaway. A platformra regisztrálva kapcsolatba léphetsz emberekkel a világ minden tájáról, akik önkénteseket keresnek különböző projektjeikhez. Ezek gyakran mezőgazdasági jellegűek, de ki ne akarná kipróbálni magát egy alpaka farmon vagy egy környezettudatos gazdaság kiépítése során? Az oldalon kínált munkák zöme önkéntes, (bár akad egy-két minimálbért fizető állás) de a segítségedért cserébe a szállásra és ennivalóra nem lesz gondod, és a nyelvet is gyakorolhatod kedvedre. Számtalan életre szóló barátság szövődik ilyen kalandok során.    

Egy utolsó figyelmeztetés: ha azt szeretnéd, hogy a nyelvtudásod a lehető legtöbbet fejlődjön, ragadj meg minden lehetőséget arra, hogy angolul beszélj!

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.