kréták

Rajzolás lépésről lépésre

Rajzolás kezdőknek: mit és hogyan? Régóta szenvedélyed a rajz? Nem vagy vele egyedül, több ezer másik magyar is szívesen ragad ceruzát. Hiszen a rajzolás mindenekelőtt arról szól, hogy lazíts, és előhívd a kreatív oldalad és a képzelőerőd. Talán eljött az idő, hogy vegyél pár órát, aminek segítségével megtanulhatod az alapokat, hogy a technikád is tökéletes […]

2022.07.265 perc olvasás

Szeretnél megtanulni rajzolni profi módon?

Rajz tanáraink hasznos tanácsokkal látnak el a profi rajzolás megtanulásához.

Lehetsz teljesen kezdő, fejlesztheted tudásod vagy vizsgára készülsz, nálunk mindenképp találsz segítséget.

A Superprof a rajztanárok referenciája, világszerte több ezren bíznak bennünk.

Ha szeretnél megtanulni rajzolni, nézz körül a profilok között és válaszd ki a neked megfelelőt.

Rajtad a sor!

Kezdj el rajzolni és festeni

A rajz elsajátítása, veleszületett adottság? Hamar rá lehet jönni, hogy annak ellenére, hogy nehézségekbe ütközünk, a rajzolás megtanulható. Valójában rengeteg technikát lehet megtanulni a rajzolás elsajátításához.

Karikatúrák, realisztikus rajz, műszaki rajz vagy akár megfigyelő rajz… Végtelen a lehetőség, hogy megtanuld, hogyan fejezd ki magad ceruzával.

Hogyan tanuljunk meg rajzolni?

Vegyél rajzórákat egy tapasztalt magántanárral. A Superprof segít neked ebben!

Miért tanulj meg rajzolni?

A rajzolás egy szabadidős tevékenység, amelyet a gyerekek kiskoruktól kezdenek el gyakorolni.

Felnőttkorban általában már nem rajzolunk annyit.

A rajzművészet ismeretének hiányában az ember könnyen demotiválódik. Az alapvető technikák nélkül pedig nehéz egyedül haladni.

Pedig a rajz alapjainak elsajátításával a rajzolásnak köszönhetően képes leszel kifejezni magad, ellazulni, kikapcsolódni, egyszóval virágozni. Miután elsajátítottad a vonalakat, minden bizonnyal szeretnél elkezdeni festeni is.

Az anyagok és színek új megközelítése, amely számos lehetőséget nyit meg előtted, akár professzionális szinten is.

A Superprof segítségével könnyebb elkezdeni kezdőként, akár egy rajztanár tanácsaival, akár blognak köszönhetően, ahol megosztunk veled minden titkot és tippet, hogy jól tudj rajzolni.

Egy felfedezetlen tehetség lakózik benned a rajzoláshoz és a festéshez.

A rajz alapjainak elsajátítására szolgáló technikák

Mielőtt képzett rajzoló leszel, vagy karriert csinálsz a rajzolásból, meg kell tanulnod rajzolni arcot, kezet, portrét, tájat, csendéletet, állatokat… Sok alapvető gyakorlat, hogy megtanuld, hogyan kell az arányokat, árnyékokat, textúrákat, vagy akár perspektivikus rajzot rajzolni, és elsajátítani a híres eltűnési pontot vagy a horizontvonalat.

Ezt könnyen megtanulhatod rajztanárral.

A rajzműhelyben vázlatokat kell készítened, amivel egyre inkább elégedettebb leszel. Felfedezheted a sikeres kompozíció titkait.

Az anyag a rajzórákhoz

A rajzolás ismerete tanulandó. A rajzoláshoz a megfelelő rajzeszközökkel kell kezdeni: színes ceruza, ceruza, szén, fekete kréta, radír, pasztell, indiai tus, papír, vázlatfüzet… Rajztanárod magánórákon, képzőművészeti iskolában vagy egy rajztanfolyamon megtanítja az amatőr rajzoló alapvető eszközeinek kezelését.

A már gyakorlattal rendelkező rajzolók élő modellből is megtanulhatnak rajzolni, és gyönyörű vázlatokat készíthetnek, miközben megtanulják az emberi anatómia rajzolását.

A művészettörténeti ismereteiket bővíteni vágyók számára nagyon hasznosak lesznek a rajzórák: nem csak Rembrandt vagy Picasso…

Megtanulhatod, hogyan fejlesztheted művészi szemed és kreatív érzéked.

Illetve egy lehetőség, hogy teszteljétek a 3D-s rajzolás tanulását rajzszoftverrel vagy grafikus táblagépekkel. A digitális festészetnek van egy vitathatatlan játékos oldala. Ezek az eszközök a könnyű rajzoláshoz is nagyon hasznosak.