Shakespeare nyelvét nem mindig olyan könnyű megtanulni, mint gondolnád. De manapság különösen fontos, hogy erőfeszítéseket tegyünk annak érdekében, hogy meg tanuljunk angolul beszélni és írni.

A munka világában különösen nagyra becsült, sőt néha elengedhetetlen készség.

Nem engedheted meg magának, hogy külföldre költözz, vagy hogy drága nyelvtanfolyamra fizess be egy nyelviskolában? Miért ne tanulnád meg az alapvető szabályokat nyelvtankönyvekből?

Ez egy olyan megoldás lehet, ami a saját igényeidnek és elvárásaidnak megfelelően lehet hatékony az angol nyelvtan terén. Melyik könyvet válaszd és miért? Kövesd az útmutatónkat, és megtudhatod!

szívárvány könyvek
Mindenki megtalálja a neki megfelelő könyvet.
A legjobb Angol nyelv tanárok elérhetőek
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsófia
5
5 (5 vélemény)
Zsófia
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsófia
5
5 (5 vélemény)
Zsófia
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Miért tanuljunk angol nyelvtant könyvből?

Egy idegen nyelv szabályainak megértése néha fejtörést okozhat. Kérdő mondatok felépítése, tagadó mondatok, névelők, igeidő egyeztetés… Sok szabályt meg kell tanulnunk ahhoz, hogy valóban kommunikálni tudjunk. Az angolnak pedig, bár ezt a nyelvet könnyű megtanulni, megvannak a maga sajátos szabályai. Az iskolai angolórák évei után azonban még mindig úgy érzed, hogy nem sajátítottad el az alapvető szabályokat? Vagy pusztán szeretnél fejlődni?Az angol nyelvtankönyvek és tankönyvek igazi előnyt jelenthetnek Shakespeare nyelvének elsajátításában, és számos angol nyelvű gyakorlatot kínálnak.Nem csak a saját tempódban dolgozhatsz, hanem profitálhatsz az angoltanárok és pedagógiai szakértők által kidolgozott órákból és gyakorlatokból is. Mert a pedagógia szinte nélkülözhetetlen feltétele minden tudományág megértésének. A pedagógia a tudás átadásának képessége. Minél egyértelműbbek a magyarázatok, és minél jobban igazodnak a tanulókhoz, annál könnyebb lesz a tanulás. Az angol nyelvtankönyvek, mint minden nyelvtankönyv, olyan módszereket kínálnak, amik nagyon jól illeszkednek minden nyelvi szinthez. Ezeket a könyveket és munkafüzeteket gyakran használják iskolai vagy magánórákon is. A tanárok maguk is inspirálódnak a feladatokból.Egy angol nyelvtankönyv forgatása sokat segíthet abban, hogy elsajátítsd az angol beszédet és írást, és a koherens és adaptált program követése kiváló megoldás lehet a hatékony haladáshoz.Ez nagyon jó módja annak is, hogy online angol órákat vegyél anélkül, hogy szigorú órarendhez kéne alkalmazkodnod, és haladhatsz az angoltanulással, még akkor is, ha az időbeosztásod nem teszi lehetővé, hogy egy nyelviskolában vagy egy magántanárnál vegyél órákat.A nyelvtankönyv remek segítség lehet, hiszen lehetővé teszi a korábban látott kurzusok áttekintését, és a feladatok segítségével az elméletet a gyakorlatba is ültetheted.Egy módja annak, hogy hasznot húzzon a tanári tanácsokból és az alkalmazott kurzusokból, ha egyszer otthon van.

Hogyan használjuk az angol nyelvtankönyvet?

Az angol nyelvtankönyv segítségével való tanuláshoz azért szükséges egy minimális szervezés. Nem csak arról van szó, hogy veszel egy könyvet, majd időnként elvégzel néhány gyakorlatot. Egy angol nyelvtan könyv megvásárlása azt is jelenti, hogy önálló órák elvégzése mellett döntesz. Ez bizony elhivatottságot és szorgalmat igényel! De hogyan kell megszervezned? Az angol nyelvtan könyvek általában világos fejezetekbe vannak rendezve nyelvi szintek vagy témakörök szerint rendezve, például a TOEIC angol teszt sikeres teljesítéséhez.Használd ezeket a különböző kategóriákat a tanulás megszervezéséhez. Először ismerkedj meg a lecke tartalmával.

Olvasd el egyszer, hogy általános képet kapj! Fontos, hogy ne állj meg olyan kifejezéseknél, amiket nem értesz. Ezután folytasd figyelmesebben az olvasást. Fontos, hogy megértsd az összes lépést. Aztán végezd el a gyakorlatokat, ezek lehetővé teszik, hogy kipróbáld valóban megértetted-e az elméletben tanultakat. Jó tanács: hasznos lehet a feladatokat külön lapon megoldani, hogy a könyvet később újra felhasználhasd. Ezután csináld meg a feladatot, és ellenőrizd le, hogy felmérd, elsajátítottad-e a tanult anyagot. A nyelvtani szabályok elsajátítása esetén jó ötlet lehet kis összefoglaló lapot készíteni a saját szavaiddal és néhány példával, hogy a kurzus megfelelően rögzüljön. Ez a lap aztán gyorsan használható vizsga előtt vagy külföldi utazáshoz.Nosza, vágj bele! Készíts tematikus lapokat az angol szókincsről, rendhagyó igékről, idiomatikus kifejezésekről, igeidőkről. A legtöbb könyv végén találhatsz nyelvtani és szókincs összefoglalót. Ne feledd azonban, hogy az agyad gyakran jobban emlékszik, ha saját magad írod meg a kártyáid. Ezen kívül írj inkább kézzel, mint számítógéppel, mert ez bizony befolyással van a tanulás hatékonyságára két norvég tudós tanulmánya szerint.És hogy gyorsabban haladj a nyelvben, próbálj meg rendszeresen dolgozni egy program követésével. Kiemelten fontos, hogy szánj időt a tanulásra. Ez lehet 10 perc minden este lefekvés előtt, vagy reggel egy óra tömegközlekedési eszközön. Haladj a saját tempódban! 

nyitott könyv
A könyvek előnye, hogy akkor gyakorolsz velük, amikor akarsz.

Hogyan válaszd ki a neked megfelelő angol nyelvtankönyvet?

Több elem is szerepet játszik az angoltanuláshoz megfelelő könyv kiválasztásában.Mások az elvárásaid, ha nyelvvizsgára készülsz (legyen az TOEIC, TOEFL, IELTS stb.), ha az angol barátoddal szeretnél beszélni, ha angol nyelvű motivációs levelet kell írnod vagy külföldi utazásra készülsz. Ezért ügyelned kell arra, hogy az igényeidnek megfelelő könyvet vegyél.Bár a nyelvtani szabályok nem változnak könyvenként, a tanítási metódus viszont igen.Egyes kézikönyveket több kötetben árulnak, némelyikhez hanganyag is tartozik, míg másokban rengeteg gyakorlat található, többek között az angol igék ragozására.Részesítsd előnyben a hanganyaggal rendelkező könyveket, ha külföldre szeretnél menni. Fontos a fül edzése, hogy megszokd a brit, amerikai, kanadai vagy más akcentust.Ha nincs sok angol órára fordítandó időd, akkor az expressz módszerek is megfelelnek.Amikor elkezdesz angolul tanulni, nagyon fontos, hogy tisztában legyél a nyelvi szinteddel. Ehhez csekkold le a különféle teszteket a neten. Ezek lehetővé teszik, hogy megtudd, hogy a szinted megfelel-e az A1, A2, stb. óráknak.

A Közös Európai Nyelvi Referenciakeret által meghatározott szintek jelzései: Az A1, A2, B1, B2, C1 és C2. Ezeket a jártassági szinteket közös tantervek, vizsgák és oklevelek kidolgozására használják minden idegen nyelvnél. A szintek a szóbeli és az írásbeli kifejezést, a szóbeli és írásbeli szövegértést veszik kritériumnak. A nyelvtankönyveket ezután ezeknek a szintjelzéseknek megfelelően alakítják ki, és a gyakorlatokat az új ismeretek megszerzéséhez igazítják.

Ezért mindenképp ügyelj a megfelelő szint kiválasztására. Íme néhány példa azokra a fejezetekre, amiket egy kezdő angol nyelvtankönyvben találhatsz:

• nagybetűk használata,

• tő- és sorszámnevek

• főnevek többes száma (rendhagyó főnevek),

• személyes és birtokos névmások,

• melléknevek: közép és felsőfok,

• Melléknevek: a melléknevek sorrendje.

 

Továbbá:

• A névmások minden fajtája,

• „some” és „any” (néhány) előfordulása,

• megszámlálható és megszámlálhatatlan főnevek,

• a „the” és az „a/an” használata,

• „this, that, these, those” (mutató névmások)

• módbeli segédigék,

• passzív szerkezet,

• módbeli segédigék,

• függő beszéd,

• különböző igeidők,

•feltételes mód,

• kérdések.

Rengeteg angol könyvet találhatsz az interneten, valamint könyvesboltokban vagy áruházakban.Nyugodtan kérj tanácsot az eladóktól, akik az általuk ismert vagy sikeres könyvekhez tudnak irányítani, és akár tanácsot adhatnak az angol nyelvről is. Ne félj elmagyarázni a helyzeted és elvárásaid, legyen az külföldre költözés, kezdő angoltanulás, nyelvtan ismétlés a fejlődés érdekében, stb.)

könyv szemüveg
Fontos, hogy a neked megfelelő könyvet válaszd.

A legjobb angol nyelvtan könyvek

Összegyűjtöttünk neked a legjobb angol könyveket, csemegézz belőlük nyugodtan.Ma, a digitális korszakban a könyvek két féle formában is beszerezheted: e-könyben vagy nyomtatott kiadásban. Az interneten keresztül elérhető könyvgyűjtemény is nagyon teljes, itt biztosan megtalálod a szintednek megfelelő kézikönyvet.

Raymond Murphy :Essential Grammar in Use

Az English Grammar in Use egy olyan nyelvtan könyv, amit az angol nyelvtan önálló elsajátítására raktak össze. Ha az a típusú tanuló vagy, aki szereti logikusan megérteni a nyelvtani összefüggéseket, ez a neked való könyv. Sokan arra használják, hogy elmélyítsék a nyelvtani ismereteiket, és eljussanak a középfokú B1 vagy B2 szintre. Ez a nyelvtani könyv tele van gyakorlatokkal, és egyetlen kötetben  gyűjti össze Shakespeare nyelvének lényegét.

Dohár Péter: Kis angol nyelvtan

Ez egy klasszikus kötet, ami nem csak elmagyarázza a különböző igeidőket és nyelvtani különlegességeket, hanem vicces példamondataival igazán élvezetessé teszi a tanulást. Sokkal jobban megmaradnak az ember fejében a nyelvtani szabályok, ha közben jól szórakozik.

Szalai Nóra: 5 perc angol nyelvtan

Az ismert nyelvtanuló magazin most már könyv formában is boldogítja a tanulókat. Szórakoztató, fiatalos, és könnyen emészthető. Ha csak napi öt perced van angolozni, ez a könyv hatalmas segítség lehet.

Michael Vince: English Grammar in Use és Advanced English Grammar in Use

Angol szakos hallgatóként sokat forgattam, és gyakorló angoltanárként rendszeresen használom az angol nyelvtan ezen alapműveit. Tömör és érthető magyarázatok mellett, rengeteg feladat áll a rendelkezésedre, hogy jól begyakorold a tanultakat.

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.