matek kaotikus

A matek haszna a mindennapokban

Matematika mindenhol… már a születésed óta! Minek tanulok matekot? Mi haszna a szorzótáblának? Minek oldjak meg még egy egyenletet? Úgysem lehet mínusz két almát venni a boltban… Mindenki hallotta már ezeket a mondatokat. Ideje abbahagyni a nyafogást! Igen, nem mindenki szereti a matekot, de az tagadhatatlan, hogy az élet minden területén jól jön! És nemcsak […]

2023.01.266 perc olvasás

számok

Matek útmutató: Algebrától a törtszámításig

Matek összefoglaló: Algebra, geometria, prímszámok A politika a jelenre vonatkozik, de az egyenlet egy örökkévalóságra szól. Albert Einstein Úgy döntöttél, hogy magán matekórákat veszel, hogy javítsd a szinted? A matek kétségtelenül az egyik legkeresettebb iskolai tantárgy az otthoni magánórák világában. A 2018-os PISA (Programme for International Student Assessment) felmérésében a magyar diákok átlagban 481 pontot […]

2022.11.248 perc olvasás

számolások

Így lehetsz jobb matekból!

Matematika: jó tanácsok gyűjteménye, hogy jobb legyél matekból Emelt matek érettségi? Matek szak az egyetemen? Vagy esetleg pénzügy és számvitel? Bármi is a szemed előtt lebegő cél, ha jobb szeretnél lenni matekból és ehhez keresel segítséget, akkor jó helyen jársz! Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy az alapok átismétlésénél kell kezdeni? Mindig jól jön egy […]

2022.09.268 perc olvasás

számológép

Matematika korrepetálás és matek magánórák

Mit kell tudni ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő matek magántanárt? A gimnazisták, és főleg az elsős gimnazisták szülei leginkább matek magánórákat keresnek a Superprof-on. A különórák közül a matek magánórák a legkeresettebbek, ők a különórák sztárjai. A matematika az első osztálytól az érettségiig fontos tantárgy, és később is fontos lehet a munkában. Ezért választják évről […]

2022.05.315 perc olvasás

A matematika bonyolult és nehéz számodra?

Matek tanáraink rengeteg cikket írnak, hogy érthetőbbé tegyék ezt a tudományt.

Tanácsokat és segédleteket találsz, amelyek megkönnyítik a matematika tanulását.

A Superprof a referencia, a matematikatanár megtalálásához.

Ó a matek! Sok diák rémálma!

És mégis, az iskolai éveink alatt végig ott lesznek. Az érettségi érvényesítéséhez elengedhetetlen, főleg ha matematikához kapcsolódó szakmát választunk.

Az első olyan tudás, amely szentesíti a fiatal diákok tudását matematikából, amikor Pythagoras vagy Thales tételéről, törtről, szinuszról és koszinuszról vagy akár egyenletről van szó.

Vannak olyanok, akik emelt szintű matek érettségit szeretnének letenni, ahol a matematika még bonyolultabbé válik komplex számokkal, egyenletrendszerekkel, logaritmusokkal és egyéb exponenciális függvényekkel.

Időnként még azoknak is szüksége van néhány matematika leckére egy felfrissülésre, akik amúgy is remekelnek belőle.

 

Miért érdemes matek magánórára járni?

Annak ellenére, hogy manapság az online kurzusok minőségi matematikai gyakorlatokat kínálnak algebrával, trigonometriával és még geometriával is, a jó matematikatanárt soha semmi sem fogja pótolni.

Mikor érdemes matek magántanárhoz járni?

Amint szükségét érzed!

A gyermeked elveszett a valószínűségszámítás történetében? Nem érti, mire való az exponenciális?

Nem tudja hol kezdje el a felkészülést az emelt matekra?

Szeretnéd integrálni a matematikát és fejleszteni készségeid? Találd meg matek tanárod! Nála lesz a megoldás, ha megfelel az elvárásaidnak, segíteni fog előrehaladni.

Varázsló ? Nem, csak az aritmetika rajongója, és bármi, ami közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik a matematikához.

 

Hogyan válasszunk matek tanárt?

Akár egy hivatásos tanártól veszel magánórát, akár egy olyan tanártól, akinek ez a diákmunkája, az a fontos, hogy tanítójellegű legyen órája.

A magánórák, és különösen a matematika leckék adása türelmet, pedagógiát és jól kidolgozott módszertant igényel, hogy átadja szenvedélyét, és lehetővé tegye a diák tanulmányi sikerét.

A javasolt matematikai gyakorlatokat bizonyos fogalmak elmélyítésére kell használni, mint például a derivált, a mátrix, a logaritmusfüggvény, a skalár, az aszimptota, a lineáris rendszerek vagy akár a binomiális törvény.

Az otthoni magánóráknak lehetővé kell tenniük a tanuló számára, hogy fejlődjön a fejszámolásban, tudjon áttekinthetõ lapokat készíteni.

Ez messze túlmutat az egyszerű házi feladatban. Valódi kapcsolatot és érzést kell teremteni a matektanárral, hogy gyorsabban haladjunk és megértsünk.

Platformunk magántanárai személyre szabott órákat kínálnak a tanulók igényei szerint.