mi a korrepetálás

Mi a korrepetálás?

A házi korrepetálásról Rengeteg szülő el szokott néha gondolkozni azon, hogy ideje lenne házi korrepetitort fogadni a gyerekek mellé. De vajon tudják, mit is jelent ez a fogalom, még ha a házi korrepetálás a mindennapok részévé vált is? Gyakran előfordul, hogy egyáltalán nem, főképp azért is, mert a korrepetálást sokszor hajlamosak vagyunk összekeverni különféle egyéb […]

2022.05.315 perc olvasás

Magántanárt keresel korrepetálásra?

Az iskolai tanagyag és óra nehézségeinek orvoslására vagy fejlesztésére az korrepetálások ideálisak a tanulók számára.

Egyénre szabott házi feladat segít a tanuló hiányosságainak megoldásában.
Válassz tanárt a több száz különböző profilú tanár közül (pedagógusok, egyetemisták, főállású magántanárok).

A Superprof a magántanárok és a személyre szabott segítség referenciája, világszerte több száz ezer magántanár bízik bennünk.

Tekintsd meg a profiljaikat, ha szeretnél egy magántanárt találni korrepetálásra.

A korrepetálás, sokkal több, mint egy magánóra

A jó okok között, hogy magántanárt keressen gyermeke számára, minden bizonnyal először az jut eszébe, hogyan javíthat az osztályzatain, és hogyan javíthat tanulmányi eredményein

Pedig a korrepetálás sokkal több ennél. Sokkal több, mint magyar, matematika, angol, német vagy történelem óra.

Korrepetálások testreszabása

Az otthoni magánóra, a házi segítségnyújtás vagy a korrepetálás mindenekelőtt a leckék személyre szabását jelenti.

Itt a tanuló áll a folyamat középpontjában. Jelentős különbség az osztályban elfoglalt helyzetéhez képest, ahol csak egy tanuló a többi között és nem mindig könnyű megtalálni a helyét és érvényesülni ebben a kontextusban.

A saját korrepetítorral és a magánórákkal a tanuló önbizalmat szerezhet és minden képességét ki tudja használni. Egy saját módszertan segít neki megszervezni mindennapi életét és fejleszteni autonómiáját, amely túlmutat az alaptárgyak tanításán.

A tanulót kíséret követi, hogy megtanuljon egyedül dolgozni, és ne nyomogassa el a zsúfoltság. Azáltal, hogy megtanulják megszervezni magukat, nagy nehézséget hagynak maguk mögött, és az alapvető tanulásra koncentrálhatnak, megszilárdíthatják eredményeiket, pótolhatják hiányosságaikat.

Tapasztalt tanár és pedagógus

Minden tanulónak sajátos igényei vannak. Egy tapasztalt tanár és pedagógus képes lesz visszaadni a tantárgy szeretetét, ha a nehézségek elakadást okoztak.

Ezért gyakori a matematikától való félelem.

Amikor a természettudományos tantárgyak szorongást okoznak a tanulónak, amikor fél angolul beszélni az órán, amikor a helyesírási problémák nem javulnak… A személyre szabott iskola utáni segítség a megfelelő válasz.

 

 

 

Tanáraink először értékelést végeznek, mielőtt személyre szabott korrepetálást, alternatív módszertani megközelítést és a tanuló rendszeres megfigyelését ajánlanák. Akár alkalmi segítségről, akár heti leckékről van szó, egy magántanár a segítő óráit tanítványa, képességei és ízlése szerint alakítja. A hatékony korrepetálás első lépése a tanuló önbizalmának helyreállítása és a konstruktív dinamika kialakítása.

Otthoni magánórák, megoldások a tanulmányi sikerhez

A korrepetálás és a magánórák sok diák számára elengedhetetlenekké váltak az évek során, és a közhiedelemmel ellentétben nem az iskolában kudarcot szenvedő tanulók számára tartják fenn.

Segítség az általános iskolától a középiskoláig

Mindegy, hogy egyetemi szintű tanárt keres gyermeke tanulmányi nehézségeinek leküzdésére, vagy tapasztalt tanárt a vizsgára való felkészítéshez, a Superprof oldalon azt fogja tapasztalni, hogy tanáraink nagyon változatos profillal rendelkeznek.

A tanulók szülei könnyen kiválaszthatják az igényeiknek megfelelőt.

Tanáraink személyre szabott magánórákat tudnak biztosítani. Egy segítség, amely elengedhetetlen készségeinek tökéletesítéséhez és tanulmányi szintjének javításához.

Online és személyes magánórákra is lehetőség van.

Testre szabott magánórák

A korrepetálást kínáló tanárok általában fel vannak készülve a távoktatásra.

Praktikus megoldás, amellyel elkerülhetők az utazási költségek.

A családok számára ez is előny, főleg ha nehezen találnak elérhető tanárt az otthonuk közelében.