kutya

Informatikai alapok: Microsoft Office, magyar billentyűkiosztás, képernyőkép készítés

Az informatika alapjai: Microsoft Office és a többiek „Az informatikai forradalomnak köszönhetően az emberek rengeteg időt nyernek, amit aztán a gépük előtt töltenek el.”  Khalil Assala Az informatikai eszközökkel való ismerkedés és rengeteg számítástechnikai tanfolyam az Office család tagjaival kezdődik – szövegszerkesztés az Open Office-ben vagy Wordben, bemutatók készítése Power Pointban, Excel táblázatok kitöltése… mind […]

2022.07.056 perc olvasás

Szeretnél informatikát tanulni?

Tanáraink hasznos tanácsokkal látnak el, hogy minél jobban elsajátítsd az informatikát.

Lehetsz teljesen kezdő, szeretnéd fejleszteni tudásod vagy vizsgára készülnél, nálunk mindenképp találsz segítséget.

A Superprof az informatika tanárok referenciája, világszerte több ezer informatika tanár bízik bennünk.

Ha szeretnél te is számítógépzseni lenni, nézz körül a profilok között és válaszd ki a neked megfelelőt.

Rajtad a sor!

A számítógépek jelentősége a mai világban

Ebben a felgyorsult és digitalizált világban, csoda ha valaki internet nélkül szeretne élni. Mindennapi életünk szerves része a kütyük, pontosabban az internet köré szerveződik. Az idősebb generációk nagy kétségbeesésére meg kell tanulnod számítógépet használni minden papírmunkádhoz. Ügyintézés, szórakozás, álláskeresés. kapcsolattartás a családdal vagy barátokkal; minden digitalizált.

Az informatikai eszközöket azonban néha bonyolult elsajátítani, különösen akkor, ha nem merültél el az új technológiákban gyerekkorodban. Szövegszerkesztés, programozási nyelv, számítógépes hálózatok, algoritmusok, internetböngészés, számítógépes biztonság, sok mindent meg kell értened ahhoz, hogy ne vessz el az óriási szörnyeteg, a web karjai között.

Szinte minden jelenlegi munkához szükséges elsajátítani  az irodai szoftvereket. A közösségi hálózatokat a munkaadók is nagyra értékelik. Legyen szó szállodaiparról, kommunikációról, könyvelésről, turizmusról.

Bár a cégek időnként kínálnak informatikai oktatást a cégek, még mindig széles körben ajánlott az irodaautomatizálási tanfolyamok elvégzése, mielőtt állásra jelentkeznénk.

 

Mit kell tanulni az informatikából?

Jó ha elvégzünk egy informatikai tanfolyamot, de melyiket válasszuk?

Minden diák más és más, és alapvető számítógépes ismereteitől és készségeitől függően nem fogja ugyanazokat a dolgokat megtanulni.

Természetesen léteznek teljesen kezdő számítógépes magánórák. Olyan kezdőkre gondolunk, akik nem ismernek mindent a számítógép használatához (igen, előfordul). A számítógépes kurzusok ezután a számítógép bekapcsolására, mappák létrehozására és használatára, háttérkép megváltoztatására, a számítógép alvó állapotba helyezésére összpontosítanak.

Azonban nem ők vannak többségben. Sokan azért döntenek úgy, hogy számítógépes leckéket vesznek, hogy javítsák irodai ismereteiket, vagyis az önéletrajz készítéséhez, az internet használatához, az elrendezéshez, az Excel-táblázat, a Powerpoint, az e-mail stb. használatához.

Az is megtörténhet, hogy az emberek úgy döntenek, hogy informatikai tanfolyamon vesznek részt egy adott készség elsajátítása érdekében, mint például a Photoshop, a Premiere pro vagy a Lightroom. Ez egy speciális szoftver, amelyet széles körben használnak az audiovizuális területeken.

Rengetegen próbálkoznak meg a számítógépes kódolás, algoritmusok, java, php nyelv, ingyenes szoftver, python elsajátításával.

Utóbbi kurzusok általában azoknak a szakembereknek vagy hallgatóknak szól, akik számítógép-karbantartók, informatikus mérnökök vagy programozók szeretnének lenni.

 

Hol sajátíthatom el az informatikát?

Rendelkezésedre állnak online tanfolyamok, magánórák, távoktatás, internetes kurzusok, az alapok megismeréséhez és az informatikai képzéshez kiválaszthatod a neked legmegfelelőbb tanulási helyet.

Az otthoni informatikai órák praktikusak lehetnek azok számára, akiknek nincs túl stabil időbeosztása. A heti iskolai órák vagy más csoportos órák ilyenkor bonyolultak lehetnek. A magántanár választása megkönnyíti az órák és az órarend összeállítását.

Az informatikai eszközöket időnként a tanfolyam tanára biztosítja, de továbbra is ajánlott a saját számítógép, hogy otthon tudj gyakorolni.