Az életben semmi félelmetes nincsen. Csak meg kell próbálnunk megérteni. Ha többet értenénk belőle, máris nem lenne annyi félnivalónk.

Marie Curie, lengyel származású kétszeres Nobel-díjas fizikus

Az oktatói piac néhány év alatt hatalmasra nőtt, különösen a korrepetálásnak szentelt számos weboldal megjelenésével. Ezért ma már könnyen találhatsz magán kémiatanárt, aki segít a házi feladatban vagy a vizsgafelkészülésben.

Fontos azonban tudni, hogyan találd meg a neked megfelelő tanárt, hogy elérd a célodat, bármi legyen is az: a kémia érettségi vagy diploma megszerzése, esetleg egyetemi vizsgák letétele.

A kémia továbbra is olyan tantárgy marad, ami megköveteli a tudomány valódi megértését, illetve amihez problémamegoldó logikára is szükséged van. Ezért a tananyag elsajátítása néha több időt igényelhet. Mik a legjobb tippek a tökéletes kémia magánóra megtalálásához? Ebben a cikkben a Superprof oktatói szemmel ad tanácsot, hogy segítségünkkel sikerre vidd a kémiatanulást.

kovalenskötés
A magántanárod majd megtanít mindent a kovalenskötésekről.
A legjobb Kémia tanárok elérhetőek
Dávid
5
5 (9 vélemény)
Dávid
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
György
5
5 (3 vélemény)
György
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Orbán
5
5 (6 vélemény)
Orbán
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
János
5
5 (3 vélemény)
János
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ákos
5
5 (3 vélemény)
Ákos
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Diána
5
5 (1 vélemény)
Diána
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Petra
5
5 (1 vélemény)
Petra
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gréta
5
5 (2 vélemény)
Gréta
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Dávid
5
5 (9 vélemény)
Dávid
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
György
5
5 (3 vélemény)
György
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Orbán
5
5 (6 vélemény)
Orbán
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
János
5
5 (3 vélemény)
János
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ákos
5
5 (3 vélemény)
Ákos
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Diána
5
5 (1 vélemény)
Diána
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Petra
5
5 (1 vélemény)
Petra
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gréta
5
5 (2 vélemény)
Gréta
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Miért érdemes kémia magánórát venni?

Egy kémia magánóra segíthet behozni az órán szerzett lemaradást, és tisztázhatja az alapfogalmak elsajátításával kapcsolatos hiányosságokat vagy nehézségeket. Ezért fontos néha külső segítséget találnod a céljaid eléréséhez. A kémia magánórák jól jöhetnek a felső tagozotosoknak, középiskolásoknak, vagy akár egyetemi hallgatóknak is, akik fejleszteni kívánják képességeiket, azért hogy sikeresen vizsgáznak vagy hogy tanulmányi versenyeken jó helyet érjenek el. Egy magántanár segítségével jobban megértheted a kémiai képleteket és számításokat egy olyan megközelítésnek köszönhetően, ami jobban megfelel a te gondolkodási folyamatodnak. Együtt áttekinthetitek az órán elvégzett gyakorlatokat, átismételhetitek a leckét, vagy felkészülhettek a dolgozatokra. A tanuló és a tanár közötti jó viszony és bizalom teljes változást hozhat a tanuló iskolai pályafutásában, és visszaszerezheti a diák lelkesedését a kémiaórák iránt.

Hogyan találd meg a neked való kémia magánórát?

A megfelelő oktató megtalálása elengedhetetlen a tanulmányi siker eléréséhez. A tökéletes kémia magánóra kiválasztásához figyelembe kell venned különböző tényezőket, mint például a szintedet, a tudományos ismereteidet, a hiányosságaidat és mindenekelőtt az elérni kívánt célt.A magántanár kiválasztása szintén elengedhetetlen a magánórák sikereséhez. Rengeteg módja van, hogy megtaláld a tökéletes tanárt, akár egy erre szakosodott oldalon, akár személyes ajánlás alapján. A valódi sikerhez azonban fontos, hogy egy megfelelő végzettséggel és szakmai gyakorlattal rendelkező, kémia szakos tanár vegyen a szárnyai alá. Egy másik fontos szempont, hogy odafigyelj a tanév során felmerült nehézségekre, hogy azokat a megfelelő segítséggel leküzdhesd. A magántanárok által kínált korrepetálások és magánórák a kémia tananyagra épülnek.

Így biztosan át fogjátok ismételni a következő témákat:

·       Szerves kémia

·       Szervetlen kémia

·       Kémiai reakciók

·       Az atomok részei

·       Kovalens és más kötések

A kémia tananyag meglehetősen összetett, ezért fontos hogy a magánórák kövessék az iskolai kémia anyagot úgy, hogy mindig átnézitek az órán tanultakat, a tanuló ritmusát követve, hogy elkerüljétek a lemaradást. A tanulás és megértés szempontjából nem hatékony, ha túlhajtod magad, ezért ne lépd túl a heti 2 vagy 3 óra magánórát.

lila molekula
A kémiaórán megismered a molekulák szerkezetét.

Hogyan zajlanak a kémia magánórák?

Fontos, hogy már a közös munka elején meghatározzátok a követendő tantervet, hiszen a szervezetség elengedhetetlen a magánórák sikeréhez. A kémia olyan tantárgy, ami logikát, ismereteket és megértést igényel. Ezért szükséges egy speciális munkarend kialakítása, amit a megfelelő tanítási tapasztalattal rendelkező tanár könnyedén létrehoz.Fontos, hogy minden foglalkozás elején készítsetek egy óratervet, ami tartalmazza az iskolában tanult anyagot és feladatokat. A magántanár ezután több magyarázatot és gyakorlatot tud adni a kémiai megértéséhez, és segíthet megérteni a tantárgy kardinális pontjait, mint például:

  • Átnézhetitek az alkalmazott kémiát
  • Jobban megértheted a szerves kémiát
  • Könnyebben megérheted az atomok szerkezetét
  • Gyakorolhatod a különböző számításokat
  • Felkészülhetsz a témazárókra és vizsgákra

Hol tudsz kémia magánórákat venni?

Minden tanulónak megvan a saját munkastílusa, aminek segítségével könnyebben elsajátíthatja az órán tanultakat és önbizalmat szerezhet, különösen a kémia gyakorlati részében. Ezért nagyon fontos, hogy megtaláld, hogy megtaláld a neked megfelelő kémia magánórát.Választhatsz otthoni magánórákat, amik lehetővé teszik, hogy a szintednek és igényeidnek megfelelő személyre szabott figyelmet kapj. Fontos a jó kommunikáció a diák és a segítő tanár között. Ez az otthoni oktatási módszer minden bizonnyal a leghatékonyabb, de költséges is lehet, attól függően, hogy tapasztalt vagy kezdő tanárt választasz. De vannak alternatívák, amik segíthetnek megtakarítani pár száz forintot.Ott vannak például az olyan weboldalak, mint például a Superprof, amik segítségével felveheted a kapcsolatot tapasztalt kémia tanárokkal. Ezek segítenek megtalálni a közeledben lévő magántanárokat, megemlítve szakmai tapasztalatukat, oktatási hátterüket és óradíjukat. Sokan azonban nem mernek egyedül belevágni a korrepetálódásba, vagy túl magasnak találják a magánórák árait. Nekik ajánljuk a kiscsoportos magánórákat, így a diákok egymást támogatva tudnak haladni.

Ezeket a csoportos órákat általában oktatást támogató szervezetek vagy iskolák kínálják, és különböző formákban történhetnek:

• Intenzív tanfolyamok,

• Nyári tanfolyamok,

• Intenzív felzárkóztató tanfolyamok,

• Vizsgafelkészítő órák

molekulák kémia
A kémiában minden egymásra épül.

Mennyibe kerül egy kémia magánóra?

A kémia magánórák költségesek lehetnek, különösen, ha egyéni, otthoni leckéket választasz, amiket tapasztalt tanár tart. A kémia korrepetálás ára régiónként változhat, de attól is függ, hogy a diák milyen végzettségű, hány órát kíván rá szánni.Az egyéni figyelem hamar meghozhatja gyümölcsét a nagy nehézségekkel küzdő tanulók számára, különösen, ha gyakorlattal rendelkező, kémiából doktorált tanár dolgozik velük. Átlagosan körülbelül 3500 forintba kerülnek az órák, de találhatsz 2500 és 6000 forintos órát is a helyszíntől és az oktató tapasztalatától függően. Az is emelheti az árat, ha nagyon specifikus dologra van szükséged. Ha szeretnéd a költségeid csökkenteni, válaszd a kiscsoportos órákat, ahol két-három másik tanulóval együtt osztoztok a tanár figyelmén, és az áron is.A tanulmányok sikeres elvégzése továbbra is az egyik legfontosabb dolog a szülők számára.  Ha megtehetik, szívesen fektetnek magánórákba annak érdekében, hogy gyermekeik felvételt nyerhessenek a legjobb mérnöki egyetemekre. De azt se felejtsd el, hogy a jó eredmények eléréséhez a legjobb oktatót kell kiválasztanod. Szerencsére, mi itt vagyunk, hogy segítsünk. Ha követed a Superprof útmutatóját, megtalálhatod a megoldást, hogy könnyedén vedd a kémia tanulás akadályait, és ezután örömmel járj órára.

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.