Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy valaki kutató lehessen. Hiszen akkor én magam sem lettem volna az.

Irene Joliot-Curie, francia Nobel-díjas atomfizikus és fizikokémikus

Sok okból vehetsz kémia magánórákat: hogy segítsenek behozni a kémia lemaradásodat, vagy felkészülni az érettségire vagy egyetemi vizsgákra. Mielőtt nekivágsz azonban több fontos dolgot is figyelembe kell venned, hogy elkerüljük az idő- és pénzpazarlást, és jó eredményeket érjünk el.

Elengedhetetlen, hogy mielőtt elkezdenéd, gondold át, milyen támogatásra van szükséged, milyen pontokon szeretnél fejlődni, de azt is, hogy mennyi az erre fordítandó kereted, és mennyi ideig akarsz magánórákat venni.

Legyél főiskolás vagy középiskolás, természettudományi kar hallgatója, vagy ha egyszerűen csak a kémiatudásod szeretnéd fejleszteni, meg kell határoznod az elvárásaidat, és ez a tanárválasztásra és a tanulási módszerre is vonatkozik.

A Superprof cikkéből most megtudhatod, hogyan találd meg az igényeinek leginkább megfelelő kémiaórát.

Tippek kémia magánórákhoz

A legjobb Kémia tanárok elérhetőek
Dávid
5
5 (9 vélemény)
Dávid
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
György
5
5 (3 vélemény)
György
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Orbán
5
5 (6 vélemény)
Orbán
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
János
5
5 (3 vélemény)
János
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ákos
5
5 (3 vélemény)
Ákos
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Diána
5
5 (1 vélemény)
Diána
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Petra
5
5 (1 vélemény)
Petra
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gréta
5
5 (2 vélemény)
Gréta
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Dávid
5
5 (9 vélemény)
Dávid
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
György
5
5 (3 vélemény)
György
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Orbán
5
5 (6 vélemény)
Orbán
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
János
5
5 (3 vélemény)
János
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ákos
5
5 (3 vélemény)
Ákos
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Diána
5
5 (1 vélemény)
Diána
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Petra
5
5 (1 vélemény)
Petra
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gréta
5
5 (2 vélemény)
Gréta
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Válaszd ki a tanulmányi szintednek legmegfelelőbb tanfolyamot

Felsőtagozatba és középiskolába kerülvén a tanulók különböző tantárgyakat fedeznek fel, és szembesülnek erőségeikkel és korlátaikkal. Egyesek könnyebbnek találják a nyelveket és az irodalmat, mások inkább a természettudományokat és a matematikát részesítik előnyben.

Bármilyen tantárgyról is legyen szó, az iskolai tanulmányai során kisebb-nagyobb hiányosságokkal fogsz találkozni, de ezeken könnyen átlendülhetsz, ha korrepetálásra jársz, vagy magántanárt fogadsz.

Mielőtt kémia magánórákat vennél, először meg kell fogalmaznod, miért van szüksége ezekre az órákra. Ehhez pedig át kell gondolnod a következőket:

• Hogy állsz kémiából? Mik a hiányosságaid?

• Szükséged van arra, hogy leporold a szervetlen vagy szerves kémia ismereteidet?

• Emeltszintű érettségire vagy egyetemi vizsgára készülsz?

Mindezek a kérdések elengedhetetlenek ahhoz, hogy segítsék a magántanárt abban, hogy jobban felkészülhessen az óráitokra, és ezáltal segítsen abban, hogy jobban elsajátítsd a kémiai képleteket és a matematikai számításokat. Ez remek módja annak, hogy elérd az elvárt sikereket. Fontos az is, hogy a tanárod ismerje a leghatékonyabb munkamódszereket, például az órán már elvégzett gyakorlatok áttekintését vagy a leckék intenzív ismétlését. Ezek az apró részletek a tanára számára is fontosak, hogy óráit a lehető legjobban személyre tudják szabni, és igazítani tudják a középiskolás vagy főiskolás kémiaórákhoz.

házi
Ismételd át az órai feladatokat a magántanároddal.

A hatékony fejlődés érdekében fontos feltárni a tanév során tapasztalt nehézségeket. Függetlenül attól, hogy felsős, középiskolás, vagy kémia szakos egyetemi hallgató vagy, a tanterv gyakran elég sűrű és nehéz a hallgató számára, különösen, ha közeledik az érettségi vagy az államvizsga. Ez a tantárgy valódi tudományos megértést, logikus érvelést, kritikus gondolkodást és elemzést, kreativitást és intenzív koncentrációt igényel, hogy megértsük a minket körülvevő univerzum alapjait. Ezért fontos komolyan venni a tanév során felmerülő nehézségeket, különösen olyan tantárgyaknál, mint a kémia vagy a fizika. Így aztán tudsz ezeken a területeken dolgozni, legyen szó a kémia tanterv egy fejezetéről, az elmélet megértéséről vagy egyszerűen a vizsgafelkészülés csínjáról-bínjáról.

A gyengepontjaid meghatározásával nagyobb esélyed van a tananyag megértésére és elsajátítására. A magántanár úgy alakítja ki a munkametódusát és tanítási technikáit, hogy segítsen neked a fejlődésben és ezáltal a kívánt eredmény elérésében. A nehézségek, amikkel a tanulók a tanév során szembesülhetnek minden diáknál eltérőek. A végzett tanárok által kínált korrepetálások és magánórák ezért legtöbbször a felsős vagy középiskolás kémia tanterven alapul, és olyan területeket ismételnek át, mint például:

• Szerves kémia

Szervetlen kémia

• Periódusos rendszer

• Egyenletek alkalmazása, atomok és elektronok ismerete

• Az anyagok szerkezete

• Kémiai kötések

Mennyibe kerülnek a kémia magánórák?

Hogyan válasszunk magántanárt?

Ma már rengeteg megoldás áll rendelkezésünkre, hogy magántanárt találjunk: online hirdetéseken keresztül az erre szánt weboldalakon, személyes ajánláson keresztül, vagy oktatást támogató szervezeteken keresztül.A megfelelő tanár kiválasztása a magánórák sikerének kulcsa. De milyen kritériumokra kell alapoznunk? Ellenőrizzük a jövendőbeli tanárunk iskolai végzettségét, szakmai tapasztalatát, elérhetőségét, a volt diákjaival elért eredményeket illetve az általa kínált tantervet.Az olyan online platformok, mint a Superprof, amik összekötik a szülőket és a diákokat a magánórákat kínáló kémiatanárokkal, továbbra is jó kezdőpontot jelentenek a magántanár kereséséhez. A rendszeres ismétlést és magyarázatokat biztosító tanárok professzionalizmusának, pedagógiai készségeknek és a kémia mélyreható ismeretének köszönhetően a diákok gyorsan és hatékonyan tanulhatnak. Az órát kínáló tanárok közt akadnak középiskolai tanárok, de olyanok is, akik egyetemen vagy főiskolán tanítanak vagy tanulnak. A tárgyi tudás mellett azonban legalább annyira fontos a tanítási készség és a türelem. Ezért a kémia puszta ismerete nem elég ahhoz, hogy valaki jó magántanár lehessen.A másik fontos szempont, amit figyelembe kell venned, az a diák és a tanár közötti jó kapcsolat, ami valódi segítséget nyújthat a nehézségekkel küzdő tanuló számára, és bizalmat ébreszthet benne. Egy jó pedagógus jobban megérti tanítványát, és segítheti tanulmányi sikerükben.

Hogy néz ki egy magán kémiaóra?

Becsüld meg a költségvetésed

A magánórák költségesek lehetnek, ezért nem árt ismerni néhány fogást, amivel megspórolhatsz némi pénzt.Lehet, hogy a magánórák megkövetelnek bizonyos anyagi ráfordítást, de nem szabad elfelejtenünk, hogy néha ezek a magánórák megmenthetik a diákok tanulmányait. Éppen ezért nagyon meg kell fontolnod, hogy kit választasz tanárként, hogy elkerüld a pénzveszteséget.

Különböző áron lehet tanárt találni, ez sokszor függ a szolgáltatás minőségétől és helyétől, különösen, ha olyan platformokat használsz, ahol átlagosan körülbelül 3000 forintba kerül óránként egy magánóra. Ha jól körülnézel, ezen az áron szenvedélyes, pedagógiai érzékkel rendelkező, türelmes és szigorú tanárokat találhatsz. A honlap szerkezetének köszönhetően böngészhetsz a tanárok profilja és a kémia területén szerzet tapasztalatai alapján. Tervezd meg az órák menetrendjét a saját igényeidnek megfelelően. Mielőtt betervezed a magánórákat, tudnod kell beosztani az idődet, és megtalálni az egyensúlyt a néha már amúgy is sűrű órarendedben. Az erőltetett menet nem feltétlenül hatékony a tanulás és a megértés szempontjából. A túl sok munka túl gyorsan az ellenkezőjét válthatja ki annak, amit szeretnénk.

Többféle magánóra felállás létezik, csak meg kell találnod a neked valót:

·       Egyéni órák hétköznap délutánonként, esténként vagy hétvégenként,

·       Intenzív tanfolyamok az iskolai szünetekben,

·       A magánórák a hét folyamán elosztva.

naptár
A magánórák legyenek rendszeresek, de ne túl sűrűek.

Mivel a kémia tananyag időnként nehéz és bonyolult, fontos, hogy a korrepetálás kapcsolódjon az iskolai órán tanultakhoz, hogy ne legyen kavarodás, és hogy át tudjátok beszélni a házi feladatot, és el tudjátok mélyíteni az órán átvett alapokat. Ennek köszönhetően a diák nem marad le, és nem veszik el a tömegben. A középiskolások magánórái ne haladják meg a heti 2 vagy 3 magánórát. Ha ennél sűrűbben vagy gyakrabban találkoztok a tanároddal, túlterhelheted magad, és nem tudod majd megfelelően követni az órákat. Jobb elosztani az erőfeszítéseket és hosszú távon gyakran, de kevesebbet tanulni, mint intenzíven koncentrálni rövid időn át. Sok mindenen múlik, hogy melyik kémia magánórát választod. Nem szabad szem elől tévesztenünk a magánórák alapvető célját, ami a kémia tananyag megértése, a jó tanulmányi eredmények és a vizsgák sikerrel vétele. De ahhoz, hogy ezt az eredményt elérd, természetesen jól kell megválasztanod a magántanárod, és valódi segítséget kell kapnod képzett és profi tanároktól, akik jó pedagógiai érzékkel rendelkeznek, és alig várják, hogy megosszák veled a tudásuk.

Milyen kémiaóra fajták léteznek?

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.