london

Az angol nyelvtan alapjai: útmutató

Minden egy helyen – angol nyelvtani összefoglaló Egyedül a nyelvekben jelent értéket már a laikusság is. Hibákkal teli mondatok is építhetik a jóakarat hídját ember és ember között. Lomb Kató Az idegen nyelv elsajátítása soha nem könnyű gyakorlat: akár egy egyszerű baráti csevegés is kihívás lehet sok olyan diák számára, akik nem tudják, hogyan boldoguljanak […]

2023.01.279 perc olvasás

brit zászlók

Beszédkészség fejlesztése angol nyelven

Angoltanulás: beszédkészség-fejlesztési tippek kezdőknek! Sosem érthetsz meg egy nyelvet, amíg nem értesz legalább kettőt. Geoffrey Willans, angol író és újságíró Az Eurostat adatai szerint a 25-64 év közötti magyarok mindössze 42.2 százaléka beszél bármilyen idegen nyelven. A többi európai országhoz képest ez az eredmény nem túl jó, a svédek 96.6 százaléka tud legalább egy idegennyelten […]

2022.11.246 perc olvasás

angol tea szünet

Minden, amit az angol tanulásról tudni akartál

Leghatékonyabb angol tanulás: tuti tippek Ha elkezdesz egy új nyelvet tanulni, rögtön többet szeretnél megtudni a kultúráról, a hagyományairól, a lakosságáról... A nyelvtanulás manapság egész fiatal korban kezdődik. Már az általános iskolában megismerkedünk néhány szóval: egy, kettő, három, helló, viszlát... Ez a kis szókincs egész életünkben követni fog minket! De előfordul, hogy egy diáknak nincs […]

2022.10.2410 perc olvasás

angoltanulás

Angoltanulás: mikor a legideálisabb?

Mikor tanulj angolul és mennyi időbe telik? Mindenki mindig azzal jön, hogy mennyire fontos megtanulni angolul, a munka és a magánélet szempontjából is. Néha azzal a gondolattal ébredsz reggelente, hogy “angolul akarok tanulni”? Ehhez azonban egészen érthető okokból nehéz motivációt találni: nem tudod, mennyi időbe fog telni és azt sem, hogyan is vágj bele. Ha […]

2022.07.268 perc olvasás

Szeretnél megtanulni angolul?

Angol tanáraink hasznos tanácsokkal látnak el Shakespeare nyelvének megtanulásához.

Lehetsz teljesen kezdő, fejlesztheted tudásod vagy vizsgára készülsz, nálunk mindenképp találsz segítséget.

A Superprof az angoltanárok referenciája, világszerte több ezer angol anyanyelvű bízik bennünk.

Ha szeretnél megtanulni angolul, nézz körül a profilok között és válaszd ki a neked megfelelőt.

Rajtad a sor!

angol útmutató

Néhány tanács angol tanuláshoz

Hogyan tanulj meg Shakespeare nyelvén?  Az angolok a legjobb közönség a világon: mindig tapsolnak. Még akkor is, ha jól játszol. Arthur Rubinstein, zongorista (1887-1982) Az angolórák általános iskolától kezdve kötelezőek első vagy később második idegen nyelvként. Az elmúlt évtizedben megemelkedett az angolul tanulók száma. 2010-ben 359 032 általános iskolás diák tanult angolul és 157 365 […]

2022.05.3110 perc olvasás

Hogyan lehet gyorsan megtanulni angolul?

Az angol nyelv oktatása a középiskolától kötelező, de sok olyan diák van, akinek a szintje megreked egy helyen.

Az iskolai angol nyelv nem mindig teszi lehetővé a kielégítő szint elérését, különösen szóban. A magyarok sajnos nem helyezik magukat a rangsor élére, ha idegen nyelvek tanulásáról van szó.

Az angol nyelvtudás fejlesztése sok ember számára kihívást jelent.

Azonban bármely életkorban el lehet kezdeni és meg lehet tanulni angolul beszélni. Az angol magánleckéknek és a rendszeres személyes munkának köszönhetően rekordidő alatt lehet nyelvet tanulni és tökéletesíteni Shakespeare nyelvének gyakorlását.

Mi a legjobb módja annak, hogy angolul fejlődj?

A részvétel. Gyakorold napi szinten az angol nyelvet, koncentrálj és tanulj meg új szavakat, nézz meg egy angol vagy amerikai filmet eredeti verziójában, hallgass zenét, olvass angolul… Ellentétben azzal, amit gondolnánk, angolul tanulni nagyon szórakoztató oldalai is vannak. Nem csak az angol nyelvtani gyakorlatokról és a bemagolandó rendhagyó igékről van szó.

Sikeresen angolból

Céljaid eléréséhez és folyékony angol nyelv beszéléséhez (vagy akár kétnyelvűvé válásához angolul) valódi előnyt jelent, ha angolórákat vesz magántanárral. Igazi nyelvi edző, elkíséri és útmutatást ad a fejlődéshez. Értékes segítség az angol nyelv alapjainak elsajátításához és tudásának elmélyítéséhez.

Ezen kívül számos eszköz létezik a nyelvtudás fejlesztésére: kézikönyvek, szótárak, angol játékok, nyelvtanuló mobilalkalmazások, weboldalak az angol nyelv egyszerű megtanulásához… Ne habozz változatossá tenni a tananyagokat, hogy megismertesd a füleddel ezt az új nyelvet, amely a szóbeli szövegértésen, az írásbeli szövegértésen, a szóbeli kifejezésen és az írásbeli kifejezésen dolgozik. Ezenkívül gazdagítanod kell angol szókincsed is, ismerned kell a mindennapi élet szavait, meg kell tanulnod néhány kifejezést, hogy boldogulj, és elkezdj angolul kommunikálni.

 

 

 

 

És ha van rá lehetőséged, repülj el Londonba vagy bármely angol nyelvű országba a teljes elmélyüléshez egy nyelvi kiránduláson. A külföldre utazni, hogy gyorsan haladjunk angolul, bevált módszer. Jó megoldás az akcentussal, az intonációval és a hangok jobb kiejtésével kapcsolatos munkára. Már az elején választanod kell tehát, hogy a brit angolt vagy az amerikai angolt szeretnéd elsajátítani.

Angol magánóra a szintednek megfelelően

Kezdő, középhaladó, haladó vagy tapasztalt… Az angol nyelvtudásodtól függően olyan tanárt kell találnod, akinek a képességei megfelelnek az igényeidnek.

Üzleti angol professzionális projekt kidolgozásához?

Angol beszélgetés óra? Intenzív angol tanfolyam?

Felfrissítés?

Felkészülés a vizsgákra?… Mielőtt elkezdenél angolul tanulni, tájékozódj, mik az igényeid.

Arról álmodozol, hogy anyanyelvivel tanulj angolul, és megragadnád a lehetőséget, hogy jobban megismerd az angol kultúrát egy jövőbeli külföldi utazása során?

Szeretnéd, ha egy angol anyanyelvű angolul tanítaná gyermeked?

Szeretnél folyékonyan beszélni angolul?

A Superprof oldalon több angoltanári profilt is találhatsz.

Rajtad múlik, hogy meghatározd a kritériumokat, hogy megtaláld a neked megfelelő tanárt.

Egyéni magánórák, csoportos leckék, kiscsoportos leckék, beszélgetések, kezdőknek, professzionális angol órák… Választhatsz szinted és céljaid szerint is.