Ahhoz, hogy profi táncossá válj, szükséged lesz egy jó nagy adag motivációra!

Olvasgass híres szerzőktől vagy elismert táncosoktól származó idézeteket, hiszen ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy felfedezd a tánc változását az évek során, valamint a kultúrákon átívelő hatást is.

Mindenki tudja: a motiváció és a kemény munka a siker kulcsa minden művészeti ágban, sőt az élet minden területén úgy általában. Miért ne motiválnád magad olyan kifejezésekkel, amelyek kiemelik a tánc előnyeit?

A legjobb Tánc tanárok elérhetőek
Jusztina
5
5 (5 vélemény)
Jusztina
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Hanna napsugár
Hanna napsugár
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
Nikolett
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Sándor
Sándor
8500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Jusztina
5
5 (5 vélemény)
Jusztina
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Hanna napsugár
Hanna napsugár
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
Nikolett
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Sándor
Sándor
8500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Fedezd fel a legjobb idézetek válogatását!

 • Táncolj úgy, mintha senki nem nézne. Szeress úgy, mintha soha nem sérültél volna. Dolgozz úgy, mintha nem lenne szükséged pénzre. Élj úgy, mintha a Paradicsomban élnél. — William W. Purkey

William W. Purkey sokat tud a motivációról! Ez az amerikai szerző az önbizalomra specializálódott, amely kulcsfontosságú tényező az izmok ellazításában, és segít a testedet a zene ritmusára bízni. Táncolj, szeress, énekelj és élj: íme néhány tipp, amit követned kell, ha az előadóművészeten keresztül szeretnéd elérni a boldogságot!

 • És legyen elveszett minden olyan napunk, amelyen legalább egyszer nem táncoltunk. — Nietzsche

Úgy tűnt, ez a nagy német filozófus mértéktelenül rajongott a táncművészetért. Nietzsche kiemeli, hogy egy táncrajongónak minden nap gyakorolnia kell művészetét. Ahhoz, hogy kezdő vagy középszintről haladó szintre léphess, ne felejts el gyakorolni naponta néhány tánclépést!

utcán táncoló fiú
Ha úgy érzed, bárhol és bármikor táncra perdülhetsz.
 • Szinte senki nem táncol józanul, kivéve, ha őrültek. — H. P. Lovecraft

Mi lenne a tánc egy kis őrület nélkül? A fantasztikus irodalom emblematikus alakja, Lovecraft a táncot a belső őrültségének kifejezésére ajánlotta. A tánc lényege, hogy megszabadulj a láncaidtól! Az elengedéssel a táncos hallgatók fejleszthetik zenei improvizációjukat, és akár saját koreográfiai sorozatot is létrehozhatnak.

 • A tánc a lélek rejtett nyelve. — Martha Graham

Észrevetted már a különbséget egy táncos személyisége és színpadi viselkedése között? Sok koreográfus számára a tánc valódi eszköz arra, hogy feltárja személyiségét a félénkségen és a szorongáson túl. Készülj fel arra, hogy fel sem ismered majd magad, ha egyszer elengeded a táncparketten!

 • A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt váltak naggyá. — Martha Graham

Félénkség: itt van egy jellemvonás, ami sok honfitársunkat megakadályoz abban, hogy táncolni kezdjen! A kezdő órákon egy tánciskolában vagy táncegyesületben senki sem fog elítélni: a cél az, hogy elég önbizalommal rendelkezz ahhoz, hogy nagyszerű táncossá válj. A csoportos órák előrehaladtával a tanuló szabadjára engedi magát, és végre felfedi valódi belső tehetségét!

 • A táncosok Isten sportolói. — Albert Einstein

Ha a jelenkor egyik legnagyobb gondolkodója ezt mondja, annak igaznak kell lennie! Egyszerre művészet és sport, a tánc eredetiségével és különcségével intrikál. Einstein szerint ez a kettős státusz szinte isteni tevékenységgé tenné a táncot: találd meg a helyed a táncosok panteonjában!

 • Tánc és zene: első látásra elválaszthatatlanok egymástól. — Molière

Amellett, hogy a színház ismerője volt, Jean-Baptiste Pocquelin, avagy Molière különösen nagyra értékelte a táncművészetet. A francia kultúra e jeles alakja még a vígjáték-balett műfaját is feltalálta a király nagy örömére. Mivel a tánc és a zene szorosan összefügg, Molière a kor legnagyobb zenészeivel kísérte el magát, mint például Lully. Szóval miért nem tanulsz meg táncolni a kedvenc zenéidre?

 • Olvassunk és táncoljunk: ez a két szórakozás soha nem árthat a világnak. — Voltaire

Íme egy nagyon ironikus idézet, tudván, hogy az irodalom és a tánc, az egyik és a másik is, egy időben erős cenzúrát szenvedett el a francia királyságtól. Ma a kezdő táncosok teljes szabadságban gyakorolhatják ezt a művészetet: érezd jól magad a magánórák barátságos légkörének köszönhetően!

táncoló férfi
A tánc hatékonyan elősegítheti a jó egészséget, csökkenti a stresszt és sok más pozitív előnnyel jár.
 • Amikor táncolok nem tudok ítélkezni, nem tudok gyűlölni, nem tudom magamat az élettől elkülönültnek tekinteni. Csak vidám és teljes tudok lenni. — Hans Bor

Tánc és boldogság: ugyanaz? Egy 2014-es ausztrál felmérés szerint a táncosok jóléti indexét 77-re, míg a nem táncosoké 74-re értékelték. A táncosok tehát boldogabbak társaiknál, különösen az egészséges életmódnak és a rengeteg mozgásnak köszönhetően. A tánc egy felszabadító tevékenység. Most már tudod a boldogság receptjét: hát táncolj! 

 • A tánc egy vízszintes vágy merőleges kifejezése. — George Bernard Shaw

El sem tudok képzelni érzékibb tevékenységet a táncnál és a balettnél! Az egyéni táncban, de különösen a páros táncban a résztvevők újra felfedezhetik érzékiségüket és erősíthetik testüket, miközben a zeneiségüket is fejlesztik. Bizonyos típusú táncok, mint például a latin táncok (salsa, argentin tangó, mambo, merengue, rumba stb.), különösen ajánlottak, ha közelebb szeretnél kerülni a táncpartneredhez. Hűha…

 • Mindenhol lehet táncolni és pont ez a szép benne. — Hervé Koubi

A táncolás előnye? Nemcsak stúdióban, de akár otthon, klubban, diszkóban, vagy akár egy falusi mulatság során is jól jöhet. A táncnak kevés korlátja van: általános szabály, hogy nem kötelező több tucat sporteszköz a mozdulatokhoz. Egyes táncstílusokhoz, például a társastánchoz (lassú keringő, bécsi keringő, polka, jig stb.) csak egy jó cipőre van szükség. Tedd az életedet örökös koreográfiává! 

 • Tánc közben az lehetsz, ami csak lenni akarsz abban a pillanatban. — Dirty dancing

Ki ne ismerné a “Baby-t senki nem ültetheti a sarokba!” idézetet… A film azonban tele van jobbnál jobb táncos utalásokkal és idézetekkel, mint például az említett mondat, ami a egyik személyes kedvencem. A tánc felszabadít és boldoggá tesz, miközben ráadásul még sportolsz is! 

 • Bármilyen tánc során, amelynek örömmel átadjuk magunkat, agyunk elveszti a kontrollt, és testünket a szívünk irányítja tovább. — Paulo Coelho

Ha te is azok közé tartozol, aki túl sokat agyal, és a végére már azon is idegeskedsz, hogy már megint idegeskedsz… Nos akkor a tánc neked való. A lépések szabályos-ritmikus egymásutánnak köszönhetően ki tudod kapcsolni az agyadat, amikor pedig a tested már emlékszik a koreográfiára magától is, szíved-lelked beleadva megmutathatsz egy olyan részt is önmagadból, akit eddig lehet, hogy még senki sem látott.

 • A tánc az intelligens kommunkáció egyik legtökéletesebb formája. — Paulo Coelho

A táncrajongók megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy művészetükön keresztül felfedjék magukat! Sok pszichológus azt állítja, hogy a testnek megvan a maga intelligenciája, amely tükrözi a táncos valódi személyiségét. A tánc tehát lehetővé teszi az üzenet közvetítését és az olyan érzések kifejezését, mint az öröm, a harag vagy a frusztráció. Ha nem tudod elmondani, fejezd ki zenében!

 • Tánc közben pihenj, mert nincs szánalmasabb látvány, mint egy kiizzadt arcú és kócos hajú leány, ki elfeledve mindent, csupán a tánc szenvedélyének hódol. — Radnay Edna

A Radnay Edna álnéven író Király Kálmán bizony egy érdekes aspektusát emeli ki a táncnak és valahol kicsit ellentmond Coelhonak. Fontos, hogy átadd magat a zenének, viszont ha egy táncos-zenés produkció része vagy, bizony nem árt még inkább odafigyelned a mozdulatokra, hogy mások számára is élvezhetető legyen a táncod.

naplementés tánc
A tánc megnyugtat egy fárasztó nap után, és feltölt energiával. Kitisztítja az elmét, és természetes energialöketet ad.
 • Tánc közben sok minden kiderül a partnerünkről: a finomsága vagy éppen az erőszakossága, az érzékisége, az ösztöne, a hallása. A mozgásában benne van az egész habitusa. — Schell Judit

Avagy táncolva ismerszik meg az ember. A táncpartnered mozgását megfigyelve messzemenő (és gyakran helyes!) következtetést vonhatsz le a személyiségével kapcsolatban is. A tánctéren figyelmes, gyengéd, kedves partner általában a “való életben” is hasonlóképp viselkedik. Ha pedig valaki a táncparketten sem adja meg a neked járó tiszteletet, attól előfordulhat, hogy hasonló bánásmódban részesülnél más szituációkban is.

 • Ki mondja meg mit látok; a táncost vagy a táncot? — William Butler Yeats

Ez a filozofikus kérdés a koreográfus személyét és szerepét is vizsgálja, hiszen nemcsak azé a tánc, aki előadja, hanem azé is, aki megalkotta azt. A koreográfus megálmodja a mozdulatsort, tökéletesítgeti, javítgatja, a táncos pedig a végsőkig gyakorolva színpadra viszi a legjobbnak ítélt verziót. Amikor egy táncost figyelsz, valószínűleg több ember munkáját élvezed a mozgásában.

 • A tánc először robot, azután idomítás, és csak végül öröm. — Eleanor Powell

Mint azt az előbb mondtam, a tested meg tudja tanulni a mozdulatsort. A táncos első néhány megmozdulása valószínűleg katasztrófa ugyanúgy, ahogy a kezdő hegedűs is aggódik, nehogy kitörjön az ablak üvege… De hamar bele lehet jönni és a első, robotikus mozdulatokat felváltják majd az egyre érzelmesebb, már-már az önkifejezés határát súroló előadások, hogy utána profi táncosként perdülhess a parkettára. 

 • Tánc közben varázslat vesz körül. Minden összeáll. A világot pedig harmónia uralja. És egyetlen tökéletes pillanatig minden porcikáddal azt érzed, hogy élsz. De ahhoz, hogy táncosként megélj, olyan dolgokon kell keresztül menned, amik már nem tűnnek annyira varázslatosnak. — Step Up 5
A legjobb Tánc tanárok elérhetőek
Jusztina
5
5 (5 vélemény)
Jusztina
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Hanna napsugár
Hanna napsugár
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
Nikolett
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Sándor
Sándor
8500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Jusztina
5
5 (5 vélemény)
Jusztina
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Hanna napsugár
Hanna napsugár
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
Nikolett
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Sándor
Sándor
8500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!
>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Nati

Rajongó típusú párizsi egyetemista vagyok, leendő csokiboltos, nyelvész, műfordító, zeneszerző, meg persze szépségkirálynő, hogy én is kívánhassak világbékét.