A nyelvtanulás manapság a szakmai és társadalmi integráció egyik fő feltétele: nem csak könnyed társalgásba bonyolódhatsz, és megértetheted magad másokkal, de nagyon kapós lehetsz a globalizálódott munkaerőpiacon.

Ma már nem elég csak a saját anyanyelveden beszélni: 1,5 milliárd angol, 1,1 milliárd kínai, 570 millió spanyol, 540 millió arab beszélő van a világon. A megfelelő idegen nyelvek ismerete lehetővé teszi, hogy a világ lakosságának több mint felével kommunikálj.

De a nagy kérdés: el lehet sajátítani az angol nyelvet és nyelvtant néhány hét alatt?

A segítségünkkkel ez sem lehetetlen! Íme néhány olyan technika és motiváció, ami lehetővé teszi, hogy hatékonyabban tanulj angolul.

szótár
A koncentráció és szótanulás a siker kulcsa.
A legjobb Angol nyelv tanárok elérhetőek
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
4500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
4500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Angol tanulás: léteznek általános nyelvtanulási szabályok?

Először is, vannak-e általános szabályok, amiket ismerned kell a nyelv gyors nyelvtanulásához? Hogyan használjuk a kognitív kutatást és az idegtudományt a leghatékonyabb módszer megtalálásához? Meg lehet tanulni spanyolul, olaszul, portugálul vagy bármilyen idegen nyelvet három hónap alatt?

Inspirálódjunk Jules Verne híres regényéből: körbe járhatod az angol nyelvet 80 nap alatt? Mindenekelőtt ismerjük meg a modern nyelvtanulás egyik fő törvényét: a hatások körülbelül 80%-a az okok 20%-ának a következménye. Vilfredo Pareto (1848-1923) olasz szociológus a 19. század végén megfigyelte, hogy a világ vagyonának 80%-a a lakosság 20%-nak birtokában volt. Ez a törvény sok más helyzetre vonatkozik. Például a bűncselekmények 80%-át a bűnözők 20%-a követi el. Ez a nyelvtanulásra vonatkoztatva azt jelenti, hogy egy nyelv szókincsének pusztán 20%-ának megtanulásával a mondatok 80%-át megértheted.Az Oxford English Dictionary szerint több mint 200 000 szó van az angol nyelvben.

Az angol szókincs 20%-ának megtanulása azonban 40 000 szó megtanulását jelentené, ami egyszerűen rengeteg! Szerencsére a minden napokban használt nyelv ennél jóval kevesebb szót használ, és könnyen elkészítheted a leggyakrabban előforduló szavak listáját, és egy kis erőfeszítéssel megtanulhatod a leggyakoribb szavak 80%-át! Ez az általános szabály jó hír minden külföldi nyelvtanfolyamra készülő tanuló számára: ha Angliába mentél nyelvtanfolyamra, vagy Ausztráliában esetleg egy másik angol nyelvű országban kirándulsz, könnyed elsajátítod a mindennapi szavakat.

Például nagyon hasznos megtanulnod, hogyan kell hotelszobát foglalni, útbaigazítást kérni, bemutatkozni stb. Hasonlóképpen, gyorsan elsajátíthatod az alapvető nyelvtani szabályokat: a leggyakoribb igéket, a ragozást - jelen, múlt, Present Perfect, Past Perfect és így tovább...Ne feledd, hogy a nehézségek gyakran áthidalhatók: ha a szókincsedből hiányzik egy szó a mondat befejezéséhez, mindig megpróbálhatod körülírni a mondandódat. El kell ismernük, hogy az angol nyelv meglehetősen lényegretörő és pontos.Ha például nem tudod pontosan, hogy mondjuk azt, hogy: „külföldi angolnyelvű országokat szeretnék meglátogatni, hogy fejlesszem az angol nyelvtudásom”, többféleképp is kifejezheted ugyanazt a gondolatot.

  • I would like to travel to English speaking countries to improve my English,
  • I want to travel to English countries to get better in english,
  • I wish I could travel to foreign countries to increase my English skills.

Megnyugtatásul: amíg az angolul beszélők értik, amit mondasz, nem fognak kijavítani a kiejtésedet vagy a hangsúlyozásodat.

Az időközönti ismétlési rendszer elősegíti a gyorsabb és hatékonyabb memorizálást

A memorizálás az egyik legfontosabb eszközünk az idegen nyelv tanulásában. Nem mindenki agya olyan, mint a szivacs, hogy rögtön felszívja az összes információt. A kognitív hajlamok és képességek megoszlása is ​​nagyon változó. De ne aggódj, nem kell okosabbnak kell lenned másoknál ahhoz, hogy megtanulj egy második nyelvet De bizonyított tény, hogy néhány tanulónak több időre van szüksége, hogy folyékonyan beszéljen, elsajátítsa a szókincset, vagy egyszerűen csak megismerje a szokatlan hangok kiejtését. Ezért erősen ajánljuk a memóriád stimulálását tudományosan bizonyított technikákkal, például az időközönkénti ismétléssel.

Az időközönkénti ismétlés a gyors memorizálás egyik alapvető technikája. Nagyon hasznos a szókincs rekordidő alatti elsajátításához. Az angol Spaced Repetition System (SRS) tanulási technikája rendszeres időközönkénti ismétléseken alapul. Az elsõ időközönkénti ismétléssel foglalkozó munkák a 19. századból származnak.

H. Ebbinghaus német pszichológus véletlenszerűen összeállított egy szótaglistát (daus, gim, dor, ke4k stb), és egy éven keresztül minden nap memorizálta őket. Az év során aprólékosan feljegyzezte az alkalmazott tanulási módszereket és a haladását. Eredményeinek ellenőrzésére 3 évvel később újra elkezdte a kísérletetTapasztalata lehetővé tette a felejtési görbének (ismétlés nélkül az agyunk néhány nap alatt képes mindent elfelejteni) és az ismétlési távolság meghatározását. Szállj szembe a felejtési görbével! A felejtési görbe, amit Ebbinghaus fedezett fel, azt a sebességet képviseli, amivel elfelejtjük a tanult információkat. Agyunk folyamatosan elfelejti azokat az információkat, amiket nem jól tanult meg, vagy amiket nem tart lényegesnek. A tanulás megkezdéséhez összpontosíts az angol szókincsre. De tudtad, hogy miután megtanulta az összes szót a napi szókincs listádon, néhány órával később elfelejted az információ nagy részét? Néhány nap múlva pedig az egészet, ha nem ismételsz? Nyilvánvalóan arra törekszünk, hogy minél kevesebbet felejtsünk el a tanultakból. Ehhez a német pszichológus a rendszeres időközönkénti ismétlést javasolja. Ez a technika kordában tartja a felejtést, és az agyunk megérti, hogy ezt az új tudást fontos és emlékezni kell rá.

Fedezd fel a 7 okot, amiért érdemes idegen nyelvet tanulni...

szókártyák
Készíts szótanuló kártyákat!

Leitner kártyái

Sebastian Leitner osztrák újságíró-író a tanulásról írt tanulmányokat. Memorizálási rendszere memóriakártyák használatán alapul. Ez a technika ideális nyelvtanuláshoz. Használj kis indexkártyákra, az egyik oldalára írd a magyar szót, a másikra az angolt.A fordítás lehetővé teszi, hogy gyorsan megtanulj angol szavakat és kifejezéseket, így gazdagíthatod a szókincsed. A Leitner rendszerben a kártyákat 3 vagy 5 különböző dobozba kell elhelyezned, attól függően, mennyire ismered őket.Az első ismeretlen szavakat tartalmaz, az utolsó pedig azokat, amelyeket már ismer.Az Ebbinghaus időközönkénti ismétlési módszerének elvei szerint az első doboz tartalmát nagyon gyakran kell ismételned, a másodikat valamivel ritkábban, és így tovább.

Ha megjegyeztél egy kártyát az 1. dobozból, helyezd a 2. dobozba, és így tovább. A célod: az összes kártyának az utolsó dobozban kell landolnia.Manapság sokkal egyszerűbb dolgod van az időközönkénti ismétlési módszerrel, hiszen rengeteg program és applikáció áll a rendelkezésedre. Ezek pontosan meghatározzák az ismétlési intervallumokat. A memóriakártyák készítése nagyon fárasztó és időigényes munka, de szerencsére ebben is a segítségedre lehet a modern technika. Több szoftver is szóba jöhet, mint például a SuperMemo.

Paul Pimsleur amerikai nyelvész egy sokkal egyszerűbb ismétlési skálát hozott létre, ami segít gyorsan megtanulni az angol nyelvet:

• 5 másodperc,

• 25 másodperc,

•2 perc,

• 10 perc,

•1 óra,

•5 óra,

•1 nap,

•5 nap,

• 25 nap,

•4 hónap,

•2 év.

Ezután csak rajtad múlik, hogy az ismétlési időskálát a megtudandó információ mennyiségéhez igazíts.

Az asszociációs technika a nyelv gyorsabb megtanulásához

Az asszociáció erejével fejlesztheted az angol nyelvtudásod.Tanuld logikus csoportokban a szavakat. Készíts például képeket: horse (ló), rider (lovas), riding (lovaglás)Ezt nevezzük elemek asszociációjának. Egy fő információból kiindulva (itt a ló példáját használjuk) sok más elemet is a témához kapcsolhatunk. Az emberi agy elsősorban asszociációk révén működik. A logikus információkat összekapcsolja.

2 típusú gondolattársítás létezik:

1. Az első a vizuális asszociáció. Elménk jobban megjegyzi a dolgokat, ha az információt valami konkrét dologhoz társítja. Egy vizuális megoldást használva az agynak közvetített üzenet egyszerűbb és tartalmasabb, így gyorsabban is megjegyzi. Ezt az asszociációs technikát nagyon gyakran használják kisgyermekek tanításában, játékos és oktató mivolta miatt.

2. A második az érzékszervi asszociáció. Bármilyen furcsának is tűnik, minél jobban stimulálod az érzékszerveit az információk memorizálása során, annál valószínűbb, hogy hosszú távon megőrzöd azokat. Zenehallgatás, illatok, anyag érintése… Mindezek a műveletek emlékeztethetnek valamire.Mindenkivel előfordult már, hogy egy illat emlékeztette valamire?Ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhasd ezt az asszociációt például az angolórákon, használj egy kis parfümöt, vagy tegyél be olyan háttérzenét, amihez még nem kapcsolódik semmilyen emlék. Ha ezek az ingerek később újra aktiválódnak, az agyad előhozza az ezekkel az érzésekkel kapcsolatos információkat.

Egy kis extra: enyhén permetezd a párnádra az ismétlések során használt parfümöt. Ez elősegíti az információk öntudatlan újrafeldolgozását alvás közben, és növeli a memorizálás esélyét. A szaglás által szerzett információ sokkal gyorsabban eljut az agyba, mint bármely más érzékszervi jelzésen keresztül.
Fedezd fel 5 tippünket az idegen nyelv tanulásához...

A „massive input” fogalma a gyorsabb angol tanuláshoz

A „massive input” vagy „a masszív bevitel” technikája egy olyan koncepció, ami azt szorgalmazza, hogy a tanuló minél nagyobb mennyiségben találkozzon a tanult nyelvvel, ez sokszor az adott nyelvben való teljes elmélyülést jelenti. Ennek a technikának a célja, hogy minden erőddel a nyelv gyakorlására összpontosítsa. Az angoltanulás általában szókincslistán, rendhagyó igéken, angol nyelvtani szabályokon át történik, és ezek többségét fejből kell megtanulni.Nem túl motiváló, igaz?Ha nincs lehetőséged nyelvi kiutazni egy angol nyelvű országba, otthon is gyakorolhatsz.

Találd meg a neked megfelelő módszert:

·       Nézz angolul tévét,

·       Olvass angolul könyveket és újságokat

·       Hallgasd a kedvenc dalaidat

·       Állítsd a telefonodat angolra

Ha aktívabban szeretnék gyakorolni, keress angol levelező partnert vagy egy magán angol tanárt.

A legjobb Angol nyelv tanárok elérhetőek
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
4500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nándor zsolt
5
5 (9 vélemény)
Nándor zsolt
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lida
5
5 (5 vélemény)
Lida
4500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

3 hónap alatt megtanulni angolul: álom vagy valóság?

Sajnos nincs csodarecept az angol vagy más idegennyelv megtanulására. Valóban meg lehet tanulni egy nyelvet egy szemeszter alatt? Annyit mondhatunk, hogy ha kétnyelvű nem is válsz, egy jó szintet biztosan elérhetsz 3 hónap alatt, ha időt és energiát áldozol rá. Különösen, ha lehetőséged van arra, hogy az adott országba utazz.Óvakodj azonban az interneten bővelkedő csábító ajánlatoktól, amelyek azt ígérik, hogy „ingyen tanulhatsz angolul, ingyenes online angol leckéket, ingyenes angol tanfolyamot vehetsz, 3 nap alatt megtanulhatsz angolul stb.” Ez túl szép, hogy igaz legyen.

Azt se feledd, hogy nem vagyunk egyformák a tanulás terén, még akkor sem, ha a korábban említett tanácsainkat szó szerint betartjuk, elménk memorizálási képessége egyáltalán nem egyforma. A „masszív bevitel” továbbra is kiváló módszer egy idegen nyelv gyors elsajátítására. Ha az elsajátítani kívánt nyelvben minden nap megmerítkezel, biztosan gyorsan fejlődsz.A cél a lehető legtöbb gyakorlás (Vegyél angol órákat a Superproffal).

Emlékezz arra is, hogy angolul elég nagyjából 1000 szót ismerned ahhoz, hogy egy angol anyanyelvűvel beszélgetni tudj. Ezzel az 1000 szóval senki sem mondhatja magát a többnyelvűség szakértőjének, de ennek ellenére könnyen elboldogulunk egy angol nyelvű országban. Ezután fokozatosan bővül a szókincs, ami elvezethet az üzleti és szakmai angolhoz.

Fedezd fel a 7 leghasznosabb nyelvet, amelyet megtanulhatsz...

Utazz külföldre, hogy gyorsan megtanuljon angolul

Mi lehet jobb módja a nyelvtanulásnak, mint külföldre utazni? Tanulj angolul a helyszínen, és gyere haza gyakorlott beszélőként! Ausztrália, egy álomország, ahol hihetetlen dolgokat láthatsz, miközben angolul tanulsz! Gyakran mondják, hogy a legjobb módja annak, hogy megtanuljunk egy nyelvet az, ha abba az országba megyünk, ahol beszélik.

Ha anyagi kereteid engedik, látogass meg angol nyelvű országokat, mint Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Egyesült Államok, Dél-Afrika, India, stb.A három hónapos angoltanulási módszerek közül nyilván a külföldi tartózkodás vagy nyelvtanfolyam az egyik leghatékonyabb. Számos eszköz áll rendelkezésedre, hogy 90 nap alatt megtanuljon angolul:

• Vegyél részt külföldön angol nyelvtanfolyamon,

• Keress angolul beszélő levelezőpartnert,

• Önkénteskedj külföldön,

• Járj nyelvtanfolyamra.

repülőgép utazás
Az utazás a tanulás legkellemesebb módja.

Merülj el a nyelvben, hogy jó kiejtési szokásokat alakíts ki, hogy megtanuld a mindennapokban használt kifejezéseket, átismételd a rendhagyó és legszélesebb körben használt igéket. Egy interkulturális környezetben és egy nyelvben elmerülve biztosan megtanuslz pár kifejezést, amik lehetővé teszik, hogy helyi barátokat szerezz, és kommunikálj velük!

„Amikor 2012-ben Ausztráliába érkeztem, a rövid, egyszerű mondatok is alig mentek. Hostelekben szálltam meg - ahol sok különböző nemzetiségű utazóval találkoztam -, és rengeteg helyen dolgoztam ausztrálokkal és újzélandiakkal együtt, így gyorsan megtanultam a nyelvet.A szóbeli kifejezésem gyorsan javult, nem beszélve a hallott szövegértésemről! Legalább két hónapba telt, mire megértettem az ausztrál angolt. Aztán három hónap után már egyszerű beszélgetést folytattam külföldi utazókkal.”

Ehhez azonban egy másik szabályt is be kell tartanod: kerüld a magyarul beszélőket, mert túl nagy lenne a kísértés, hogy az anyanyelvedet használd. Koncentrálj inkább arra, hogy új, anyanyelvű kapcsolatokat alakíts ki.

Tanulj gyorsan angolul: a „Language Hacking” módszerrel

Íme a legújabb autodidakta nyelvoktató eszköz, aminek segítségével megtanulhatsz angolul:  az úgynevezett „nyelvhackelés” módszer.Ez a megközelítés egy amerikai Youtubertől, Chris Lonsdale-től származik, aki a TEDx-en elmagyarázza, hogyan lehet hat hónap alatt megtanulni mandarin kínaiul.Nem csak megtanultam angolul, méghozzá ingyen, de beszélni is nagyon gyorsan megtanultam! Mivel az angol nyelv elviekben könnyebben megtanulható egy európainak, mint a kínai - ugyanaz a latin ábécé, az angol nyelv körül vesz minket a dalokban, filmekben, satöbbi -, a Fast n' Fluent blog úgy saccolja, hogy mindössze három hónap alatt meg lehet tanulni angolul. E megközelítés szerint egy új nyelv megtanulásához mindössze három alapvető elem elsajátítása szükséges: a kiejtés, a szókincs és a nyelvtan. Lehet neked már ez is soknak tűnik? A gyakorlat abból áll, hogy folyamatosan feljegyezzük az új szavakat egy papírra, és társítjuk a definíciójukhoz a magyar fordításukat.

A módszer azt is javasolja, hogy a házban lévő minden tárgyra (asztal, szék, kávéfőző, szekrények, bútorok és bútorrészek, TV, kanapé, ágy stb.) post-it-eket ragasszunk fel angolul.Ennek segítségével az új szavakat gyorsan megjegyezzük, mivel minden nap elolvassuk őket. Így fokozatosan, napról napra bővíthetjük szókincsünket.

Utolsó lépések: kiejtés és nyelvtan

Az angol nyelv kiejtése gyakran a diákok „kedvence”. Főleg a hangsúlyokkal és a hírhedt „Th” hanggal gyűlik meg a bajuk. Az angol helyes kiejtéséhez egyetlen módszer létezik. A hallgatás, a hangos ismétlés és az újrahallgatás az egyetlen megoldás arra, hogy kihegyezd a füled ezekre az angol hangokra.A „Language Hacking” módszer előnye, hogy a szóbeli kifejezésre és a szóbeli szövegértésre összpontosít. Félreteszi a hagyományos nyelvoktatást, ami általában a tanulók íráskészségére összpontosít.

Nem kell fejből megtanulni az angol nyelvtan szabályait a "Language Hacking" módszerrel, hanem egyszerűen tiszteletben kell tartani a mondatban lévő szavak sorrendjét. Az angol egy SVO (Subject-Verb-Object) nyelv, tehát elég egzsyerű követni. Kicsit olyanok vagyunk, mint egy kisbaba, aki egy új nyelvvel lassan ismerkedve, annak szókincsével, nyelvtani rendszerével és helyesírásával együtt megtanulja az anyanyelvét. Ehhez viszont, gyakorolnod kell, belevetni magadat a nyelvbe, bátran beszélgetni, és nem félni a hibáktól!

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.