A biológia tanulmányokkal küszködő tanulóknak nem muszáj magántanárt fogadniuk; de nem kell bukásra sem állnod ahhoz, hogy további segítségben részesülj. Azt sem kell tudnod, hogy a jövőben mivel szeretnél foglalkozni (tanulmányilag vagy szakmailag), hiszen ha jól kezded a tanulmányaidat, azzal rengeteg lehetőség nyílik meg előtted.

Még ha nem is tudományos karriert szeretnél, sok okod van arra, hogy szeresd a biológiát.

A magántanár megtérülő befektetést jelent, hiszen képes személyre szabott segítséget nyújtani, ami azt jelenti, hogy olyan tanítási technikákat alkalmaz, amik a legjobban megfelelnek a te tanulási igényeidnek és munkatempójának. Ráadásul egy tapasztalt tanár segíthet meghozni az önbizalmad a témában.

Tehát még ha úgy is érzed, hogy nem vagy elég jó biológiából, egy jó tanár segíthet megmutatni, hogy valóban sikeres lehetsz. Magad is meglepődhetsz azon, hogy milyen hatékonyak lehetnek ezek a különórák, és mennyivel jobban élvezed a biológiát, mint korábban. A jó tanár meg tudja mutatni, hogy a kihívást jelentő témákat kisebb és könnyebb darabokra bontva hogyan lehet megérteni a biológia bonyolult fogalmait. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a magánórákból, meg kell győződnöd arról, hogy a tökéletes tanárt választottad. Bár ezt könnyű mondani, honnan tudod, hogy ki a legmegfelelőbb személy? Mi van, ha elkezdesz dolgozni egy tanárral, de rájössz, hogy egyszerűen nem működik a dolog? Íme néhány tipp a megfelelő oktató kiválasztásához.

könyvek
A jó tanár rengeteget tanult az egyetemi órái során.
A legjobb Biológia tanárok elérhetőek
Bence ágoston
5
5 (6 vélemény)
Bence ágoston
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ildikó
5
5 (6 vélemény)
Ildikó
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Dániel
5
5 (4 vélemény)
Dániel
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Timea
5
5 (3 vélemény)
Timea
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Méda
5
5 (2 vélemény)
Méda
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Abigél
5
5 (2 vélemény)
Abigél
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gábor
5
5 (2 vélemény)
Gábor
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ági
5
5 (2 vélemény)
Ági
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bence ágoston
5
5 (6 vélemény)
Bence ágoston
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ildikó
5
5 (6 vélemény)
Ildikó
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Dániel
5
5 (4 vélemény)
Dániel
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Timea
5
5 (3 vélemény)
Timea
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Méda
5
5 (2 vélemény)
Méda
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Abigél
5
5 (2 vélemény)
Abigél
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gábor
5
5 (2 vélemény)
Gábor
2500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ági
5
5 (2 vélemény)
Ági
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Ellenőrizd a képesítését és a hozzáértését

Az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venned, az a leendő oktató iskolai végzettsége. Például, ha ismersz egy kémia szakos tanárt, ő nem biztos, hogy rendelkezik az ahhoz szükséges készségekkel és ismeretekkel, hogy sikeresen felvegyenek egy igazán jó biológiaszakra. Ne feledkezzünk el azonban arról, hogy sok tanár több kapcsolódó területre specializálódik, így érdemes rászánni az időt, hogy kiismerd valakinek a szakterületét. Valaki, akinek kémia mesterdiplomája van, valószínűleg más természettudományokat is tanult alapképzésen, így akár biológiából is segíthet. Megnyugtató lehet a tudat, hogy a tanárod maga is letette azt a vizsgát, amire jelenleg te is tanulsz, így tisztában van a vizsga sikeres letételéhez szükséges követelményekkel, és azzal, hogy hogyan érheted el a lehető legjobb jegyeket. (Figyelj arra, hogyha alapszakos biológia vizsgára készülsz, a biológia tanárodnak legalább alapszintű diplomája legyen.) Ezenkívül nagyon hasznos, ha a magántanárod ismeri a tanterved, akár a korábbi tanítási tapasztalata miatt, akár mert több veled egykorú diákot is tanít, akár saját gyermekeinek köszönhetően, akik nemrég fejezték be az iskolát.

A tanárok nemcsak át tudják adni a tudást, de tippeket és trükköket is adhatnak ahhoz, hogy a vizsgákon maximális pontszámot érj el! Végül mindig ellenőriznie kell, hogy tanárod valóban az, akinek mondja magát. Ennek legjobb módja az, ha olyan személyt választasz, akit az iskolatársaid, a szüleid vagy a tanáraid ajánlottak, vagy ha egy ügynökség segítségét veszed igénybe.Az ügynökségeken keresztül talált oktatókat előzetes ellenőrzésnek vetik alá, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy olyan képzettek, mint amilyennek állítják, de azt is, hogy nincs-e büntetett előéletük, ami megakadályozná őket abban, hogy 18 éven aluli gyermekekkel dolgozzanak.

Tippek biosz tanulásra

Olvasd el a többi diák beszámolóit és értékeléseit

Ha egy ügynökségen keresztül találsz tanárt, az azt jelenti, hogy papíron megfelelően képzett a szerepre, viszont honnan tudhatod, hogy valóban jól végzi-e a munkáját?A referenciák a legjobb módja annak, hogy felfedezd, kik a legbefolyásosabb és legtehetségesebb oktatók a választott tantárgyhoz. Ideális esetben olyan embert keress, aki szenvedélyesen rajong a biológiáért, mivel az sokkal hatékonyabbá teszi a tanítását. A legtöbb tapasztalt tanár, függetlenül attól, hogy ügynökségen keresztül vagy önállóan dolgozik, elegendő tanulót tanított már ahhoz, hogy tudjon pár szót szólni a tanítási módszereiről, beleértve a korábbi tanulóik osztályzatairól szóló jó híreket. Ezeknek a magas pontszámoknak a megtekintése gyakran elég bizonyíték a tanári képességeire! Ha ajánlás útján találtad meg a tanárod, feltétlenül tegyél fel kérdéseket az őt ajánló személynek, és tudakold meg, van-e webhelye vagy online profilja, amit átböngészhetsz, mielőtt órát egyeztetsz vele. Ha azonban magadtól találod meg a tökéletesnek tűnő tanárt az interneten, akkor vedd figyelembe az esetleges ajánlásokat, és ne félj felhívni a tanárt, vagy akár találkozni is vele, mielőtt bármilyen pénzügyi adatot megadnál. Célszerű találkozni a kiválasztott jelölttel vagy akár meg is interjúztatni, különösen akkor, ha nem ismertétek egymást előtte, hogy megbizonyosodj arról, hogy valóban az, akinek mondja magát. (Mindig jobb biztosra menni!) Illetve, hogy amit kínál, az megfelelő-e neked és az oktatási igényeidnek.

10 jó a biosz tanulásra

Tartsd szem előtt a helyet és az elérhetőséget

Ne feledd, hogy a lendület megtartásához ideális esetben hetente legalább egyszer kétórás órát kell venned (elég lehet egy óra is, ha 14 év alatt vagy, és nem készülsz versenyre vagy egyéb fontos dologra). Ha az általad választott tanár egy hónapban csak egy vagy két rövid órára ér rá, akkor érdemes lehet olyan embert keresned, aki több időt tud rád szánni. Mivel a korrepetálás viszonylag rövid távú szolgáltatás, a maximális hatásra kell törekedned a hosszú távú haszon biztosítása érdekében. Kézenfekvőnek tűnhet, de amikor magántanárt keresel, különösen, online, mindenképpen szűrd a keresést a közeledben dolgozó szakemberekre. Néha a legjobb tanárok kicsit távolabb helyezkednek el, mint szeretnéd, de mérlegelned kell a távolsági oktatás előnyeit és hátrányait. Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, például:

  • Hajlandó a tanár hozzád utazni vagy neked kell közlekedési eszközre pattanod, hogy órákat vehess?
  • Ha ők utaznak, van-e elég rád szánandó idejük?
  • Ha rendszeresen benzint és kilométereket fogyasztanak, akkor felszámítják ezeket az extrákat?
  • Vagy beleegyeznek-e, hogy Skype-on vagy más technológiával tanítsanak?

Ideális helyzetben a tanárod a közelben lakik vagy dolgozik, így rendszeres felzárkóztató foglalkozásokban lehet részed, hogy megőrizd a tanulás lendületét, ugyanakkor lehetőséget van arra is, hogy további órákat ütemezz be a vizsgák előtt.

naptár
Fontos, hogy megfelelő rendszerességgel gyakoroljatok

Hogyan találd meg a tökéletes biosz tanárt?

Találkozz velük, mielőtt elkezded az órákat

Végezetül, amint fentebb említettük, nagyon fontos, hogy megbizonyosodj arról, hogy jól kijössz majd a tanároddal. Semmi sem lehet rosszabb (neked és a jövendőbeli tanárodnak!), mint rettegni a következő találkozótól, és utálni minden együtt töltött percet. Ez az oka annak, hogy bizonyos szempontból a személyes ajánlás az egyik legjobb módja a legjobb tanár megtalálásának. Ha már nagyszerű munkát végeztek valakivel, akit ismersz, és te csak dicséretet hallottál a módszereikről, akkor nagy eséllyel neked is tudnak segíteni, sőt talán még élvezed is majd. Mivel azonban nem mindenki olyan szerencsés, hogy ismer valakit, aki ilyen szintű jártassággal rendelkezik biológiából, sokan az internetet használják, hogy megtalálják a nekik való biológia tanárt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bele kell ugranod egy munkakapcsolatba egy olyan tanárral, akivel még soha nem találkoztál.

Mindig találkozz személyesen egy tanárral, mielőtt elköteleznéd magad. A legtöbb tanár hozzászokott a tanulókkal és szüleikkel való találkozáshoz, és általában ugyanilyen szívesen találkoznak négyszemközt, hogy megértsék, mire van szükségük. Így jobban fel tudják azt is becsülni, hogy mennyire rendszeresnek kell lenniük a találkozásoknak. Tehát, amikor először találkozol egy tanárral, próbálj meg személyesen beszélni vele a szüleid kíséretében, hogy megismerd a tanítási módszereit, és hogy hogyan tud motiválni téged. Az ilyen találkozók jó hatással lehetnek a tanuláshoz való hozzáállásodra, és kezdettől fogva megszilárdíthatják az tanár és a diák közötti kapcsolatot, önbizalmat adva a fejlődéshez, és ezeknek hála várakozással tekinthetsz a különóráid elé.

Mennyibe kerül egy biosz magánóra?

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.