Mindenki mindig azzal jön, hogy mennyire fontos megtanulni angolul, a munka és a magánélet szempontjából is.

Néha azzal a gondolattal ébredsz reggelente, hogy “angolul akarok tanulni”?

Ehhez azonban egészen érthető okokból nehéz motivációt találni: nem tudod, mennyi időbe fog telni és azt sem, hogyan is vágj bele.

Ha gyorsan és könnyen szeretnél megtanulni angolul vagy fejleszteni a nyelvtudásod, íme néhány tipp!

A legjobb Angol nyelv tanárok elérhetőek
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zoltán
5
5 (5 vélemény)
Zoltán
3700Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Andrea
5
5 (6 vélemény)
Andrea
5500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zoltán
5
5 (5 vélemény)
Zoltán
3700Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Andrea
5
5 (6 vélemény)
Andrea
5500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Angoltanulás nyáron

Angoltanulás a nyaralás alatt?

Hát persze! A nyár a legjobb időszak a nyelvtanuláshoz!

Íme néhány módszer, amivel fejlesztheted az angol nyelvtudásodat idén nyáron!

Az angol nyelvtanulás nem gyerekjáték, hanem mint minden tanulás, ez is időt, motivációt, na meg persze hatalmas energia-befektetést igényel. Vajon lehet úgy tanulni, hogy ne munkának élje meg az ember? A hagyományos angoltanfolyamokat otthagyva több választási lehetőséged is van: magántanár vagy az online tanfolyamok.

Menj ki külföldre és merülj el teljesen az angol nyelv szépségeiben egy angol nyelvű országban

Ha nem tudsz vagy akarsz rengeteg pénzt rászánni, érdemes elgondolkoznod a külföldi munkavállalásban, például Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Angliában… Miért is ne lehetnél pincér erre az időre?

tanulj amerikában
Tölts egy nyarat az Egyesült Államokban, garantáltan fejlődni fog az angolod!

Ezzel nemcsak gyorsan, de könnyen is fejlődik a nyelvtudásod, hiszen nemcsak meg kell értened a vendégeket, de magadat is meg kell értetned. 

Ezzel pedig bővíted a szókincsedet, megtanulod a legújabb angol kifejezéseket és fejleszted a beszédkészségedet is. Alig néhány hét alatt pedig gyönyörű akcentusod és tökéletes kiejtésed lesz!

Ez így sokkal vonzóbb, mint egy intenzív nyelvkurzus, nem?

Válassz külföldi szakmai gyakorlatot!

Ha éppen a gyakorlati időszak előtt állsz és nem választottál még, gondolkozz el azon, hogy esetleg egy külföldi cégnél helyezkedj el. Ez nemcsak az önéletrajzodat teszi érdekesebbé, hanem ennek segítségével az adott ország nyelvében és kultúrájában is egyaránt elmerülhetsz.

Ezzel nemcsak a mindennapi, hanem a szakmai szókincset is elsajátítod. Ez egy hatalmas előny az önéletrajzodban, aminek segítségével sokkal könnyebben találsz majd munkát, miután lediplomázol.

Nyári egyetemek az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok számos neves egyeteme kínál nyári egyetemi programot, melyeken külföldi diákok is tanulhatnak. 

Ezalatt a néhány hónap alatt gyorsan megtanulhatsz folyékonyan beszélni angolul. Az angoltanárok segítenek megtanulni angolul olvasni és írni.

Ráadásul az, hogy minden egyes nap anyanyelviekkel vagy körülvéve, hatalmas segítség ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban fejlődj. A tanfolyam hosszától függően megtanulhatsz angolul beszélgetni, sőt, akár kétnyelvűvé is válhatsz!

nemzetközi barátok
A nyári egyetem duplán érdekes opció: nemcsak a szakmai szókincset sajátíthatod el, de rengeteg nemzetközi barátot is szerezhetsz!

Ennek az élménynek azonban néha egészen borsos ára van, és ez alatt nemcsak az oda-vissza repülőjegy értendő. Mindenképp tájékozódj előzetesen, mert a program ára egyetemenként eltér.

San Francisco State University, UCLA, Berkeley, Manhattanville College… Válaszd ki a neked legszimpatikusabbat!

Magánórák

Ha a külföldi utazás túl drága, vagy egyszerűen nem vagy ennyire kalandvágyó és nem vonz igazán, válaszd az egyszerűbb megoldást: angol magánórákat! 

Tervezz be rendszeres órákat a gyors fejlődés érdekében!

Az online vagy otthoni tanfolyamokat szakképzett tanárok tartják, erre különösen odafigyelünk itt a Superprofon.

A nyelvtanulás ingyen is lehetséges.

Egészen könnyen találhatsz ingyenes angol nyelvtanfolyamot az interneten, melyeket gyakran tanárok állítanak össze.

Az online nyelvtanulás gyakran szórakoztatóbb és változatosabb, mint a hagyományos tantermi, ezáltal pedig megkönnyíti az adott nyelv elsajátítását.

Persze ezzel együtt is szükség van egy bizonyos idő- és energia-befektetésre. De az biztos, hogy lehetséges kétnyelvűvé válni a megfelelő módszer alkalmazásával.

Shakespeare nyelve jóval összetettebb, mint amilyennek elsőre látszik: a nyelvtan, a kiejtés, a szókincs… Ha ez kicsit elbátortalanít vagy demotivál, akkor az online angol nyelvtanulás lehet a legjobb megoldás számodra. 

Angolul tanulnál Budapesten?

Mennyi időbe telik megtanulni angolul?

Ha bele szeretnél vágni az angoltanulásba, biztos érdekel, mekkora projekt is ez valójában, mennyi időt kell majd rászánnod.

Nehéz ezt számszerűsíteni.

Mennyi idő megtanulni angolul?

— Először is mérd fel, hol tartasz most! 

Milyen szinten tudsz angolul? Kezdő, középhaladó vagy haladó? És mi a cél?

Attól függ, mennyi időbe fog telni, hogy honnan indulsz és mi a célod.

Ha most kezded a nyelvtanulást, valószínűleg az több hónapot is igénybe vesz, míg egy középhaladó vagy haladó nyelvtudás pár hét alatt felhozható. Ha a heti néhány órás iskolai angoltudásoddal érkezel, valószínűleg kezdő vagy újrakezdő tanfolyamra lesz szükséged. Elég gyakran előfordul, hogy a középiskola végére nem sikerül jól megtanulni angolul, és ez nemcsak a alacsony óraszám, de a tanterv miatt is: a szókincs és nyelvtan, a rendhagyó igék, a ragozás, a fordítás, a hallásértés, a szövegértés, írás- és a beszédkészség, egyszóval minden szükséges ahhoz, hogy azt mondhasd magadról, jól tudsz angolul. Ez pedig nem minden esetben megoldható heti néhány angolórával. Ezenkívül nehézségeid akadhatnak egyes szavak kiejtésével is.

Ha anglisztikára jársz vagy esetleg egy másfajta, angol nyelvű képzést végzel el, gyorsan magas szintű angoltudásra tehetsz szert. Ezzel néhány online lecke egy anyanyelvi angoltanárral teljesen bebiztosítja a kétnyelvűséget.

idegennyelv tanulás kiskorban
Akár kisbaba korodtól beszéltek hozzád angolul a szüleid, akár felnőttként kezdtél el magadtól angolul tanulni, bármikor gazdagíthatod nyelvtudásodat, hogy kétnyelvűvé válj

Ha szeretnéd megtudni, pontosan milyen szinten is tudsz angolul, érdemes megcsinálnod a TOEIC, TOEFL vagy IELTS nyelvvizsgát, ahol nem az a kérdés, sikerült-e vagy nem, külön-külön kiértékelik az egyes vizsgarészeket és ezeknek megfelelő pontszámot kapsz. A vizsgafeladatok nagyon átfogóak és változatosak. Ráadásul az angol nyelvvizsga nagyon jól mutat az önéletrajzban!

— Tanulj meg gyorsan angolul egy olyan országban, ahol az angol a hivatalos nyelv

Nem szeretnél angolórákra járni, mert egyszerűen csak nem a te világod?

A nyelvtanulásban az a jó, hogy sokféleképpen történhet és nem feltétlenül csak nyelviskolában szerezhető meg a megfelelő tudás. Szórakozva is tanulhatsz! A legjobb módszer erre, ha olyan országban töltesz el huzamosabb időt, ahol az angol a hivatalos nyelv, hiszen így a tanfolyamoknál sokkal gyorsabban, alig néhány hét alatt jelentősen fejlődhetsz.

Vágj tehát bele nyugodtan egy külföldi utazásba! Egy egészen egyedülálló élményről van szó, ahol folyamatosan új embereket megismerve tudod gyakorolni és fejleszteni a hallásértésed és a beszédkészséged.

Egy idegen nyelv elsajátítása szakmailag hatalmas előrelépés, ezért érdemes folyékonyan beszélned a “business”, vagyis üzleti angolt, hiszen így kitűnsz a többiek közül egy állásinterjún.

Nem elég azonban a papír, mert ha egy nemzetközi ügyféllel van dolgod, tudnod kell értelmezned a helyzetet, segítened őt informálódni és válaszolnod kell a kérdéseire.

Egy külföldi utazás mindig nagyon jó módja a nyelvtanulás gyakorlatba átültetésének és ez minden nyelvre igaz. Ha németül, olaszul, spanyolul, portugálul vagy akár oroszul tanulnál, csak kezdj bele bátran! Elvégre magyarul is nagyon gyorsan megtanultál, ami pedig a világ egyik legnehezebb nyelveként van számon tartva. Ezek után egy másik nyelv tanulása sem okozhat gondot!

— A rendszeresség a kulcs

Az angol nyelvtudás manapság elengedhetetlen. Ha nem szeretnél tanfolyolyamokon résztvenni vagy nem engedheted meg magadnak az egyre magasabb árakat, az interneten is rengeteg lehetőséged van ezt megtenni:

— Ha inkább a könnyű és hagyományosabb módszerrel tanulnál, keress magadnak tanárt a Superprofon! A beszédkészség fejlesztéséhez választhatsz órákat akár anyanyelvi tanárokkal is skype-on, zoomon vagy egyéb platformon keresztül.

— Ha inkább egy bizonyos honlap tananyagát követnéd, próbáld ki a Duolingot vagy az 5percangolt.

— Ha kulturális szempontból szeretnél nyitottabb és tájékozottabb lenni, érdemes körülnézned a BBC honlapján, vagy eredeti nyelven (esetleg felirattal) filmezned.

— Ha még sosem tanultál angolul, keress kezdő angol tanfolyamot, akár magántanárral is! Egészen gyorsan látni fogod a fejlődést.

Rengeteg telefonos vagy tabletes angoltanulós applikáció létezik, amelyek segítségével interaktívabbá teheted az angoltanulást.

Rengeteg ingyenes gyakorló feladatot találhatsz online.

A beszédkészség fejlesztése az egyik legfontosabb szempont! Ne félj gyakorolni, még ha esetleg nem is érzed száz százalékosan biztosnak az angoltudásodat, mondj bátran angolul, amit csak tudsz! A fordítóprogramokat pedig a lehető legkevesebbet használd! Próbálj meg inkább egyedül kommunikálni!

A legjobb Angol nyelv tanárok elérhetőek
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zoltán
5
5 (5 vélemény)
Zoltán
3700Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Andrea
5
5 (6 vélemény)
Andrea
5500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zsolt
5
5 (14 vélemény)
Zsolt
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Melinda
5
5 (7 vélemény)
Melinda
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lotti
5
5 (6 vélemény)
Lotti
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Balázs
5
5 (12 vélemény)
Balázs
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Bettina
5
5 (7 vélemény)
Bettina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nikolett
5
5 (7 vélemény)
Nikolett
10000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Zoltán
5
5 (5 vélemény)
Zoltán
3700Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Andrea
5
5 (6 vélemény)
Andrea
5500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Kétnyelvűvé válás

Hogyan lehet kétnyelvűvé válni?

Kétnyelvűnek lenni elsősorban azt jelenti, hogy megértesz egy angolul beszélő embert és képes vagy beszélgetést folytatni vele. Ehhez gazdag szókincsre van szükséged: nemcsak a leggyakoribb, de a legfurcsább kifejezéseket is el kell sajátítanod. Egyszóval tehát az angoltudásodnak az anyanyelvi szinthez hasonlóvá kell válnia. 

Nézz meg egy filmet eredeti nyelven vagy olvass el egy cikket, így tesztelheted, kétnyelvűnek számítasz-e. Ha elakadsz egyes szavaknál vagy kifejezéseknél… sajnos még nem.

angolul olvasni
Angolul olvasva gazdagabb lesz a szókincsed, bár azt azért nem ajánljuk, hogy egyből Shakespeare-rel kezdd!

Akkor hát hogyan tovább?

— A külföldre költözés az egyik legjobb módja annak, hogy folyékonyan megtanulj angolul. Ha olyan országot választasz, ahol az angol a hivatalos nyelv, még jobbak az esélyeid!

Ahhoz, hogy igazán kétnyelvűvé válj, valószínűleg be kell majd iratkoznod egy intenzív nyelvtanfolyamra is.

— Az angolóra jó alternatívája a külföldre költözésnek a kevésbé kalandvágyók számára.

— Tedd az angol nyelvet a mindennapjaid részévé: nézz filmet angolul, olvass angolul, énekelj angolul… vagy akár beszélj angolokkal! Röviden: élj úgy, ahogy egy angol anyanyelvű.

Mikor túl késő elkezdeni az angoltanulást?

Sokan vannak, akik az életkoruk miatt nem mernek belekezdeni egy új nyelv megtanulásába. 

Valószínűleg ezek a kérdések fogalmazódtak meg benned:

— Ha most tanulom meg a nyelvet, el fogok jutni valaha is olyan szinten, hogy biztosan használjam?

— Megmarad majd az akcentusom?

— Emlékezni fogok majd a rengeteg új szóra?

A gyerekek implicit (vagyis közvetett, rejtett) módon tanulnak nyelveket, míg a felnőttek explicit (tehát közvetlen, egyértelmű) módon. Mi, felnőttek, meg akarjuk érteni a nyelv struktúráját: a névelőket, az igeidőket, a mellékneveket…

Listákat készítünk a rengeteg új szóval és táblázatokat az igeragozáshoz. Gyakoroljuk a kiejtést, főképp azokat a hangokat, melyek az anyanyelvünkben nem megtalálhatóak.

A gyerekek ezzel szemben nem keresnek magyarázatot a nyelv működésére, hanem magukba szívják azt. A fentebb említett kognitív folyamatok nélkül dolgozzák fel az új információkat és így sajátítják el könnyedén az új nyelvet.

Alapvetően amikor bármihez túl öregnek érzed magad, emlékeztesd magad: sosem késő elkezdeni nyelvet tanulni!

Mikor kezdünk angolul álmodni?

Gondolkoztál már azon, hogyan függ össze a nyelvtanulás és az álmodás?

Valószínűleg már hallottál olyanokról, akik egy adott pillanattól kezdve egy idegen nyelven kezdtek álmodni. Ez leggyakrabban annak tudható be, hogy ők elértek egy olyan pontra, ahol már magabiztos nyelvhasználók.

Az 1980-as években Joseph De Koninck kanadai pszichológus figyelte meg, hogy azok a francia nyelvtanulók, akik hamarabb kezdtek franciául álmodni, gyorsabban fejlődtek, mint társaik.

De azért fejlődtek gyorsabban, mert franciául álmodtak, vagy éppen fordítva?

Pszichológusok és idegtudománnyal foglalkozók közösen tanulmányozták az álmok és a nyelvtanulás kapcsolatát, de nehéz meghatározni, mi történik az álmokban. Néhányan állításuk szerint álmukban folyékonyan beszéltek egy olyan nyelven, amit ébren épphogy csak elkezdtek tanulni.

Annyi biztos, hogy az idegen nyelveken való álmodás a tudattalan idegen nyelvek és kultúrák iránti érdeklődését mutatja.

Angoltanulás siketek számára

Magyarországon ma körülbelül hatvanezer ember hallássérült vagy siket. Ez a teljes népesség 0,006%-a, ami elsőre nem tűnik magas számnak, ámde közel sem elenyésző. 

Az angol nyelv azonban egyre fontosabb része a mindennapoknak a társadalomban és az egész világon, így nekik is nagyon fontos megismerkedniük ezzel a nyelvvel. De hogyan tanulnak a siketek angolul?

Az első és legbiztosabb megoldás egyértelműen az olvasás, hiszen az írott szövegek a mai napig nagyon fontos részét teszik ki az angol nyelvtanulás folyamatának.

A fonetika is egy jó megoldás lehet, amit a nyelvtanulók nagy része kihagy. Az angol fonetika ismerete azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy megértesd magad az angol anyanyelvűekkel.

Végül, de nem utolsósorban pedig ott vannak a feliratos filmek! A hetedik művészeti ágat összevonva a folyamatos olvasással garantált a fejlődés!

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Nati

Rajongó típusú párizsi egyetemista vagyok, leendő csokiboltos, nyelvész, műfordító, zeneszerző, meg persze szépségkirálynő, hogy én is kívánhassak világbékét.