A legjobb Rajz tanárok elérhetőek
Ildikó
5
5 (6 vélemény)
Ildikó
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Sàra
5
5 (7 vélemény)
Sàra
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tímea
5
5 (3 vélemény)
Tímea
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Luca
5
5 (3 vélemény)
Luca
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gitta
5
5 (1 vélemény)
Gitta
3900Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Krisztina
Krisztina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nóra
Nóra
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Baráth
Baráth
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Ildikó
5
5 (6 vélemény)
Ildikó
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Sàra
5
5 (7 vélemény)
Sàra
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tímea
5
5 (3 vélemény)
Tímea
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Luca
5
5 (3 vélemény)
Luca
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gitta
5
5 (1 vélemény)
Gitta
3900Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Krisztina
Krisztina
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Nóra
Nóra
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Baráth
Baráth
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

A rajz az egyik legnépszerűbb művészi tevékenység itthon

Csak úgy, mint a zene, a rajz is felszabadítja a kreativitást és a képzelőerőt, amiért a jobb agyféltek felelős. Segít fejleszteni a koncentrációt és a türelmet.

Türelemre bizony szükséged lesz, ha szeretnéd megtanulni a rajz alapjait. Az egyszerű grafitrajztól kezdve a hatalmas portrékig és olajfestményekig, sok üres lapot elhasználsz majd, mire mindent megtanulsz.

De hol tanuljuk meg a ceruza és az ecset használatát?

Szerencsére Magyarország szerte rengeteg tanár hirdeti a szolgáltatásait.

Hogyan válaszd ki a megfelelő tanárt?

Hol találd meg a legjobb tanárt?

Íme pár ötlet arról, hogyan találd meg az ideális tanárt…

Mik a jó rajztanár ismérvei?

Jól bánsz a ceruzával, de szeretnéd egy tanár segítségével tökéletesíteni a tudásodat?

Bár a tehetséget nem lehet tanulni, a különböző technikákkal elsajátításához gyakorolni kell.

Ha rajzórákat veszel, megtanulhatsz perspektívát rajzolni, használni az alapszíneket és a különböző rajzeszközöket (szén, grafitceruza, színes ceruza, tollak, olajfesték…)

Az első lépés azonban a megfelelő tanár kiválasztása!

De mi is a jó tanár definíciója?

A jó tanár, legyen szó zongoráról, angolról, grafikáról vagy rajzról, jól kiismeri magát a szakterületén.

Természetesen nem kell minden egyes technikát vagy művészettörténeti irányzatot kívülről ismernie, de jól kell ismernie az alapokat, hogyha azokat tovább akarja adni. Mert egy jó tanárnak elméleti és gyakorlati tudást is meg kell osztania a diákjaival. De a puszta tudás nem elég, tovább is kell tudnia adni azt. Jó pedagógusnak is kell lenni. Ez a képesség nincs meg minden emberben születéstől fogva, de tapasztalattal meg lehet megszerezni.

Jó tanárnak lenni pedig azt is jelenti, hogy követni kell a diák ritmusát! Mindenki a maga módján tanul, és van, akinek több időbe telik, van akinek kevesebbe... Az a tanár, aki egyszerre akar mindent a fejedbe tömni, nem feltétlenül jó tanár...

Ezenkívül tudnia kell építő jellegű kritikát adni a rajzórákon. A lényeg, hogy ezek a kritikák előrelépést jelenthetnek, és segíthetnek művészi érzéked fejlesztésében.A tanár így segíti diákját azzal, hogy különböző technikákat és különböző stílusokat mutat be neki. Valamint ne feledkezzünk meg a jó rajz alapanyagokról sem!

Az ókortól napjainkig számos művészi áramlat jelent meg az évszázadok során, és alakította a művészet történetét (dadaizmus, impresszionizmus, romantika, neoklasszicizmus, nabi, fauvizmus stb.)

Fontos, hogy megismerkedj a művészi kultúrával, mert így talál meg az ihlet. Ezért tanulunk óvodáskorunktól rajzolni, és ismerkedünk a művészettörténettel középiskolában. Egy jó tanár tudja, hogyan mutasson be neked különböző stílusú műveket, hogy aztán különböző technikákkal reprodukáld azokat. Fontos, hogy a jó tanár soha nem kényszeríti a tanítványát olyan rajz készítésére, ami nem motiválja.

„ A rajztanárom egész év során javasolt nekünk témákat. De bármikor nemet mondhattunk, és előrukkolhattunk a saját ötleteinkkel. Ez remek módja annak, hogy szórakozva fejlődj.”

Fontos tehát, hogy soha ne érezd kényszernek a rajzolást. Fontos, hogy az elvárásaid és igényeid szerint válaszd ki a tanárodat. Egyes tanárok kompetensebbek bizonyos területeken, mint például a klasszikus festészet, a manga vagy a képregények. Csak meg kell találnod a hozzád illőt.

Szeretnél online rajzleckéket venni?

festék
Minden tanárnak megvan a maga erőssége. Kinek a festés, kinek a grafika...

Vegyél rajzórákat a Superprof magántanáraitól

Rengeteg oka van annak, hogy belevágj a rajzolásba. Azonban nem mindig könnyű megtalálni a megfelelő tanárt. És nem mindig az otthonodhoz legközelebb eső kurzus a legjobb.Jó kompromisszum lehet azonban, ha magántanárral tanulsz rajzolni. Fontos, hogy jól megértsétek egymást a tanároddal, és hogy egy hullámhosszon legyetek, hiszen így tudtok jó környezetben és bizalomban dolgozni. Ha magatok választjátok a tanárotokat, nagyobb az esély arra, hogy ezt megkapjátok. A Superprof oldalán az ország területéről bárhonnan találhattok tanárt. Szörfözés közben felfedezheted, hogy rengeteg különféle profil létezik.

Akár akrilfestést, akvarellt, tájfestészetet, pasztellábrázolást vagy csendéletet szeretnél tanulni, portrét rajzolni vagy emberi anatómiát festeni, esetleg illusztrátori pályáról álmodozol, biztos megtalálod azt a tanárt, aki megfelel az elvárásaidnak!A magántanárok mindegyike bemutatkozik a profilján. A leendő diákok így megismerhetik mindegyikük szenvedélyét.Szánj időt arra, hogy meghatározod az elvárásaidat, és ezeknek megfelelően keresd meg a neked legmegfelelőbb tanárt. Ha a Superprofról választasz tanárt, legalább olyan színes árpalettával találkozol, mint amilyen színes a festői palettád. Az átlagár 3000 forint körül mozog, de találhatsz már 2000 forintért is tanárt. A magánórák nagyszerű módja annak, hogy te magad irányítsd az időbeosztásodat. Ahelyett, hogy rendszeres órarended lenne, ami korlátozza a szabadságodat, az online órák segítségével kihasználhatod az otthoni oktatás nyújtotta szabadságot.

Ha nem vagy nagy internet rajongó, egy Superprofhoz hasonló platform megnyugtathat. Hiszen ez egy nemzetközileg is elismert tudásmegosztó platform. Sokan használják napi szinten, és jó hírnevét a tanárai csodás munkájának köszönheti. Ha nem hiszel nekem, ne habozz, nézz körül nyugodtan a profilok közt, és csekkold a hallgatók véleményét is. Keress egy képzőművészetis rajztanárt Festészet, vázlatkészítés, élőmodell utáni rajzolás, illusztráció, megfigyelésen alapuló rajz… a művésztanulóknak mindenféle órával van tapasztalatuk. Az általános képzőművészeti ismeretekben pedig legtöbbször verhetetlenek. Ezek a hallgatók gyakran kiváló tanárok is, hiszen szenvedélyük a tantárgy.

De kik is ők?

Lehetnek:

  • Képzőművészetis hallgatók, akik művészek szeretnének lenni·
  • Építészhallgatók, akik épületeket tanulnak tervezni·
  • Grafikus hallgatók, akik designt és arculattervezést tanulnak
  • Rajztanár hallgatók
pasztel
A tanárok is sokszínűek. Találd meg a neked valót!

Ezek a hallgatók tehát megtanulják a perspektívát, a különböző technikákat (szén, grafit, gouache, akvarell, olajfestmény, kréta, stb), és tökéletesen elsajátítják az alapokat, például csendéletek vagy vázlatok készítését.Ezek a művésztanoncok gyakran adnak rajzleckéket kezdőknek vagy középhaladóknak, hogy kiegészítsék a keresletüket. Általában nagyon sokoldalúak is, és más művészeti ágakkal is megismertethetnek, például szobrászattal, modellezéssel vagy kollázsokkal. Mivel még iskolába járnak, a tanultak frissen élnek az emlékezetükben, ezért jól tudják átadni a tanultakat. A tanulási folyamat könnyű számukra, hiszen maguk is benne vannak.Emellett nagyon lelkesek, és szívesen tanítanak rajzolni. Közvetítésükkel részesülhetsz szinte akadémiai szintű oktatásban, hiszen tovább adják neked, amit az egyetemen tanultak.

Ha szükséged van az alapok elsajátítására vagy a tudásod fejlesztésre, ne habozz segítségül hívni az egyetemi hallgatókat. A magán rajztanulás gyakran olcsóbb, mint a rajzműhelyek tanfolyamai.

Hogyan találhatsz olcsó rajzleckéket apróhirdetés segítségével?

Manapság az internet segítségével nagyon egyszerűen találhatsz rajztanárt. De te is feladhatsz egy hirdetést, ha konkrét elvárásaid vannak. Ezt megteheted az interneten vagy a helyi üzletek hirdetőfalain. Mindössze annyit kell tenned, hogy leírod a terveid, és hogy mik az elvárásaid a rajzórákkal kapcsolatban. A hirdetés megírása után már csak ki kell találnod, hol szeretnéd feladni. Az interneten ott vannak az apróhirdetéses oldalak, ahol sokan keresnek és kínálnak állást. Pusztán néhány perc alatt feladhatod a hirdetését. A közösségi média is nagyszerű módja annak, hogy megtaláld a megfelelő embert. A Twitter és a Facebook remek szövetségeseid lehetnek a keresésben. Ha kiteszed a hirdetésedet az üzenőfaladra, nem csak az ismerőseid láthatják, hanem eljuthat a barátaid barátaihoz is. Biztos találsz egy lelkes jelentkezőt, aki szeretne egy kis zsebpénzt keresni azzal, hogy megosztja veled szenvedélyét. Már csak az időpontot kell lebeszélnetek.

Ne feledd, hogy sok üzlet hirdetőtábláján is elhelyezhetsz apróhirdetéseket. Érdeklődj utána a pékségben, a kisboltban vagy akár a bevásárlóközpontokban. Talán megtalálod, akit keresel!

Végül fedezd fel, hogyan gyakorolhatsz két rajzóra közt…

 

 

>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.