A tánc fizikai felszabadulást hoz, életerőt ad, elűzi a démonjainkat, és visszaadja a hitünk a sorsban.

R. Lannes

Felismered magad ebben az idézetben?

A bulikon te vagy az, aki legszívesebben láthatatlanná válik?

Irigyled azokat, akik a parkett ördögei?

Ha az alábbi állítások közül legalább eggyel egyet értesz, ezt a cikket neked írtuk:

  • Nincs ritmusérzékem.
  • A tánctanulás túl sok energiaráfordítást igényel.
  • Túl félénk vagyok ahhoz, hogy mások előtt táncoljak.
  • Nincs táncos testalkatom.
  • Nincs időm órákat venni.

Tedd félre a fenntartásaid, és készülj fel arra, hogy a táncmozdulataiddal felhevítsd a táncparkettet. Csatlakozz a lelkes sokasághoz, akik tánctanulásra adták a fejüket. Lehet, hogy a Dancing with the stars hatása, lehet, hogy nem, de az utóbbi években jelentősen megnövekedett az érdeklődés a tánc iránt.

A legjobb Tánc tanárok elérhetőek
Jusztina
Jusztina
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Pálma
Pálma
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Kamilla
Kamilla
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tamás
Tamás
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Jusztina
Jusztina
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Pálma
Pálma
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Kamilla
Kamilla
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tamás
Tamás
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!

Ha még mindig nem vagy teljesen biztos a dolgodban, íme 15 remek érv, hogy átlépd egy tánciskola kapuját, vagy hogy találj magadnak egy Superprof magántanárt.

1. A tánc mindenekelőtt a szórakozásról szól

A tánc olyan hobbi, ami rengeteg örömet hozhat az életedbe. Amikor az ember beiratkozik egy tánctanfolyamra, akkor azt első sorban a saját boldogságáért teszi. Akármilyen stílusról legyen szó: csacsacsa, bachata, rock and roll, kubai salsa, merengue, bécsi keringő, online zumba óra vagy mambo… Hadd, hogy a zene vezessen, és felejtsd el a hétköznapok gondjait. Hamarosan azon kapod magad, hogy átveszi az irányítást az öröm, mint egy második természet. A táncórák remek lehetőséget nyújtanak, hogy kiengedd egy kicsit a fáradt gőzt.

2. Tanulj táncolni, hogy elűzd a stresszt

Mint minden testmozgás, a tánc segít megszabadítani a tested a stressztől. A mozgás hatására endorfin szabadul fel, amit boldogsághormonnak is neveznek. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a tánc hatékonyan veszi fel a harcot a rossz közérzettel. Miért fosztanád meg magad ettől? Még ha rosszul táncolsz is, olyan mintha terápián lennél, csak jobban szórakozol közben.

3.   Táncolj, hogy formában legyél

A tánc, mint minden sport, segít, hogy jobban formába hozd magad. Az izmaid feszesebbek lesznek, az állóképességed növekszik. Ha az első táncórád után izomlázad van, vagy begörcsöl a lábad, ne aggódj, rendszeres gyakorlással mindez csak távoli emlék lesz. A táncnak ugyanolyan jótékony hatása van, mint a futásnak. Igazi kardio edzés!

4. Őrizd meg az alakod a tánc segítségével

A sporttal kéz a kézben jár a remek alak. A tánc segít abban, hogy megőrizd vagy újra megtaláld az alakodat, hiszen bőszen égeted a kalóriákat. Arról nem is beszélve, hogy a tartásodon is rengeteget javít. Volt már alkalmad megfigyelni a táncosokat? Maguk a megtestesült elegancia. Egy táncos egyenes háttal jár, és minden mozdulata kecses.

Akár ingyen, az otthonod kényelméből is megtanulhatsz táncolni.

5. Dolgozz a hajlékonyságodon a táncnak köszönhetően

A tánc megmozgatja a keringést. Fontos, hogy rendszeresen nyújts, hogy az izmaid ellazuljanak. Ezek az alapgyakorlatok szép lassacskán segítenek hajlékonyabbá tenni a testedet. Nem kell feltétlen rögtön spárgába lemenned vagy breaktáncolnod, de a hátad már egy kevés rendszeres tánctól is hajlékonyabb lesz, és így kevésbé fog fájni. Ha a hajlékonyságodon szeretnél dolgozni, a legjobb ötlet, ha balett órára iratkozol be.

hajlékony balerinák
A balett-táncosok híresek a hajlékonyságukról

6. A tánc a csábítás nyelve

Tagadhatatlan, hogy a tánc a csábítás egyik leghatékonyabb fegyvere, legyen szó lányokról vagy fiúkról. Ha te vagy a táncparkett ördöge, könnyebben hódíthatod meg a kiszemeltedet. Kétségeid vannak? Nézz újra pár John Travolta filmet! Hölgyeknek érdemes lehet kipróbálni a rúdtánc órákat, amik olyan divatosak mostanság… Ami a hastáncot illeti, a hatás garantált!

7. Ismerkedj a táncórán

Az előző témánál maradva, gondolj arra, hogy mennyi új emberrel ismerkedhetsz meg a táncnak köszönhetően. Nem feltétlenül a diszkóra gondolok, hanem a táncórákra, ahol különböző partnerekkel táncolhatsz barátságos hangulatban. A közös érdeklődési körnek hála könnyen találhattok közös témát, például a tánc szeretetét! Az óra végeztével egyszerűen meghívhatod a táncpartneredet egy italra, hogy jobban megismerjétek egymást.

8. Vegyetek táncórát, hogy feldobjátok a kapcsolatotokat

Sok pár vesz táncórákat, hogy stílusosan tudják megnyitni a bált az esküvőjük alkalmával. Az esküvői tánc felkészítő órák remek első lépés, de miért érnétek be ennyivel? Ha együtt táncoltok, még egy zumbaóránál is jobban erősíti a kapcsolatokat.

A tánchoz szükséges az együttműködés és a jó kommunikáció a partnerek között. Arról nem is beszélve, hogy a tánc tökéletes módja annak, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz testileg. Remek lehetőség tehát arra, hogy újra fellobbanjon a láng, és megpróbáljátok elcsábítani egymást.

Szalontánc, latintánc, trópusi táncok… Lehetőség szerint válasszatok szenvedélyes társastáncot, például csacsacsát, paso doblet, rumbát, salsát vagy argentin tangót.

Miért ne próbálnád ki a zoukot vagy a zumbaórákat?

társastánc
A tánc és a csábítás kéz a kézben jár.

9. Táncolj az önbizalomért

Félénk vagy? Introvertált? Nehezen nyitsz mások felé, mert nincs önbizalmad?

A tánc segítségével nem csak egy művészi tevékenységben teljesedhetsz ki, hanem a hangulatodon is javíthatsz. Minél többet gyakorolsz, annál több önbizalmad lesz. Ha sikerül elérned a kitűzött céljaidat, rögtön sokkal magabiztosabbnak érzed majd magad.

Ha helyreáll az önértékelésed, magad mögött tudod hagyni a komplexusaidat, és ezzel a minden napi életben is hatalmas változásokat érhetsz el. Ha arra vágysz, hogy versenyeken vagy táncelőadásokon vegyél részt, a nagyközönség elé tárhatod a tehetséged, és megmutathatod nekik, hogy túljutottál a szorongásaidon.

10.  Tanulj táncolni, hogy elszakadj a digitális világtól

A televízió, a közösségi média… Napi hány órát töltesz a képernyők előtt? Ha már pusztán heti egy órát a táncra fordítasz, ez a szórakoztató elfoglaltság segíthet abban, hogy egy pillanatra elfelejtsd a mókuskereket és az értesítések áradatát. Ha belevágsz a táncba, valódi találkozásoknak lehetsz részese. Nem beszélve arról, hogy már a táncteremben hallott zene is feldobhatja a hangulatodat.

11. Húzz tánccipőt, hogy megőrizd a fiatalságod.

A táncnak rengeteg áldásos hatása van a testre és az egészségre, de még ennél is tovább megyek! Számos tudományos kutatás kimutatta, hogy a tánc az agyműködésre is jó hatással van. Az eredmények egyenesen megdöbbentők:

  • Akik rendszeresen táncolnak, 76%-kal kevesebb kockázatnak vannak kitéve az időskori demenciával szemben.
  • A tangó enyhülést hoz a Parkinson-kórban szenvedőknek.
  • A tánc, főleg a modern tánc csökkenti a szorongást.

12.   Táncolj, hogy kommunikálj

A test nyelve univerzális. A tánc a testbeszéd egyik formája, melynek segítségével kifejezheted és megoszthatod az érzéseidet. Ezt jól láthatod egy profi tánc előadás alkalmával. A táncosok a mozdulataik segítségével fejeznek ki érzéseket, az előadás pedig egy komplett történetet mesél el. Nem baj az sem, ha nem szeretnél profi táncos lenni, az érzelmek levezetése bárkinek jól jöhet.

A tánc egy olyan művészet, melynek segítségével kifejezheted magad, ugyanúgy, mint a festészettel vagy a zenével. Ha utazásaid során nem beszéled a helyi nyelvet, a tánc és a mozdulatok segítségével így is megértetheted magad, és közös élményekben lehet részed a helyi barátaiddal.

13. Tanulj meg egy koreográfiát, hogy megdolgoztasd a memóriádat

Megtanulni a tánclépéseket, egy koreográfiát, összehangolni a mozdulataidat… A tánchoz nem csak koncentrációra van szükséged, hanem memóriára is.

Ha rendszeresen gyakorlod ezt a tevékenységet, nem csak az izmaidat, hanem az emlékezőtehetségedet is tornáztathatod. Az idő előrehaladtával egyszer csak azon kapod majd magad, hogy játszi könnyedséggel sajátítod el az új koreográfiákat, és sokkal spontánabban adod elő őket.

14. Fejleszd a kreativitásod a tánc segítségével

Mint minden művészi tevékenység, a tánc is remek módja annak, hogy dolgozz a kreativitásodon. Kétség sem férhet hozzá, hogy pár óra után kedved támad elengedni magad, és improvizálni a saját koreográfiádat, hogy gyakorold az elsajátított mozdulatokat, vagy esetleg teljesen újakat találj ki. Amatőr táncosból szép lassan koreográfussá vagy az improvizáció mesterévé válhatsz. Lenyűgözheted vele a barátaidat, akik minden buliban ugyanazokat a mozdulatokat húzzák elő.

15.     Vegyél táncórákat, hogy profi táncossá válhass

A táncrajongásod az életed igazi szenvedélye? A tánc szakma is lehet, így akár a karrieredben is segíthet kiteljesedned. Tudnod kell, hogy rengeteg munkát és időbefektetést igényel, de cserébe tiéd lehet a legnagyobb elismerés: a közönség szeretete. Bármennyi tapasztalatod is legyen a tánc terén, tudd, hogy minden korban elkezdheted. Bevezetőkurzus gyerekeknek és tiniknek, felnőtt kurzus, kezdő vagy haladó kurzus, intenzív tanfolyam: minden igénynek megfelelően találhatsz magán- vagy csoportos órákat. Ha szeretnél gyorsan haladni, érdemes magántanárt fogadni. Akrobatikus rock’n’roll, tangó, salsa, flamenco, sztepptánc, afrikai táncok vagy hip-hop. Csak tudd kiválasztani, mi a választékból a legjobban neked valót!

A legjobb Tánc tanárok elérhetőek
Jusztina
Jusztina
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Pálma
Pálma
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Kamilla
Kamilla
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tamás
Tamás
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Jusztina
Jusztina
4000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Pálma
Pálma
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Devid
5
5 (2 vélemény)
Devid
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Angéla
Angéla
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gergely
Gergely
6000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Lili
Lili
3000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Kamilla
Kamilla
3500Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Tamás
Tamás
5000Ft
/óra
Gift icon
1. óra ingyenes!
Gyerünk!
>

A platform , amely összeköti a magántanárokat és a tanulni vágyókat

Első óra ingyenes

Tetszett ez a cikk? Értékeld!

5,00 (1 rating(s))
Loading...

Fanni

Szenvedélyem a nyelvtanulás és a zene, de mindig készen állok új dolgokat felfedezni. Futás, jóga, kirándulás – bármi jöhet, ami izgalmas és tágítja a látóköröm.